Călătorește! E singurul lucru care te îmbogățește! Cum ne-am hotărât să plecăm în aventura vieții noastre

-Iubire, știi ce am visat azi noapte? Ceva frumoooos…

-Spune-mi! Chiar m-ai făcut curios!

-Am visat că lăsăm totul și să plecăm într-o aventură pe tărâmuri necunoscute, că ne deconectăm de la programul de lucru 09:00-17:00, că plecăm într-o vacanță de câteva săptămâni în afara granițelor Europei. Vreau să pornim într-o avenutră ce ne va schimba viața. Ce zici de asta?

-Acum sunt și mai curios!

Și așa, m-am trezit în acea dimineață mohorâtă de octombrie, având un singur gând, acela de a pleca în aventura vieții noastre. În visul meu, el erai de acord cu mine. Și el își doreai să ieșim din zona noastră de confort, să depașim granițele Europei și să pornim într-o călătorie a descoperirii lumii, și a redescoperirii noastre. Tot în acest vis, îi spuneam că mi-aș dori să fim plecați măcar două săptămâni, timp în care să vizităm 2-3 țări, să le cunoaștem mai bine istoria, să mergem în temple sau în safari, să pornim pe căile trecutului și să descoperim ceea ce vechile civilizații au reușit să consturiască, să cunoaștem culturi și civilizații noi, să ne delectăm cu bucătăria locală, să ne încărcăm cu multă energie pozitivă și să ne întoarce acasă mai înțelepți, mai deschiși la lucruri noi și mai conștienți de faptul că trăim într-o lume atât de mare și frumoasă, încât ar fi păcat să nu călătorim în continuare.

Hai să facem din vis, realitate!

-Și unde mergem? mă întreabă el.

De-a lungul timpului, ne-am dat seama că e din ce în ce mai greu să ne hotărâm asupra unei destinații. Pe de o parte, posibilitățiile sunt atât de numeroase și variate, iar pe de altă parte există situații în care ne dorim lucruri diferite. El își dorește să viziteze orașele mari, precum Singapore, Los Angeles sau Bangkok, iar eu îmi doresc să le descoperim pe cele mici, încărcate de istorie și tradiție. El vrea Jamaica, eu vreau Islanda, el vrea sa pornească într-o expediție în Africa de Sud, iar eu vreau să mergem în Vietnam. Cu toate acestea, mereu găsim o cale de mijloc.

-Am o idee! Hai să punem pe hârtie destinațiile în care putem merge, locurile pe care ne dorim să le vedem, precum și ce am putea vizita acolo.

 1. Africa de Sud,
 Swaziland, Lesotho – Putem vizita Cape Town,  să ne aventurăm într-un safari în Kruger National Park, hiking în Lesotho, Hlane Royal National Park  in Swaziland sau putem merge în Zululand, unde vom interacționa cu poporul zulu. Va fi o experiență inedită, mai ales dacă vorbim de safari sau Zululand.

  Circuit Africa (sursa foto: www.extreme-travel.ro)
 2. Vietnam – Putem vizita vechea capitală a țării divizate, Ho chi Minh, să ne plimbăm prin Delta Mekongului, să vizităm orașul imperial Hue, capitala Hanoi, precum și faimosul Halong Bay. Mai putem încerca preparate din bucataria locală, atât de străină nouă. Va fi o incursiune într-o lume a oamenilor spirituali, simpli și fericiți.
 3. Un circuit în America de Sud – o călătorie la capătul lumii – Am putea petrece două săptămâni vizitând Argentina,
  Patagonia (sursa foto: www.extreme-travel.ro)

  capitala Buenos Aries și cel mai sudic oraș al planetei, Ushuaia (Țara de foc). Vom face cunoștină cu pinguinii din Patagonia și vom ajunge în Parcul Torres del Paine (Chile). Ne vom continua aventura în țara Anzilor, până vom ajunge în capitala Santiago de Chile. Va fi, la propriu, o călătorie departe de orice, o călătorie la capătul lumii.

 4. Peru, Bolivia, Chile – pornind pe urmele incașilor – Putem vizita deșertul Atacama, Laguna Verde, Santiago de Chile și La Paz. Vom merge în Cusco, orașul construit pe vechea capitală a imperiului Incaș și vom urca pînă la Machu Picchu. Mai putem vizita lacul Titicaca, situat pe granița dintre Bolivia și Peru sau ne putem încheia vacanța cu o vizită în frumoasa Lima, fiind cea de-a treia capitală din acest circuit. Într-un astfel de circuit, avem posibilitatea de a face cunoștință cu ceea ce incașii au construit, putem descoperi o civilizație atât de diferită față de ceea ce noi am întâlnit deja sau putem savura preparate tradiționale (despre care nu știm mai nimic). Va fi o vacanță din care vom pleca un un bagaj mai mare de cunoștințe, atât intelecutale cât și spirituale!
 5. Accensiune pe Everest – o experiență cu totul și cu totul inedită. Să ajungem în Nepal la poalele Everestului este ”floare la ureche”, dar să urcăm pe cel mai înalt munte din lume, ar putea fi o experiență care necesită mult curaj și nebunie. Ar fi într-adevăr o provocare și o aventură pe care nu o vom uita niciodată.

 

Plecăm în America de Sud!

Ne-a fost destul de greu să ne decidem asupra unei variante, pentru că toate sunt interesante și s-ar plia perfect pe genul de avenutură de care ne dorim să avem parte. Cu toate acestea, numitorul nostru comun a fost America de Sud. Am văzut o grămadă de imagini și video-uri care ne-au convins că America de Sud e locul ideal pentru a pleca în aventura vieții noastre.

În căutarea circuitului perfect, am ajuns pe pagina celor de la Extreme Travel and Adventure, o agenție de turism diferită de celelalte existente pe piața din România. Aceștia promovează turismul de aventură, în numeorase destinații, care mai decare mai interesante. Pe pagina lor am găsit un circuit de 18 zile în Bolivia, Peru și Chile, ce curpinde tot ceea ce ne-am dorit să vedem și să experimentăm în super-aventura noastră pe pământ sud-american.

În cele 18-20 de zile petrecute în America de Sud, ne dorim să descoperim un pic mai bine cultura incașă, să vizităm cele trei capitale: Santiago de Chile, Lima și La Paz, să mergem în cel mai arid deșert din lume, deșertul Atacama, să vizităm Machu Picchu, Cusco și Lacul Titicaca. Ne mai dorim sa avem parte de cele mai intense experiențe gastronomice și să ne delectăm papilele gustative cu preparatele tradiționale din fiecare țară. Dar, hai să îți spun cum ar arată itinerariul meu de călătorie pentru America de Sud:

Chile

Ne vom începe incursiunea în capitala țării, în Santiago de Chile. Ne vom pierde pe străduțe și vom urca pe dealul Cerro San Cristobal pentru a admira orașul.  Santiago de Chile este cel mai mare oraș din țară și al 4-lea din America de Sud, reprezentând centrul economico-politico-cultural al frumoasei țări din Anzi.

Santiago de Chile (sursa foto: www.extreme-travel.ro)

Din Santiago vom porni într-o aventură mai deșeritcă, în cel mai secetos deșert din lume. Țin minte că am citit, pentru prima dată, despre acest loc când eram prin clasa a 5 a, într-o revistă de călătorie, unde precizau că e cel mai arid deșert și că precipitațiile ating nivelul de 1,8 l/mp, odată la 10 ani. Am fost de-a dreptul fascinată de această informație! Acum, nu îmi rămâne decât să merg până acolo și să pun piciorul pe această bucată de pământ.

Ne-am dori să ajungem și în Rapa Nui, locul cunoscut și sub denumirea de Insula Paștelui. Aceasta este renumită pentru uriașii de piatră, în indigenă numiți ”moai”. Consider că e un loc pe care nu ar trebui să îl ratăm sub nicio formă.

Chile va fi poarta noastră de intrare în America de Sud.

Bolivia

Despre Bolivia știu că e o țară preponderent montană, ca abundă în peisaje naturale sublime, în istorie și tradiții. Nu știu exact la ce să mă aștept, dar simt că ne vom îndrăgosti de această țară. Cel mai probabil vom începe cu La Paz, capitala țării, vom continua cu Sucre și Salar de Uyun. La final, ne vom îndrepta spre Lacul Titicaca, situat la granița dintre Bolivia și Peru.

Salar de Uyun (sursa foto: www.extreme-travel.ro)

Salar de Uyun este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de care am auzit și pe care l-am văzut în imagini. Tare mi-aș dori să îl văd și în realitate. Practic, acolo, există o suprafață plată de sare, despre care se spune că a fost un lac preistoric. Pur și simplu, spectaculos!

Un alt loc în care ne dorim să ajungem este  drumul Yungas, cel mai frumos și totodată periculos drum din lume. Acesta leagă pădurea tropicală de La Paz, fiind un drum abrupt și greu de accesat cu mașina. Nu știu dacă o să avem suficient curaj, dar dacă vom găsi excursii organizate, probabil vom accepta și această provocare.

Ultimul loc pe care aș vrea să îl vizităm este Parcul Național Madidi, cel mai diversificat parc din lume în materie de fauna și floră. Va fi o experiență interesantă să ne plimbăm prin acest parc și să vedem diferite specii de animale.

În drumul nostru spre Peru, ne vom opri la Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, unde vom porni într-o croazieră și ne vom bucura de tot ceea ce oferă locul respectiv.

Dacă în Chile ne vom axa pe capitală, în Bolivia ne vom îndrepta atenția spre natură.

(sursa foto: www.extreme-travel.ro)

Peru

Peru e un vis de al meu, de pe vremea când citeam reviste da călătorie. Să fii trecut 13 ani de atunci. Ne dorim să vizităm acestă țară, în mare parte, datorită civilizației Inca  și a ceea ce a reușit ea să lase în urmă. Peru îmi pare a fi un amalgam de culturi și civilizații, o țară diversă din punct de vedere georgafic și cultural. Mi se pare de-a dreptul fascinant cum, încă, mai există localnici îmbrăcați în costume tradiționale, cum Machu Picchu s-a păstrat, sau cum fiecare popor/trib își păstrează tradițiile și le transmite mai departe.

(sursa foto: www.extreme-travel.ro)

Machu Picchu va fi atracția de top din întregul nostru circuit. Ne dorim să fim purtați pe drumul care ne va aduce mai aproape de civilizația incașă, să o cunoaștem mai bine, să interacționăm cu localinicii, iar dacă este posibil să îmi cumpăr și eu un costum tradițional, din-acela colorat.

Cusco  sau ”centrul lumii” așa cum este cunoscut în limba veche incașă, a fost capitala Imperiului Incaș. De-a lungul timpului, orașul a căpătat o importanță militară și politică seminificativă, iar odată cu creșterea imperiului, acest loc a devenit un adevărat nucleu. Lucrul care m-a fascinat cel mai mult la acest oraș (din tot ceea ce am citit și văzut) este că, acesta încă își păstrează tradițiile, locuitorii vorbind încă quecha, crescând alpace și producând textile colorate pentru hainele lor tradiționale.

(sursa foto: www.extreme-travel.ro)

Ultima oprire va fi Lima, capitala țării și al doilea cel mai mare oraș din America de Sud.

Spuneam că ne dorim să avem parte de experiențe culinare inedite și tind să cred că Peru ne va înedplini această dorință. Prea multe despre bucataria lor nu știu, dar tocmai asta va fi o experiență în sine. Cu siguranță, voi fi surprinsă cu fel și fel de arome. Sper, totuși, să nu fie coriandru! Mă aștept ca bucătăria peruviană să aibă influențe spaniole-mexicane și să aibă la bază porumbul și cartoful. Orice ar fi, sigur va fi bun, mai ales că Peru este considerată o destinație gastronomică de top.

(sursa foto: www.extreme-travel.ro)

Visăm cu ochii deschiși la o astfel de călătorie și speram că la un moment dat vom reuși să ne îndeplinim acest vis. Cu siguranță, există multe alte locuri de văzut în aceste trei țări, dar ne vom lăsa pe mâna profesionișitilor de la Extreme Travel. Partea cea mai bună e că, aceștia oferă și excursii personalizate, concepute special pentru dorințele și nevoile fiecăruia. Nouă ne place tare mult acest concept, deoarece simțim că avem liberatatea de a alege ce să vedem și cât de aventuroși să fim. Aventura vieții noastre ne așteaptă!

De ce să pleci în aventura vieții tale?

Călătoriile îți schimbă radical modul în care vezi și percepi lumea. Am simțit acest lucru pe propria piele. Călătorind, vei descoperi locuri și civilizații noi, vei crește și te vei dezvolta ca om, spiritual și intelectual, vei deveni mai tolerant, mai deschis la tot ceea ce înseamnă nou. Călătoriile ne-au ajutat foarte mult să conștitentizăm că lumea e atât de mare și frumoasă, că nu există două locuri la fel și că oricât de multe am vedea, tot mai avem o grămadă de locuri de explorat. Călătorind, îți vei da seama cât de mic ești și cât de complexă este lumea.

Dintr-o călătorie te vei întoarce cu un bagaj care va dăinui veșnic. Amintirile și tăririle din vacanța respectivă îți vor pune un zâmbet larg pe față de fiecare dată când te vei gândi la ea, de fiecare dată cand vei asculta o melodie pe care obișnuiai să o asculți în acea perioadă. Călătoriile, desi te vor solicita atât fizic cât și psihic, te vor încărca cu energie pozitivă, te vor ajuta să te redescoperi, să îți cunoști mai bine partenerul și să vă lege și mai bine relația.

Nu contează în ce parte a lumii mergi, daca e un loc mai mult sau mai puțin cunoscut, dacă mergi pentru o săptămână sau o lună, tot ceea ce contează e să ai curajul să pleci în aventura visurilor tale.

 

Călătorește! E singurul lucru care te va îmbogăți! Și nu uita să îți trăiești viața ca pe o aventură frumoasă!

 

***

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018

 

 

 

Hai alături de noi!
0

Comments

 1. Pingback: Proba 10. Transformă-ți viața într-o frumoasă aventură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *