Primăvara vine la pachet cu redecorarea locuinței

Primăvara aduce cele mai frumoase schimbări, zăpada este înlocuită de iarba verde, ghioceii răsar, copacii își încarcă ramurile cu flori care mai decare mai frumoase, păsărelele ciripesc și zburdă dintr-o parte în alta, lalelele și zambilele ne încântă cu cele mai frumoase parfumuri, iar razele soarelui ne încălzesc din nou. Primăvara, pământul își schimbă radical înfățișarea.

Fiind nascută în luna aprilie, pentru mine primăvara a însemnat mereu ceva mai mult decât un simplu anotimp. E acea perioadă din an dedicată schimbărilor ambientale. După lunile mohorâte de iarnă, simt nevoia să îmi reîmprospătez casa, să aduc un strop de primăvară în locuința mea, să adaug o pată de culoare, un nou corp de mobilier sau poate niște ustensile de gătit. Atât eu, cât și micul meu refugiu avem nevoie de o schimbare, din nou. Spun ”din nou”, pentru că an de an se întâmplă exact același lucru: adaug un tablou nou pe perete sau schimb draperiile, uneori înlocuiesc vesela de bucătărie cu una care să fie în ton cu atmosfera de afară, alteori schimb covorul din livingroom. Orice ar fi, pentru apartamentul meu, primăvara înseamnă schimbare.

Vreau scaune de bucătărie noi!

Luna aceasta vreau un set de scaune de bucătărie noi care să se încardeze perfect în locul special amenajat pentru luat masa. Iar dacă tot îmi doresc scaune noi, poate nu ar fi chiar rău dacă aș schimba și masa de bucătărie. Pe lângă aspectul nou pe care îl va căpăta acel colțișor, aceste piese de mobiler sunt și imperios necesare, În fond, acolo se adună întreaga familie atunci când stabilim să luăm cina împreună, acolo stau cu prietenii, iar câteodată acolo îmi instalez ”biroul”. Așadar, un nou set de dining este bine venit.

Sursa foto: Somproduct

Cu planul bine pus la punct și cu o idee foarte clară asupra modului în care locul de luat masa va arăta, intru pe internet, tastez ”set de masă cu scaune și încep să aleg din multitudinea de variante. Preț de câteva clipe m-am simțit ca un desginer de interior care încearcă să aleagă cele mai bune elemente și să compună un spațiu primitor și proaspăt.

După câteva zeci de minute am ales setul de masă perfect, pe care l-am asortat cu câteva accesorii colorate și… VOILA! Am reușit să ofer o altă atmosferă locuinței mele.

Un set de farfurii colorate, o față de masă sau un tablou

Atunci când ne dorim o redecorare a locuinței, cel mai tare ne sperie gândul că trebuie să schimbă toată mobila, să vopsim pereții sau să facem modificări ce ne-ar putea costa atât timp, cât și bani. Însă nu este mereu nevoie să apelăm la asemenea renovări. Câteodată este suficient să schimbăm draperiile sau covorul, să punem un taboul pe perete sau să adăugăm un obiect de iluminat într-o parte mai întunecată a camerei. Nimic mai mult!

Pe baza modificărilor pe care eu le fac an de an, dar și pe baza faptului că sunt o împătimită a desginului de interior, m-am gândit să împărtășesc cu tine câteva dintre secretele mele în legătură cu reamenajarea unei locuințe fără să fie nevoie de o sumă foarte mare de bani.

Un tablou nou pe hol/ in livingroom/ deaspura canapelei

De fiecare dată când îmi doresc să aduc o pată de culoare în locuința mea apelez la tablouri. Pereții albi au nevoie de astfel de ”prieteni”!

Fie că alegi un tablou abstract, cu flori sau cu un peisaj, schimbarea va fi vizibilă cu ochiul liber, camera ta va avea o altă atmosfera, iar tu te vei simți mult mai bine când te vei uita în jur.

Sursa foto: https://www.instagram.com/somproduct/
Sursa foto: https://www.facebook.com/somproduct.ro/

Un fotoliu colorat în care să citești

Un fotoliu colorat așezat lângă fereastră va schimba radical aspectul locuinței tale. Îmaginează-ți că poți să ai un colțișor doar al tău, în care să îți găsești refugiul, să citești sau să te bucuri de un cappuccino. Ce poate fi mai frumos?!

Fotoliul este soluția ideală atunci când ai nevoie de o nouă piesă de mobilier care să nu necesite o sumă de bani foarte mare.

Extra tip: Lângă fotoliu așează un obiect de iluminat și o masă de cafea mai înaltă.

Sursa foto: https://www.instagram.com/somproduct/

Un nou set de farfurii

Îmi place la nebunie să îmi asortez farfuriile cu atmosfera de afară. În lunile călduroase optez pentru farfurii cu model floral și colorate. Este modul prin care simt că îmi aduc un strop de primăvară chiar la masă.

Pe lânga că acele farfurii colorate îți vor da o stare de bine, schimbarea lor este și o investiție ce necesită un minim de efort.

Extra tip: Îți poti reutila bucătăria cu un set de oale colorate. Cu setul de oale potrivit îți va fi mai mare dragul să gătești.

Sursa foto: https://www.facebook.com/somproduct.ro/
Sursa foto: https://www.facebook.com/somproduct.ro/

Decorațiuni de interior

Ceasurile, suporturile de lumânări, obiectele de iluminat, farfuriile decorative, vazele de flori, sunt doar câteva dintre obiectele care dau suflet și personalitate unei locuințe și pe care le poți schimba în fiecare primăvară.

Eu obișnuiesc să așez lalele colorate în vaze drăguțe și să folosesc ghivece decorative pentru zambile. Suporturile pentru lumânările parfumate sunt și ele printre favorite atunci când vorbim despre decorațiuni de interior, motiv pentru care în fiecare primăvară le înlocuiesc cu altele noi.

Sursa foto: www.somproduct.ro

Un covor nou și un set de perdele colorate

Covorul este primul element pe care îl observ atunci când intru într-o încăpere. Cea mai bună parte este că îmi pot schimba covorul oricând doresc, iar atunci când aleg să o fac, camera va avea un alt tonus. Țin minte că, în urmă cu 2 ani am înlocuit un covor de o nuanță mult prea banală cu un altul de un ”verde iarbă”, iar schimbare a fost atât de radicală încât părea că am schimbat camera cu totul.

Nu ai crede că un element atât de banal, ar putea face minuni într-o locuință.

Mese și scaune de bucătărie noi

Sursa foto: Somproduct

Așa cum am spus deja, primăvara aceasta este despre redecorarea bucătăriei cu o masă și scaune noi. De ce sunt așa de importante? Și cum pot schimba ele un spațiu? Ei bine, orice locuință are un loc în care familia și prietenii se adună, unde au loc mesele festive de Crăciun, unde se ia cina, unde alegi să petreci câteva ore pe zi alături de cei dragi ție.

Un loc frumos amenajat va schimba complet aspectul bucătăriei sau al sufrageriei, îi va da un aer proaspăt, în care îți va fi mai mare dragul să îți petreci timpului.

Extra tip: decorează masa cu flori de primăvară, fețe de masă colorate și lumânări parfumate.

Acesta sunt trucurile la care eu apelez atunci când vreau să fac modificări fără sa scot prea mulți bani din buzunar. Partea cea mai frumoasă e că poți să faci aceste lucruri în fiecare anotimp sau oricând crezi că o schimbare este necesară.

Este primăvară! Este sezonul reamenajării locuinței!

***

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Hai alături de noi!
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *