Oslo, atractii turistice in Oslo, ghid de calatorie Oslo,

Pe lângă fiorduri și frig, Oslo mai este renumit și pentru muzeele sale care te poartă prin întreaga istorie a Norvegiei pornind de la vikingi până la curajoși exploratori ai Polului Nord sau ai insulelor din Pacific. Noi ne-am rezervat o zi în care ne-am plimbat dintr-un muzeu în altul descoperind modul în care locuiau norvegieni cu secole în urmă, admirând impresionantele ambarcațiuni vikinge vechi de aproximativ 1000 de ani sau urcând la bordul navei Fram, cea care i-a purtat pe exploratori spre cele mai înghețate tărâmuri ale globului. Asadar, iata care sunt cele 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi în Oslo

Norsk Folkemuseum

Muzeul Satului sau Norsk Folkemuseum este de departe preferatul meu. Este un muzeul în aer liber care cuprinde aproximativ 160 de case și cladiri specifice diferitelor regiuni ale Norvegiei. Acestea prezintă modul în care trăiau norvegieni încă din cele mai vechi timpuri.                                                                                                                                                                                                                           

   Atmosfera aceea tipică unui sat este dată și de animalele care stau la păscut nestingherite și a buruienilor și florilor crescute aparent haotic.

                                  Pretul unui bilet de intrare este de 180 nok pentru adulți, 140 nok pentru studenți și 0 nok pentru copii între 0 si 17 ani.

Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge 

Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge este un must see dacă ajungi în Oslo. În acest muzeu sunt expuse trei dintre cele mai bine păstrate corabii vikinge vechi de peste 1000 de ani. Corabia lui Oseberg este una dintre cele mai celebre ambarcațiuni Vikinge. Aceasta are o vechime de aproximativ 1200 de ani și a fost descoperită într-un mormânt aparținând unei femei. Barca de dimensiuni copleșitoare măsoară 22 de metri în lungime și aproximativ 10 metri înălțime. 

Prețul unui bilet de intrare este de 100 nok. Actualizare in mai 2024 – conform Google, muzeul pare sa fie temporar inchis.

Muzeul Kon Tiki 

Muzeul Kon Tiki prezintă aventura unuia dintre cei mai mari exploratori ai lumii, Thor Heyerdahl. Acesta a pornit într-o expediție în oceanul Pacific folosindu-se de o plută realizată din lemn de balsa în 1947. Prin această expediție, exploratorul și-a dorit să demonstreze că locuitorii din Polinezia au origini în America de Sud și nu în Asia de Sud Est. Alături de alți exploratori, acesta a făcut numeroase descoperiri în Insulele Pacificului, în deosebi în Insula Paștelui și Galapagos. 


Intrarea în muzeu costă 140 nok.

Muzeul Fram

Muzeul Fram a fost construit cu scopul de a comemora marile expediții norvegiene spre zona polară. Acesta a fost deschis în 1936 și prezintă povestea a trei expediții desfășurate în cele mai înghețate zone ale planetei. Ceea ce îl face un muzeu într-adevăr inedit este prezența vasului original “Fram” chiar în mijlocul muzeului.
Impresionantul vas este deschis publicului. 
Muzeul este structurat pe trei nivele unde sunt expuse numeroase informații și date despre expediție, ruta pe care Fram a navigat, precum și diverse accesorii și costume folosite pe parcursul drumului. 

Intrarea în muzeu costă 140 nok.

Muzeul Maritim Norvegian

Muzeul Maritim Norvegian este al cincilea muzeu de pe insula Bygdøy și prezintă istoria maritima a Norvegiei. Piesa centrală a muzeului este Stokkebaten, o barcă norvegiană veche de aproximativ 2200 de ani.

De asemenea, intrarea în muzeu costă 140 nok.

Cinci muzee pe care trebuie să le vizitezi în Oslo

Dupa cum putem observa Oslo abundă în muzee care mai de care mai interesante. Pe lângă cele menționate deja mai există câteva muzee care pot fi puse pe lista cu atracțiile turistice ale frumoasei capitale. Printre acestea se numără: Centru pentru laureații Premiului Nobel pentru Pace, Muzeul Vigeland, Muzeul Muncii sau Muzeul orașului Oslo.

Pentru a vizita aceste muzee trebuie să îți pregătești un buget de aproximativ 600 nok/persoana. Nimeni nu spune că Oslo ar fi un oraș ieftin. Cu toate acestea există o variantă salvatoare care se numește Oslo Pass, așadar prin intermediul acestui card intrarea la majoritatea obiectivelor turistice este gratuită. Dar despre acest aspect o sa scriu într-un articol viitor.


Citeste mai mult: