8 felii de pizza – 8 ”ocazii” în care sărbătorim cu o pizza

Nu există urmă de îndoială că pizza a fost făcută de zei și adusă pe pământ special pentru a ne face zilele mai frumoase. Obișnuim să mergem la pizzerie atunci când un prieten își aniversează ziua de naștere, când sărbătorim o lună de relație, de Valentines Day sau în orice altă zi importantă. Parcă lucrurile decurg mai bine, conversațiile curg mai lin, iar oamenii sunt mai zâmbăreți când au în fața lor o pizza aburindă, cu topping-ul și crusta lor preferată.

De când mă știu pizza a fost felul meu preferat de mâncare, iar ziua în care ieșeam să mâncăm o pizza era o zi plină de bucurie. La pizzerie îmi sărbătoream zilele de naștere, după fiecare serbare eram recopensată cu o pizza, iar acum pizza e mereu prezentă atunci când ne uităm la un meci de fotbal sau când vrem să facem o seară de film.

Pizza, пицца,πίτσα, pica

Sursa foto: arhiva personala

Cu salam sau șuncă, picantă sau normală, cu ananas, pește sau rucola, acest aluat cu suc de roșii și mozzarella este punctul comun al tuturor oamenilor, indiferent de locul din care provin. Majoritatea oamenilor de pe planetă sunt familiarizați cu termenul de pizza, la fel cum majoritatea oamenilor obișniesc să meargă la pizzerie sau să comande o pizza atunci când sărbătoresc ceva sau când, pur și simplu, le e poftă de ceva bun.

Fiind o mare devoratoare de pizza, m-am gândit să îți ofer opt motive sau stiuații în care eu aleg să comand sau să dau fuga lo o pizzerie:

Când ți-e foame și vrei să mănânci ceva bun

Atunci când mi-e foame gândul îmi zboară la o pizza cu blatul crocant și cu extra mozzarella. Ție nu ți se întâmplă? Nu crezi că pizza e cea mai bună soluție în această situație?

Eu când văd ”portocaliu” de foame, știu că trebuie să sun la DODO Pizza!

Când mergi la un fim

Pizza + un film bun = combinația perfectă. Noi am facut un obicei din a merge la pizza înainte de a ne face confortabili pe scanul de la cinema. Parcă altfel ne uităm la film, dacă înainte ne-am bucurat de o pizza Margherita în cazul meu sau de una Hawaii în cazul lui.

Îți recomand să încerci și tu această combinație! Nu vei da greș cu ea!

Când vin prietenii în vizită

Comanda pizza București” sunt cele trei cuvinte cheie atunci când mă pregatesc să îmi primesc prietenii în vizită. Ce poate fi mai frumos decât să stai cu cei dragi ție, în jurul unei mese, să râdeți, să povestiți și să împărțiți o pizza delicioasă?

Acesta este cadrul perfect care îndemana la relaxare și în care tu și prietenii tai vă veți simți minunat!

Sursa foto: Dodo Pizza

Când ești trist, pentru că pizza înțelege

Când ești trist comanda pizza și te asigur că te vei simți mult mai bine! Alege felul de pizza preferat, pune pe fundal muzica preferată sau poate o comedie și lasă-ți papilele gustative să fie răsfățate. La mine funcționează!

Pizza îți va înțelege toate problemele!

Când ești fericit

Tocmai ai fost promovat la locul de muncă sau poate ai primit o veste bună, te pregătești să pleci în vacanță sau să te reîntâlnești cu niște prieteni dragi? E aniversarea voastră? Sau ai absolvit un examen pentru care ai invățat foarte mult? Ești fericit? Atunci dă o fugă până la pizzerie și celebrează fericirea!

Sursa foto: Facebook Pizza Dodo

Într-o zi de luni

Zilele de luni nu au fost niciodată preferatele mele, excepție făcând cele în care sunt în vacanță. În rest, ziua de luni e mai mult o zi în care nu am dispoziția necesară pentru a face mare lucru. Și tu simți la fel?

Să îți pun ce mă face pe mine mai fericită într-o zi mohorâtă de luni!

Ziua mea de luni ia o altă formă atunci când aud soneria sunând și când știu că în spatele ușii e ”băiatul de la pizza”, cel care îmi întinde o cutie caldă cu pizza mea preferată.

Încearcă și tu să faci asta lunea viitoare!

Sursa foto: Facebook Pizza Dodo

Când nu știi ce să mănânci

Și tu probabil ai zile în care nu știi ce să mănânci, iar soluția într-un astfel de moment este pizza. În cazul în care ai vrea să mănânci o salată de rucola, dar parca ai vrea și ceva cald și în același timp ți-e poftă de brânză sau de niște legume mediternaeene, știi că le poți avea pe toate într-un singur preparat. Atunci când nu știu ce să mănânc, aleg o pizza și îmi găsesc un motiv de sărbătoare.

Acesta este și motivul pentru care iubim pizza. Poate fi facută în zeci de combinații pentru fiecare gust, indiferent că ești vegetarian sau că îți place să mănânci picant, că vrei un cheeseburger pizza sau că preferi combinațiile mai exotice.

Pizza nu e niciodată plictisitoare!

Sursa foto: arhiva personala

Mergi la pizza oricând vrei tu chiar dacă nu ai un motiv bine întemeiat

Ei bine, nu ai nevoie de un motiv întemeiat pentru a mânca o pizza. O poți face într-o zi de marți, la micul dejun, prânz sau cină, îți poti lua o felie în timp ce plimbi câinele în parc, sau dacă vrei să sărbătorești a 11-a zi de primăvară. Poți mânca pizza dacă afară plouă sau într-o zi friguroasă de iarnă. Poți mânca o pizza cu prietenii sau pe cont propriu, pentru că nu vrei să împarți cu nimeni un așa delciu. Poți merge la pizzerie de Valentine s Day, de 1 iunie sau în orice altă zi pe care vrei să o faci specială.

O pizza e bine venită oricând, nu crezi?

Sursa foto: arhiva personala

Când în ecuație intervine o pizza bună, orice zi sau întâmplare e un motiv de sărbătoare pentru mine. Deja știi că nu am nevoie de prea multe motive sau de un timp prea mare de gândire ca să tastez numărul de la ”livrare pizza București” și să comand pizza mea preferată. Ziua de luni e mai bună dacă implică și o pizza, seara de film începe cu o pizza, când prietenii sunt la noi așteptăm cu nerăbdare să vină băiatul de la livrări, când sunt fericită sărbătoresc cu o pizza și așa listă cu situații și ocazii în care ne răsfățăm cu mâncarea noastră preferată ar putea continua la nesfârșit.

Tu ce motive găsești pentru a sărbători cu o pizza?

***

Acest articol a fost scris pentru Spring Super blog 2019

Hai alături de noi!
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *