De mult timp visam la o vacanță în Grecia, la o plimbare prin Agora, acolo unde mai mari vremii stăteau la o ”filosofie”, la străzile acelea albe , dar colorate de uși albastre și copaci Bouganville, la salată grecească și la taverne cu muzică live. Și uite așa, anul acesta încă un vis a devenit realitate! Atena m-a primit cu bratele deschise și mi-a oferit 4 zile pline de soare, de mâncare bună și de oameni faini. M-a surprins într-un mod atât de plăcut, încât m-a făcut să mă întreb de ce ne-a luat așa de mult timp să punem piciorul pe acest tărâm al soarelului.
Cert este că Atena ne-a oferit exact ceea ce ne doream de la o vacanță. Ne-a ținunt suficent de ocupați încât să nu ne plictisim, dar ne-a și dat timp să ne relaxăm și să ne bucurăm de atmosfera grecească.
Atena a fost fantastică!
În articolul de astăzi va purtăm într-o călătorie virtuală pe străduțele din Atena și vă povestim mai pe larg (da, da…va fi un articol lung) ce am făcut, ce am vizitat și cu ce ne-am răsfățat papilele gustative, urmând ca miercuri să vorbim despre aspectele organizatorice ale acestei călătorii (transport, cazare, transfer de la aeroport, etc).
Atena – 4 zile în ”leagănul civilizației”
După mai bine de 50 km de mers pe jos, putem spune că am reușit să vedem tot ceea ce aveam pe listă și că cele patru zile petrecute în Atena au fost suficiente cât să ne îndrăgostim de Grecia și să visăm cu ochii deschiși la o escapadă în Mykonos, Creta sau Santorini. Ne-am bucurat de zile pline de soare, în acea perioada chiar avem nevoie de un pic de soare, am vizitat Acropole, Templul lui Zeus din Olimp și multe alte situri încărcate de istorie, ne-am rătăcit pe străduțele din Plaka și Anafiotika, ne-am lăsat purtați pe firul istoriei la muzeul de arheologie, am încercat să vedem și schimbarea gărzilor din Syntagma Square, si nu în ultimul rând am mâncat pe săturate gyros, souvlaki, brânză feta și multe alte delicateste.
Atracții turistice
Fără să mai lungim vorba, hai să vedem care sunt atracțiile turistice pe care noi am reușit să le vizităm și care ar trebui să se găsescă și pe lista ta.
Acropolis
O vacanță în Atena nu poate fi completă fără o vizită pe Acropolis, ”orașul de sus” al Atenei. Acest complex este situat în centrul orașului Atena, și a fost construit în jurul anului 3.000 î.e.n. Pe lângă Parthenon, Acropole mai cuprinde Erehteionul, Propylea, Statuia Atenei Promachos, Templul Atenei Nike, Altarul Atenei, Templul lui Dionysos, Odeonul lui Herodes Atticus, Teatrul lui Dionysos Eleuthereos, Odeonul lui Pericle, precum și Vechiul Templu al Atenei.
În cei 5000 de ani de existență, Acropolis a trecut prin numeroase etape și evenimente definitorii pentru civilizația greacă. Dacă în perioada Neolitică, această regiune era locuită, în anul 510 î.e.n. lucururile au luat o altă întorsătură, Acropolis fiind declarat lăcașul zeilor de către Oracolul din Delphi.
Un alt moment important din istoria Acropolei a fost dat de războiul Persan, care a distrus aproape în întregime zona. Totuși, îndrumați de Pericle, atenieni au început să reconstruiască templele și să transforme această stâncă în ceva ce nimeni nu a mai văzuse până atunci. Pentru a duce la bun sfârșit acest plan grandios, Pericle a fost ajutat de doi dintre cei mai cunoscuți arhitecți din vremea aceea, Callicrates și Ictinus, si de sculptorul, Phidias. Deși Percile, nu a trăit suficient de mult încât să își vadă planu dus la bun sfârșit, arhitecții și muncitorii s-au asigurat că toate dorințele acestuia au fost respectate.
Înainte de a vorbi mai în detaliu despre fiecare construcție de pe Acropole, aș vrea să răspund la două întrebări: ”Cum putem ajunge la Acropole?” și ”Cât costă intrarea?” . La Acropole se poate ajunge foarte simplu cu taxi. De la Airbnb-ul nostru și până la Acropole erau 2-3 km, pe care i-am parcurs cu taxi. Călătoria ne-a costat 3 euro. Recomandăm această variantă, mai ales dacă sunteți două persoane.
Intrarea la Acropole costă 20 euro de persoană. Așa cum spuneam într-o postare pe Facebook, e mai bine să cumperi un bilet combo (un fel de tourist pass) care include intrarea la Acropole, Ancient Agora și Roman Agora, Biblioteca lui Hadrian, Olymipieo și alte câteva locații. Un astfel de bilet costă 30 de euro și are o valabilitate de 5 zile.
Încă un sfat! În special în lunile de vara, e recomandat să vizitezi Acropole cât mai devreme sau cât mai tarziu cu putință. Și îți mai recomand să nu uiți sticla de apă acasă, pentru că vei avea nevoie de ea (plus că nu are sens să plătești dublu sau poate chiar mai mult pe o sticlă de apă luată de acolo).
Parthenonul
Dintre toate monumentele de pe Acropole, Parthenonul este de departe cel mai cunoscut în rândul turiștilor, fiind de altfel o imagine emblemtică pentru Republica Elenă. Totuși, prea puțini oameni știu că înainte de Parthenonul pe care îl vedem astăzi, și exact în același loc, a fost construit un alt templu dedicat zeiței Atena, care în anul 480 î.e.n a fost ars aproape în totalitate de către persani. Câțiva ani mai tărziu, pe fundația vechiului templu, a fost construit Parthenonul, sub supraveghera celor doi arhitecți, Iktinos și Kallikrates.
Parthenonul a fost construit în perioada 447-432 î.n.e. în stil doric și a fost dedicat zeiției Atena Pallas. Mai mult decât atât, templul găzduia și statuia Atenei, realizată de către Phidias din aur și fildeș.
În prezent, o parte din templu este în restaurare.
Erechtion
O fi Parthenonul cel mai celebru și apreciat de către vizitatori, dar sunt de parere că Erechtionul câștigă bătălia pentru cea mai frumoasă și elegantă construcție de pe Acropole. Templul a fost construit între anii 420-395 î.e.n., chiar în Epoca de Aur a Atenei, și a fost considerat ca fiind cel mai important lăcaș de cult din acea vreme, chiar mai important decât Parthenon.
Templul este divizat în două mari încăperi, una dedicată Atenei și o alta închinată zeului mării, Poseidon. Cei doi zei s-au luptat pentru patronajul asupra Atenei, iar legenda spune că, Atena și Poseidon s-au dus în fața lui Cecrops care le-a cerut celor doi să ofere populației orașului cel mai de preț cadou pe care îl pot oferi. Astfel, Poseidon le-a oferit atenienilor apă, o apă sărată ce s-a dovedit a nu fi foarte utilă, iar Zeița Înțelepciunii a creat măslinul, ca simbol al păcii și prosperității. Cecrops a fost impresionat de cadoul Atenei, și astfel a declarat-o drept protectoarea polisului. Totuși, Posedion nu a fost foarte bucuros de acestă decizie, aruncând astfel un blestem asupra orașului, acela de a nu avea niciodată suficientă apă.
Un element arhitectural specific petru Erechtion este cariatida. Cariatida reprezintă o femeie care susține corinșa unui acoperiș, având același scop ca o coloană. Denumirea de cariatidă provine de la orașul antic din Pelopnez, unde se găsește și un faimos templu al zeiței Artemis ( se spune că, cariatidele erau preotesele zeiței Artemis).
Teatrul lui Dionisos
Teatrul lui Dionisos a fost construit în secolul 6 î.e.n și se crede ca este locul în care a luat naștere tragedia greacă.
Odeon of Herodes Atticus
Cunoscut în rândul locuitori sub denumirea de Herodeon, Odeon of Herodes Atticus a fost construit între anii 160-174 e.n. la cererea lui Herodes Atticus pentru soția sa Rigilla. Acesta a fost al treilea odeon construit în Atena și are ca element distinctiv arcul roman.
Templul lui Zeus și Arcul lui Hadrian
La câțiva pași de Plaka se află Arcul lui Hadrian, un monument ce poate fi considerat strămoșul arcului de triumf. Acesta a fost ridicat în cinstea lui Hadrian, binefăcătorul orașului, în anii 131-132 e.n.
Templul lui Zeus din Olimp
Templul lui Zeus din Olimp a fost cel mai mare templu din Atena, masurând 96 metri în lungime și 40 metri în lățime. Acesta a fost construit în secolul III e.n. din marmură adusă de pe muntele Pentelus. Templul constă în 104 coloane în stil corintic dintre care doar 15 au rămas până în prezent.
Templul este deschis publicului, iar taxa de intrare costă 6 euro. Dacă aveți acel pass despre care vă spuneam mai sus, nu trebuie să mai plătiți altă taxă.
Plaka
După ce am vizitat Arcul lui Hadrian și Templul lui Zeus din Olimp ne putem îndrepta spre Plaka, cel mai drăguț și turistic cartier al Atenei. Străduțele colorate și pline de viață din Plaka abundă în taverne și magazine de suveniruri, si sunt mai tot timpul pline de turiști. Oricum ar fi, în Plaka te poți plimba ore în șir fără să ai un scop bine definit.
Anafiotika
Anafiotika sau „insula Atenei” este renumită pentru străduțele înguste și casele albe care seamănă perfect cu ceea ce găsim în insulele Ciclade. Asemănarea nu este întâmplătoare deoarece acest mic cartier din faimosa Plaka a luat naștere în jurul anilor 1800, datorită muncitorilor veniți din insula Anafi (insula ce face parte din Ciclade). De aici provine și numele, Anafiotika însemnând în traducere liberă ”mica Anafi”
Deși face parte din Plaka, această insulă micuță este destul de puțin cunoscută printre turști, cum de altfel e și foarte bine ascunsă. Prima dată am încercat să o găsim fără GPS, dar am reusit doar să ne rătăcim pe tot felul de străduțe. Așadar, o adresă de pus în Google Maps ar fi Stratonos Street.
Agora
Ne continuăm călătoria prin leagănul civilizație cu o plimbare prin Agora, prin inima polisului, prin locul unde aveau loc majoritatea activităților politice, comerciale, sociale și culturale. Agora din Atena a avut diverse funcții încă din perioada neolitică, de la cimitir și spațiu public, până la zonă rezidențială.
Agora Antica se întinde între Acropolis și Monastiraki și este locul în care vei găsi un templu aproape intact ce datează încă din perioada lui Pericle. Templul lui Haephestus, că despre el este vorba, a fost construit în jurul anului 400 î.e.n și este unul dintre cele mai bine păstrate temple din Grecia.
Haephestus era zeul vulcanilor.
A doua construcție care s-a păstrat intactă până în zilele noastre este Biserica Sfinților Apostoli, construită în anul 1000 e.n.
Intrarea la Agora Antica costă 8 euro.
La câțiva pași de Agora Antica găsim o altă agora, ceva mai tânară. Agora Romană a fost construită în secolul I î.e.n, în timpul domniilor lui Julius Caesar și a lui Ceasar Augustus.
Roman Agora este deschisă publicului, iar intrarea costă 6 euro.
Monastiraki Square
După o dimineață la Acropole și o după masă în care ai rătăcit pe străduțele din Plaka și Anafiotika, te luam cu noi în Piața Monastiraki.
Moscheea Tzistarakis este de departe cel mai emblematic monument din Monastriaki Square. În perioada 1458-1821 , Atena s-a aflat sub conducerea imperiului Otoman, iar Tzistarakis Aga (voievodul numic să conducă Atena) a ordonat în 1759 construirea unei moscheei chiar în centrul Bazaarului, așa cum Monastiraki Square era denumiă în acea vreme.
În spatele moscheei există și o legendă/poveste care spune că Tzistarakis a ordonat demolarea Templului lui Zeus pentru a lua materialele și a le folosi la construirea moscheeii, iar asta a atras după sine răspândirea unei molime ce a decimat populația Atenei. În credința populară se credea că fiecare parte dintr-un templu era impregnată cu spirite și fantome ce nu trebuiau deranjate, astfel că Tzistarakis a fost acuzat de răspândirea acelei molime și a fost executat.
De-a lungul timpului Moscheea Tzistarakis a servit drept depozit de arme și închisoare, iar în prezent aceasta găzduiește The Greek Museum of Folk Arts.
După o scurtă plimbare prin piața de vechituri, printre tarabe și artiști stradali a sosit momentul să ne bucurăm de un apus de soare la înălțime. De altfel, dacă ajungi în Atena e obligatoriu sa bei o limonadă, sau orice altceva vrei tu, la MS Roof Garden. De acolo, te vei bucura de o priveliște de vis asupra pieței și vei putea admira și ”stânca sacră”.
Mai există și alte terase de acest gen în zonă, însă noi am optat pentru MS Roof Garden (click pe nume pentru adresă), unde există un etaj pentru bar și un altul pentru restaurant, ambele oferind o vedere panoramică aspura pieței.
Prețurile sunt destul de decente. Astfel că, o limonda costă 5 euro, iar un suc 3,5 euro.
Syntagma Square
În timp ce Agora și Acropole poartă mărturia invaziilor persanilor și a războaielor purtate în Grecia Antica, Sytnagma Sqaure a fost martora tuturor schimbărilor din perioada modernă, de la eliberarea de sub dominația otomană, pâna la luptele care au implicat pe rând naziști, comuniști și cetățeni care au luptat pentru libertate.
La capătul acestei piețe se află clădirea Parlamentului, consturită ca reședință regală pentru regele Otto, în perioada 1836-1840.
În fața Parlamentului se află și mormântul soldatului necunoscut. Acesta este protejat de către evazonez, soldați care au ca responabilitatea și protejarea palatului. Asemenea gărzii de la Buckingam Palace, soldații poarte o vestimantație specială, iar schimbarea gărzii, ce are loc în fiecare zi la ora 11:00, este un eveniment tare celebru în rândul turiștilor.
Nu putem confirma dacă schimbarea gărzii este atât de spectaculoasă pe cât se spune, pentru că în niciuna din zile nu am reușit să prindem loc din care să vedem ceva. La asta se adaugă și soarele arzător, care ne-a cam dat bătăi de cap.
Shopping pe Ermou Street
Din Syntagma Square ne îndreptăm spre Ermou Street, o stradă pietonală ce ambundă în magazine, care te invită să faci un pic de shopping. Chiar la mijlocul străzii vei vedea un exemplu superb de arhitectură bizantină, și anume biserica Panagia Kapnikarea.
Plimbare de seara pe Dionysiou Areopagitou
Dionysiou Areopagitou este o stradă pietonală situată chiar la baza Acropolei și este locul perfect pentru o plimbare de seară. Noi am descoperit-o pur întâmplător în timp ce căutam străduțele din Anafiotika, și chiar ne-am bucurat că ne-am rătăcit un pic și că am găsit această stradă.
Muzeul National de Arheologie
Dacă vrei să înțelegi mai bine ce înseamnă Grecia din punct de vedere istoric, atunci Muzeul Național de Arheologie trebuie să se afle pe lista ta cu obiective de vizitat. Acesta găzduiește cele mai importante artefacte descoperite pe teritoriul grecesc, de la perioada preistorică și până la ce antică târzie.
Colecțiile muzeului: Colecția Preistorică (Neolitic, Era Cicladică, Era Miceneană); Colecția de Sculpturi include sculpturi grecești din sec VII-V î.e.n.; Colecția de Vase și Obiecte Mici conține lucrări reprezentative din sec al XI-lea î.e.n. până în perioada romană; Colecția de Metalurgice include multe statui fundamentale, iar Colecția egipteană și a Orientului Apropiat cuprinde lucrări începând cu anul 5.000 î.e.n. și până în perioada cuceririlor romane.
Intrarea la muzeu costă 10 euro.
Unde mâncam în Atena?
Din punct de vedere culinar , pot spune că am ajuns în paradis! Mâncarea grecească a fost dintotdeauna slăbiciunea mea și cred că îți poți da seama că orice călătorie în Grecia se învârte mai mult sau mai puțin în jurul specialităților culinare grecești. Astfel, în aceasă călătorie, am căutat restaurante care ne pot oferi mâncare bună, exact așa cum ne așteptam să fie, am căutat taverne cu muzică live, am mâncat și în zone super turistice precum Plaka, dar și la restaurnate aflate departe de raza de atac a turiștilor. Așadar, iata locurile în care am popsit:
The Greco s Project
La The Greco s Project mergi pentru gyrosul absolut delicios pe care îl oferă. Restaurantul este situat în apropere de Syntagma Square și au o multitudine de feluri de mâncare la prețuri chiar decente. Noi am optat pentru un gyros de porc cu sos specialitatea casei. Pentru porția din imagine am plătit 9 euro.
Zorbas Resturant
La Zorbas Restaurant ne-au atras recenziile foarte bune de pe Tripadvisor și locația (în privinta locației las pozele să vorbeasca de la sine). Cert este că mi-a fost mai mare dragul să stau pe terasa celor de la Zorbas.
În privința mâncării, la Zorbas ai posibilitatea de a alege meniul zilei, ce îți oferă o salată, un fel principal și o băutură. Există 4 variante diferite cu prețuri între 16 și 22 de euro.
Eu am optat pentru salată grecească, souvlaki și o băutură carbogazoasă (poți alege și un pahar din vinul casei), iar Sebi a optat pentru un meniu ce include o porție de tzatziki, o salată, specialitatea casei (miel cu un sos tare bun și garnitură) și o băutură carbogazoasă.
Mancarea a fost delicioasă, iar 16 euro pentru un meniu e chiar un preț foarte bun.
Old Tavern of Stamatopoulos
La Old Tavern of Stamatopoulos ne-a atras tare mult faptul că aveau muzică grecească live și o curte interioară tare drăguța. Din păcate, mâncarea nu a fost cea mai bună, dar dacă am vrut muzică live… În acea seara eu am ales brânza feta și legume la grătar (7 euro), iar Sebi a luat tot carne de miel (16 euro).
Anteti
Anteti este situat într-un cartier liniștit din spatele dealului Filapappou (click pe nume pentru afișarea locației). Fiind situat în afara faimoasei Plaka, restaurantul oferă preparate gustoase la prețuri foarte bune, ca pentru localnici.
Dacă vei avea cazarea în zonă îți recomand să mergi la acest restaurant și să încerci câte ceva din preparatele lor. Meniul este destul de restrâns, rezumându-se la doar câteva aperitive reci și calde, și la câteva feluri principale, dar cred că orice ai alege va fi delicios.
Ce am mâncat bun la Anteti? Mpekri Meze (un fel de tocăniță din carne de porc, ardei, rosii și brânză feta) și Yogurtlu Kebab.
Bine de știut! La toate restaurantele vei primi și o sticlă de apă la 1 l minerală/plată, chiar dacă vei cere altă băutură separat. Sticla aceasta de apă costă între 1-2 euro și ți se va adaugă la nota de plată chiar dacă nu te vei atinge de ea.
Prăjitura cu portocale
Dacă ești în căutarea unui desert grecesc, proaspăt și aromat, atunci prăjitura cu portocale e răspunsul. Am mâncat o astfel de prăjitură la un resturant grecesc din Germania (atunci chiar ne-am luat și la pachet) și am vrut neapărat să mâncăm și în Atena. Noi am mâncat de la cafeneaua muzeului de arheologie, dar găsești acest desert în mai toate restaurantele (aveau și cei de la Greco s Project).
Acesta a fost primul articol despre Atena. Urmează să mai scriem încă două articole în care să vorbim despre aspectele organizatorice și despre costuri. Până atunci, îți doresc să ai parte numai de călătorii și experiențe frumoase!
Dacă ți-a plăcut acest articol, transmite-l mai departe și prietenilor tăi! Iar dacă vrei să fii la curent cu toate postările noastre, nu uita să te abonezi pe blog, să dai un like pe pagina de Facebook și un follow pe Instragram. Ne vedem acolo cu multe, multe povești de călătorie!
Atena este un oraș pe care ori îl iubești de prima oară, ori îl urăști pe vecie. Cunosc mulți din a doua categorie.
Are tot ce îmi doresc eu de la o destinație: istorie, cultură, tradiții, distracție mâncare bună și chiar plajă.
Și mie mi-a plăcut mai mult Erechteionul. Mai ales că acesta era deschis muritorilor care auduceau jertfe și se rugau zeiței.
Parthenonului era interzis muritorilor și numai preotesele aveau acces.
Atunci e clar! Eu fac parte din prima categorie. 😁
Frumoasă alegere. Am petrecut câteva zile în Atena chiar în aprilie anul acesta. Am prins portocalii cu flori parfumate și fructe coapte. Am stat în Gazi- Kerameikos așa că serile eram și pe la poalele Akropolei. Este o destinație completă care merită atinsă măcar o dată-n viață. Grecia de fapt este pe primul loc în inima mea și a soțului meu.
Aștept poveștile tale despre Atena. Ale mele vor veni probabil după o plimbare portugheză.
Vacanțe frumoase !
Un articol minunat prin care am călătorit și eu în Atena și din care am aflat multe. Rămâne doar să îl vizitez, deși prin pozele minunate pot spune că deja am fost. :))
Atena este locul în care nu am ajuns deși, am vizitat Grecia de 7 ori!
Pe lângă dorul de Grecia pe care mi l-ai trezit, a nu știu câta oară, m-ai făcut să-mi doresc și Atena de văzut.
Minunate poze faci. Aș intra la tine pe blog chiar și doar pentru asta, deși îmi face mare plăcere să îți citesc și articolele.
Am fost si eu in februarie in Atena. Nu pot sa spun nici ca mi-a placut, nici ca nu. A fost o experienta noua. Siiii am mancat si eu la Zorba s restaurant. Supeeer buna mancarea acolo!
Observ ca tot apar aceste bilete de tip „Pass”. Sunt foarte interesante, dar trebuie sa si stii de ele.
Si… am vazut cumva 3 trotinete electrice?
Biletele de tip „pass” sunt foarte raspandite si utile. Pe langa ca iti ofera toate atractiile turistice la un pret mult mai bun, unele dispun si de „skip the line”, ceea ce iar e un avantaj foarte mare.
Sincer, nu am observat acele trotinete, dar se prea poate sa apara 😂 chiar ma voi uita 😁
M-ai cucerit cu aceste poze, vreau si eu neapărat acolo. 💝 💝
Ma bucur ca iti plac! Eu zic sa nu mai stai pe ganduri si sa iti planifici un city break pentru toamna 😊
Ai facut niste poze tare faine!
Imi plac articolele tale pentru ca sunt asa detaliate si imi sunt de folos, ma documentez si eu din ele pt viitoarele calatorii. ❤
Iti multumesc frumos! Ma bucur ca iti sunt de folos! 😀
Cat de frumos! Mi-ar plăcea la nebunie sa ajung în Atena, e un oraș ce m-a fascinat mereu
Cred că aș sta acolo o saptamana si nu m-as putea plictisi.
Subscriu!
AM fost in Atena pt prima oara in 2005 si atunci ne spunea ghida ca Parthenonul (de fapt, tot Acroplis-ul) va fi restaurat in totalitate pana in 2020, si i se va reda splendoarea de odinioara. Intre timp lucrarile nu s-au dasfasurat constant din lipsa de fonduri si deadline-ul a fost amanat. Dar sper sa nu fie prea departe ziua cand Parthenonul va straluci din nou, luminat a giorno, pe cerul instelat al Atenei…
Am vazut ca la Partheon se lucreaza, sau cel putin era acoperit de schele. Ar fi interesant sa vedem tot Acropolisul restaurat. 😊
Vai.. Am rămas foarte plăcut surprinsa de tot ce ai surprins în fotografii. Îmi doresc mult sa ajung și eu acolo, iar când îmi doresc mult sa se întâmple ceva, voi și reuși ❤️
Cu siguranta! O sa iti placa tare mult! ❤️
Inca nu am ajuns in Atena, insa iubesc Grecia si sper ca urmatorul concediu sa il fac la Atena, pentru ca totul la greci e superb , sincer nu ai cum sa nu ii place pe ei sau locurile lor
Nici noi nu am mai fost in Grecia pana acum, dar ne gandim sa mai vizitam si cateva insule. Pu si simplu, ne-am indragosit de Atena! ❤️
Superbe imagini si locuri de vis!
Multumesc! Ma bucur ca iti plac!
ce frumoase fotografii ai facut, eu nu am ajuns acolo inca, in toamna poate!
Toamna cred ca e perioada ideala pentru a vizita Atena. Noua ni s-a parut ca iunie e destul de calduros 😀
Cât de frumos! Totul arată de vis.
Felicitări pentru poze.
Multumesc frumos!
Ce frumos!!! Ati reusit sa vizitati chiar foarte multe in 4 zile! In Grecia nu am ajuns absolut deloc, insa Atena e prima pe lista apoi Santorini si Zakynthos
Ce imi doream eu pana acum sa ajung in Atena… Acum vreau si mai mult, dupa articolul tau minunat.
Iubesc Grecia si cred ca nu m-as satura sa-mi fac vacantele acolo. Din pavcate am fost doar pe insule si nu am ajuns in Atena pana acum. Poate imi fac si eu curaj sa vizitez si eu aceste locuri in care ai ajuns tu prin Atena
[…] Atena – 4 zile în ”leagănul civilizației” […]
Vaaaai, cate locuri frumoase de vazut in Atena. Nu am fost acolo. In Grecia am mers doar in Creta la mare, dar am si vizitat multe chestii. Ne-a placut atmosfera si tot. Biletele astea de tip pass mi se par super de folosit, mai ales daca mergi intr-un oras ca sa vizitezi ce are de vazut si nu doar sa te plimbi pur si simplu pe strazi. Multumim de informatii! Pozele sunt geniale! 🙂
[…] Atena – 4 zile în ”leagănul civilizației” […]
[…] articolul trecut v-am prezentat atractiile turistice si locurile pe care le-am vizitat in Atena, iar in acest articol, vrem sa va vorbim despre doua aspecte ce tin de organizarea oricarui […]
[…] e o lecție vie de istorie și la fel că piramidele din Giza sau Acropole, cred cu tărie că e un loc pe care trebuie să îl vizităm măcar o dată în viață, și cu […]
[…] Atena – 4 zile în ”leagănul civilizației” […]
[…] Atena – 4 zile în ”leagănul civilizației” […]