Acum ceva timp am publicat un mic ghid de călătorie pentru Londra, în care vorbeam despre cum ne organizăm o vacanță în această capitală. Într-un articol și mai vechi am făcut o listă cu câteva lucruri pe care le poți face gratis în Londra, iar astăzi m-am gândit să continuăm seria de postari cu articol care să cuprindă cele mai importante si frumoase atractii turistice din Londra, de la cartiere elegante pâna la muzee, parcuri şi monumente reprezentative. Astfel, dacă urmează să vizitezi Londra pentru prima dată, articolele pe care le vei gasi pe blogul nostru te vor ajuta să ai parte de o vacanță nemaipomenită.

Citește mai multe despre Londra:


Atracții turistice din Londra

Având în spate 5 călătorii in Londra, dar și iubirea pe care o avem pentru acest oraș, voi încerca să îți prezint pe scurt câteva atractii turistice din Londra, pe care nu ar trebui să le ratezi în prima ta vizita. Ulterior, voi pregăti și un itinerariu pentru patru zile în Londra care să te ajute să simți și să vezi mai bine frumosul oraș de pe Tamisa.

Parlamentul și The Big Ben

Parlamentul sau Palace of Westminster este cel mai reprezentativ monument ale Londrei.

Actualul ansamblu al Palatului Westminster este varianta reconstruită între anii 1837 și 1860, în stil neogotic, după ce incendiul devastator din 1834 a distrus aproape total vechiul parlament britanic, construit de William II la sfârșitul secolului al XI-lea.

Cât despre Big Ben, nu cred că mai are nevoie de ale cuvinte sau imagini. Turnul este situat în partea de nord a Parlamentului, are o înălțime de 97,50 m, iar clopotul – cel care i-a dat turnului numele de Big Ben – are o greutate de 13 tone.

Tower Bridge

Tower Bridge este unul dintre cele mai emblematice monumente ale Londrei. Este momenumentul despre care citeam în cărțile de engleză din scoala generală și cel pe care îl vedem în mai toate filmele a caror acțiune are loc în capitala Regatului Unit. E acel monument care nu mai are nevoie de nicio alta poză pentru că știm deja cum arată.

Millenium Bridge

Millennium Bridge este primul pod construit după epoca Tower Bridge. De construcția și design-ul inovator este responabil arhitectul hightech Norman Foster, același arhitect care a proiectat primaria orașului și curtea interioară de la British Museum.

Podul leagă St. Paul s Cathedral de Tate Modern.

Tower of London

Este locul cu cea mai mare seminificație istorică pentru Anglia. Turnul a fost construit de Wilhem Cuceritorul, în jurul anului 1066 și a supraviețuit mai bine de 900 de ani fiind de mai multe ori asediat, dar niciodata cucerit.

Acesta a fost: palat, închisoare, scena a execuțiilor, depozit de arme, trezorerie și observator.

Turnul se află lânga Tower Bridge, iar intrarea costă 25 lire.

Westminster Abbey

Este cea mai importantă biserică de rit catolic din Anglia și locul în care membrii familiei regale sunt înmormântați. De asemenea, la Westminster Abbey au avut loc încoronările monarhilor englezi, precum și alte evenimente ale Casei Regale.

Westminster Abby a fost construită în secolul al VII lea și a fost închinată Sf. Petru. Ulterior, biserica a fost distrusă aproape în totalitate de invadatorii danezi și reconstruită de către Edward The Confessor în anul 1065.

Intrarea costă 23 lire.

Daca nu ai vazut serialul ”The crown”, cred ca e un moment bun să începi primul episod. În acest fel vei afla un pic mai multe despre familia regală si despre istoria relativ recentă a monarhiei britanice.

The Shard

The Shard este un zgârie-nori înalt de 309,6 m, de o forma cel puțin interesantă. Finalizată în anul 2012, construcția se poate mândri cu statutul de cea mai înaltă clădire din Europa de Vest.

Vizitatorii se pot bucura de o panoramă asupra orașului atât de la etajul 69, cât și de la etajul 72.

Intrarea costă 23 lire.

The London Eye

London Eye reprezintă o roată gigant de observație din Londra, aflată în Grădinile Jubilee de pe malul sudic al Tamisei. Structura are o înălțime de 135 m și a fost construită ca parte a celebrării noului mileniu.

Pretul unui bilet de intrare este de 30 lire.


The London Pass

Dacă ai în plan să vizitezi The Shard, The Tower of London și Westminster Abbey, recomandarea mea e să achiziționezi un London Pass pentru o zi. O zi, dacă începi devreme și te organziezi bine, e suficient pentru a vizita aceste 3 atracții. Iar cu London Pass vei reuși să economisești câțiva bani.


Piccadilly Circus

Asa cum obisnuiesc sa spun, Piccadilly este un Times Square în miniatura, un Times Square al Europei. Piccadilly e cea mai renumită piață din Londrei și e plina cu reclame ce luminează în noapte, teatre, restaurante scumpe și standuri cu suveniruri. Piccadilly Circus este una dintre cele mai animate zone din oraș.

Pornind din Piccadilly Circus, poți face o plimbare pe una dintre cele mai aglomerate și elegante străzi ale Londrei, pe Oxford Street. Oxford Street e o stradă cu clădiri elegante, la parterul carora vei găsi în mare parte magazine cu haine scumpe. Când te oprești să admiri strada îți dai seama că Oxford Street e imaginea emblematică a Londrei: autobuse, taxiuri negre, magazine sofisticate, de tipul celui din Kingsman, și o mare de oameni.

Buckingham Palace si Hyde Park

La mai puțin de 20 de minute de mers pe jos din Piccadilly Circus se află un loc de mare importanță pentru Londra, și anume: Buckingham Palace. Am trecut 3si noi prin fața palatului în prima noastră vizita, dar nu putem spune că e cel mai frumos loc din oraș sau că e ceva deosebit în legătură cu el. Într-adevăr, în fiecare zi la ora 11:00 are loc o ceremonie de schimbare a gărzii, însă acesta e singurul lucru mai deosebit care se întâmplă la palat.

Palatul este foarte aproape de trei dintre cele opt parcuri regale ale Londrei: Hyde Park, Green Park și St. James Park. În Hyde Park se organizează iarnă de iarnă faimosul Winter Wonderland.

Trafalgar Square

Trafalgar Square este punctul de întâlnire al turșitilor și localnicilor deopotrivă și totodată una dintre piețele mele preferate din Londra. Construcția pieței a început în anul 1829, fiind dedicată unui victorii a amiralului Horatio Nelson asupra armatei franco-spaniole.

Dacă ai ajuns în Trafalgar Square și ești pasionat de artă, îți recomand să vizitezi și Galeria Națională a Londrei. Aceasta a fost deschisă în 1824 și cuprinde aproximativ 2200 de picturi, oferind o imagine completă asupra picturii europene din secolul 13 până în secolul 19. Colecția cuprinde lucrările unor artiști europeni precum: Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Monet, Degas, s.a.m.d.

Intrarea este gratuită.

Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală – E unul dintre cele mai interesante muzee în care am fost până acum. Piesa de rezistență a muzeului este scheletul unui Stegosaurus, acesta fiind cel mai complet schelet găsit vreodată. Cel mai mult cred că mi-a plăcut secțiunea dedicată planetelor și Universului, deoarece am putut afla mai multe despre planetele din sistemul nostru solar, despre cum s-a format pământul sau cum a evoluat specia umană de-a lungul timpului.

Intrarea în muzeu este complet gratuită! Iar eu te încurajez să îl pui pe lista!

Madame Tussauds – Muzeul Figurilor de Ceară

Madame Tussauds sau Muzeul Figurilor de Ceara este în fapt o expoziție destul de interesantă, dacă luăm în considerare munca depusă pentru crearea cât mai aproape de realitate a unor personalitați cunoscute la nivel global.

Muzeul deține 15 colecții : Party, Fashion Week, Bollywood, Film, Youtube, Sport, Royals, Culture, Music, Marvel, Star Wars, World Leaders, Sherlock Holmes, Behind de Scene și The Spirit of London.

Pentru mai multe informații, citeste articolul dedicat muzeului figurilor de ceara din Londra.

British Museum

O vizită la British Museum trebuie pusă neapărat pe lista cu activități. British Museum este unul dintre cele mai mari și vechi muzee ale lumii, fiind de altfel și primul muzeu public din lume. A fost fondat în 1753 și cuprinde aproximativ 100 de galerii. Selecția obiectelor expuse este temporară intrucat spațiul nu permite expunerea acestora în același timp.

Muzeul cuprinde numeroase colecții din cele mai vechi timpuri și din toate colțurile lumii. Astfel, printre galeriile sale se numără: Egiptul Antic, Grecia și Roma, Marea Britanie, Japonia, monede și medalii, precum și stampe și desene.

Intrarea în muzeu este liberă, cu excepția unor expoziții speciale cu caracter temporar.


Atracții turistice din Londra


Chinatown, Soho si Leicester Square

Seara îți recomand să te retragi în Leicester Square, locul unde, din punctul meu de vedere, poți vedea exact cum se desfășoară viața de seară/noapte a Londrei. Mulți vor spune că viața de noapte își are nucleul în Camden Town, dar Leicester Square e mai pe gustul nostru. În unele seri, la teatrele și la cinemaul din Leicester Square au loc avanpremiere, unde cu un pic de noroc mai poți vedea și o celebritate.

Leicester Square e şi punctul în care se întâlnesc două cartiere deosebite: Chinatown și Soho. Ambele cartiere sunt pline de baruri, puburi și restuarante.

Carnaby Street este cea mai faimoasă strada din Soho, în anii 60 fiind locul de întâlnire al hipioților și a generației Flower Power. În prezent, este o stradă pietonală la fel de colorată și cu o atmosferă tare faina. Îți recomand să vizitezi această parte a cartierului atât pe timp de zi cât și seara.

Tot acolo se află și cartierul chinezesc, punctul de referință al comunității chineze. Ajungând acolo vei fi  copleșit de mirosul condimentelor specifice, decorul tradițional al restaurantelor și magazinelor, magazine in care ratele Bejing sunt atârnate la ferestre, oameni îmbrăcați în haine traditionale, etc. Dacă vrei o cină cu specific asiatic, îți recomand restaurantul chinezesc Tao Tao Ju.

Covent Garden

Din Leicester Square se ajunge uşor și în cartierul Covent Garden. Acesta este unul dintre cele mai drăguțe cartiere ale Londrei, unde vei găsi case superbe, multe cafenele ”de Instagram” și chiar o piață unde vei găsi bijuterii și alte lucruri realizate manual, cunoscută sub numele de Apple Market.

Notting Hill

Este cartierul devenit faimos datorită filmului ”Notting Hill”, ce-i avea în prim plan pe Julia Roberts și Hugh Grant. Mai mult decât atât, poți face chiar un tur real al locațiilor apărute în film, de la librăria lui Wiliam ”The Travel Book Shop”, la faimoasa ușă albastră de la apartamentul lui. Acest cartier a fost și locul de filmare a celebrului Paddington – ursulețul drăgălaș care ajuns în Londra și a fost adoptat de o familie a cărei casă se află în Notting Hill. Poți merge pe strada unde locuia familia Browns (30 Chalcot Crescent, Primrose Hill, NW1) sau la magazinul de antichități a bătrănului Gruber.

Totuși, Notting Hill mai este faimos și pentru casele în culori pastelate, care, pe noi, ne-au dus cu gândul la Miami. Ulterior, am aflat că Notting Hill a fost cartierul imigranților veniți din Caraibe, la începutul anilor 50.

Notting Hill mai înseamnă și Portobello Market. Portobello Market este o piață în aer liber, desfășurată pe strada principală a cartierului. Acolo vei găsi antichități, suveniruri, fructe, street food sau alte bunătăți.

magazinul de antichități a bătrănului Gruber
Celebra librarie ”The Travel Book Shop” din filmul Notting Hill. In prezent,

magazin de suveniruri

Atractii turistice din Londra

Am vizitat Londra de 6 ori, iar de fiecare data am cand ajungem in acest oras incercam sa descoperim macar un loc nou, sa luam un alt cartier la pas. Cu toate vizitele noastre numeroase si cu obsesia noastra pentru Londra, inca exista cateva locuri in care nu am reusit sa ajungem si pe care sunt sigura ca le vom vizita la un moment dat. Dar pentru moment, sper ca articolul meu îți va fi de mare folos si ca vei avea parte de o vreme frumoasa in Londra!