Atracții turistice din Londra

Acum ceva timp am publicat un mic ghid de călătorie pentru Londra, în care vorbeam despre cum ne organizăm o vacanță în această capitală. Într-un articol și mai vechi am făcut o listă cu câteva lucruri pe care le poți face gratis în Londra, iar astăzi m-am gândit să continuăm seria de postari cu articol care să cuprindă cele mai importante si frumoase atractii turistice din Londra, de la cartiere elegante pâna la muzee, parcuri şi monumente reprezentative. Astfel, dacă urmează să vizitezi Londra pentru prima dată, articolele pe care le vei gasi pe blogul nostru te vor ajuta să ai parte de o vacanță nemaipomenită.

Citește mai multe despre Londra:


Atracții turistice din Londra

Având în spate 5 călătorii in Londra, dar și iubirea pe care o avem pentru acest oraș, voi încerca să îți prezint pe scurt câteva atractii turistice din Londra, pe care nu ar trebui să le ratezi în prima ta vizita. Ulterior, voi pregăti și un itinerariu pentru patru zile în Londra care să te ajute să simți și să vezi mai bine frumosul oraș de pe Tamisa.

Parlamentul și The Big Ben

Parlamentul sau Palace of Westminster este cel mai reprezentativ monument ale Londrei.

Actualul ansamblu al Palatului Westminster este varianta reconstruită între anii 1837 și 1860, în stil neogotic, după ce incendiul devastator din 1834 a distrus aproape total vechiul parlament britanic, construit de William II la sfârșitul secolului al XI-lea.

Cât despre Big Ben, nu cred că mai are nevoie de ale cuvinte sau imagini. Turnul este situat în partea de nord a Parlamentului, are o înălțime de 97,50 m, iar clopotul – cel care i-a dat turnului numele de Big Ben – are o greutate de 13 tone.

Tower Bridge

Tower Bridge este unul dintre cele mai emblematice monumente ale Londrei. Este momenumentul despre care citeam în cărțile de engleză din scoala generală și cel pe care îl vedem în mai toate filmele a caror acțiune are loc în capitala Regatului Unit. E acel monument care nu mai are nevoie de nicio alta poză pentru că știm deja cum arată.

Millenium Bridge

Millennium Bridge este primul pod construit după epoca Tower Bridge. De construcția și design-ul inovator este responabil arhitectul hightech Norman Foster, același arhitect care a proiectat primaria orașului și curtea interioară de la British Museum.

Podul leagă St. Paul s Cathedral de Tate Modern.

Tower of London

Este locul cu cea mai mare seminificație istorică pentru Anglia. Turnul a fost construit de Wilhem Cuceritorul, în jurul anului 1066 și a supraviețuit mai bine de 900 de ani fiind de mai multe ori asediat, dar niciodata cucerit.

Acesta a fost: palat, închisoare, scena a execuțiilor, depozit de arme, trezorerie și observator.

Turnul se află lânga Tower Bridge, iar intrarea costă 25 lire.

Westminster Abbey

Este cea mai importantă biserică de rit catolic din Anglia și locul în care membrii familiei regale sunt înmormântați. De asemenea, la Westminster Abbey au avut loc încoronările monarhilor englezi, precum și alte evenimente ale Casei Regale.

Westminster Abby a fost construită în secolul al VII lea și a fost închinată Sf. Petru. Ulterior, biserica a fost distrusă aproape în totalitate de invadatorii danezi și reconstruită de către Edward The Confessor în anul 1065.

Intrarea costă 23 lire.

Daca nu ai vazut serialul ”The crown”, cred ca e un moment bun să începi primul episod. În acest fel vei afla un pic mai multe despre familia regală si3 despre istoria relativ recentă a monarhiei britanice.

The Shard

The Shard este un zgârie-nori înalt de 309,6 m, de o forma cel puțin interesantă. Finalizată în anul 2012, construcția se poate mândri cu statutul de cea mai înaltă clădire din Europa de Vest.

Vizitatorii se pot bucura de o panoramă asupra orașului atât de la etajul 69, cât și de la etajul 72.

Intrarea costă 23 lire.

The London Eye

London Eye reprezintă o roată gigant de observație din Londra, aflată în Grădinile Jubilee de pe malul sudic al Tamisei. Structura are o înălțime de 135 m și a fost construită ca parte a celebrării noului mileniu.

Pretul unui bilet de intrare este de 30 lire.


The London Pass

Dacă ai în plan să vizitezi The Shard, The Tower of London și Westminster Abbey, recomandarea mea e să achiziționezi un London Pass pentru o zi. O zi, dacă începi devreme și te organziezi bine, e suficient pentru a vizita aceste 3 atracții. Iar cu London Pass vei reuși să economisești câțiva bani.

Un London Pass pentru o zi costa 69 GBP. Mai multe infromatii…


Piccadilly Circus

Asa cum obisnuiesc sa spun, Piccadilly este un Times Square în miniatura, un Times Square al Europei. Piccadilly e cea mai renumită piață din Londrei și e plina cu reclame ce luminează în noapte, teatre, restaurante scumpe și standuri cu suveniruri. Piccadilly Circus este una dintre cele mai animate zone din oraș.

Pornind din Piccadilly Circus, poți face o plimbare pe una dintre cele mai aglomerate și elegante străzi ale Londrei, pe Oxford Street. Oxford Street e o stradă cu clădiri elegante, la parterul carora vei găsi în mare parte magazine cu haine scumpe. Când te oprești să admiri strada îți dai seama că Oxford Street e imaginea emblematică a Londrei: autobuse, taxiuri negre, magazine sofisticate, de tipul celui din Kingsman, și o mare de oameni.

Buckingham Palace si Hyde Park

La mai puțin de 20 de minute de mers pe jos din Piccadilly Circus se află un loc de mare importanță pentru Londra, și anume: Buckingham Palace. Am trecut 3si noi prin fața palatului în prima noastră vizita, dar nu putem spune că e cel mai frumos loc din oraș sau că e ceva deosebit în legătură cu el. Într-adevăr, în fiecare zi la ora 11:00 are loc o ceremonie de schimbare a gărzii, însă acesta e singurul lucru mai deosebit care se întâmplă la palat.

Palatul este foarte aproape de trei dintre cele opt parcuri regale ale Londrei: Hyde Park, Green Park și St. James Park. În Hyde Park se organizează iarnă de iarnă faimosul Winter Wonderland.

Trafalgar Square

Trafalgar Square este punctul de întâlnire al turșitilor și localnicilor deopotrivă și totodată una dintre piețele mele preferate din Londra. Construcția pieței a început în anul 1829, fiind dedicată unui victorii a amiralului Horatio Nelson asupra armatei franco-spaniole.

Dacă ai ajuns în Trafalgar Square și ești pasionat de artă, îți recomand să vizitezi și Galeria Națională a Londrei. Aceasta a fost deschisă în 1824 și cuprinde aproximativ 2200 de picturi, oferind o imagine completă asupra picturii europene din secolul 13 până în secolul 19. Colecția cuprinde lucrările unor artiști europeni precum: Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Monet, Degas, s.a.m.d.

Intrarea este gratuită.

Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală – E unul dintre cele mai interesante muzee în care am fost până acum. Piesa de rezistență a muzeului este scheletul unui Stegosaurus, acesta fiind cel mai complet schelet găsit vreodată. Cel mai mult cred că mi-a plăcut secțiunea dedicată planetelor și Universului, deoarece am putut afla mai multe despre planetele din sistemul nostru solar, despre cum s-a format pământul sau cum a evoluat specia umană de-a lungul timpului.

Intrarea în muzeu este complet gratuită! Iar eu te încurajez să îl pui pe lista!

Madame Tussauds – Muzeul Figurilor de Ceară

Madame Tussauds sau Muzeul Figurilor de Ceara este în fapt o expoziție destul de interesantă, dacă luăm în considerare munca depusă pentru crearea cât mai aproape de realitate a unor personalitați cunoscute la nivel global.

Muzeul deține 15 colecții : Party, Fashion Week, Bollywood, Film, Youtube, Sport, Royals, Culture, Music, Marvel, Star Wars, World Leaders, Sherlock Holmes, Behind de Scene și The Spirit of London.

Pentru mai multe informații, citeste articolul dedicat muzeului figurilor de ceara din Londra.

British Museum

O vizită la British Museum trebuie pusă neapărat pe lista cu activități. British Museum este unul dintre cele mai mari și vechi muzee ale lumii, fiind de altfel și primul muzeu public din lume. A fost fondat în 1753 și cuprinde aproximativ 100 de galerii. Selecția obiectelor expuse este temporară intrucat spațiul nu permite expunerea acestora în același timp.

Muzeul cuprinde numeroase colecții din cele mai vechi timpuri și din toate colțurile lumii. Astfel, printre galeriile sale se numără: Egiptul Antic, Grecia și Roma, Marea Britanie, Japonia, monede și medalii, precum și stampe și desene.

Intrarea în muzeu este liberă, cu excepția unor expoziții speciale cu caracter temporar.


Atracții turistice din Londra


Chinatown, Soho si Leicester Square

Seara îți recomand să te retragi în Leicester Square, locul unde, din punctul meu de vedere, poți vedea exact cum se desfășoară viața de seară/noapte a Londrei. Mulți vor spune că viața de noapte își are nucleul în Camden Town, dar Leicester Square e mai pe gustul nostru. În unele seri, la teatrele și la cinemaul din Leicester Square au loc avanpremiere, unde cu un pic de noroc mai poți vedea și o celebritate.

Leicester Square e şi punctul în care se întâlnesc două cartiere deosebite: Chinatown și Soho. Ambele cartiere sunt pline de baruri, puburi și restuarante.

Carnaby Street este cea mai faimoasă strada din Soho, în anii 60 fiind locul de întâlnire al hipioților și a generației Flower Power. În prezent, este o stradă pietonală la fel de colorată și cu o atmosferă tare faina. Îți recomand să vizitezi această parte a cartierului atât pe timp de zi cât și seara.

Tot acolo se află și cartierul chinezesc, punctul de referință al comunității chineze. Ajungând acolo vei fi  copleșit de mirosul condimentelor specifice, decorul tradițional al restaurantelor și magazinelor, magazine in care ratele Bejing sunt atârnate la ferestre, oameni îmbrăcați în haine traditionale, etc. Dacă vrei o cină cu specific asiatic, îți recomand restaurantul chinezesc Tao Tao Ju.

Covent Garden

Din Leicester Square se ajunge uşor și în cartierul Covent Garden. Acesta este unul dintre cele mai drăguțe cartiere ale Londrei, unde vei găsi case superbe, multe cafenele ”de Instagram” și chiar o piață unde vei găsi bijuterii și alte lucruri realizate manual, cunoscută sub numele de Apple Market.

Notting Hill

Este cartierul devenit faimos datorită filmului ”Notting Hill”, ce-i avea în prim plan pe Julia Roberts și Hugh Grant. Mai mult decât atât, poți face chiar un tur real al locațiilor apărute în film, de la librăria lui Wiliam ”The Travel Book Shop”, la faimoasa ușă albastră de la apartamentul lui. Acest cartier a fost și locul de filmare a celebrului Paddington – ursulețul drăgălaș care ajuns în Londra și a fost adoptat de o familie a cărei casă se află în Notting Hill. Poți merge pe strada unde locuia familia Browns (30 Chalcot Crescent, Primrose Hill, NW1) sau la magazinul de antichități a bătrănului Gruber.

Totuși, Notting Hill mai este faimos și pentru casele în culori pastelate, care, pe noi, ne-au dus cu gândul la Miami. Ulterior, am aflat că Notting Hill a fost cartierul imigranților veniți din Caraibe, la începutul anilor 50.

Notting Hill mai înseamnă și Portobello Market. Portobello Market este o piață în aer liber, desfășurată pe strada principală a cartierului. Acolo vei găsi antichități, suveniruri, fructe, street food sau alte bunătăți.

magazinul de antichități a bătrănului Gruber
Celebra librarie ”The Travel Book Shop” din filmul Notting Hill. In prezent, magazin de suveniruri

Atractii turistice din Londra

Londra îți ofera posibilități nelimitate. De fiecare data când plecam din Londra ne dam seama ca mai aveam o grămadă de lucruri de făcut și văzut, atat in oraș cât și in afara lui. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, îți recomand să faci o excursie de o zi in Cambridge sau Oxford sau o excursie de 2 zile în Bath, Brighton sau chiar Noriwch, tocmai in East Anglia. Daca călătorești cu un om pasionat de fotbal, ii poti face o surpriza ducand-ul in vizita la un stadion sau chiar la un meci din Premier League (sunt 5 sau 6 echipe in Londra), iar daca esti fan Harry Potter, studiourile Warner Bros te așteaptă.

Pentru moment, sper ca articolul meu îți va fi de mare folos si ca vei avea parte de o vreme frumoasa in Londra!

Articole recomandate

23 de comentarii

 1. Cate locuri frumoase in Londra! An de an imi propun sa revin si uite ca de vreo 8 ani tot nu reusesc. Multumesc pentru ponturi!

  1. La noi e exact invers! Niciodata nu ne propunem sa mai mergem, dar ne loveste nostalgia, se aliniaza planetele, gasim bilete ieftine si…hop, mergem in Londra! 😀

 2. Din punctul meu de vedere, Londra este un oraș frumos de vizitat, dar nu de locuit.
  Am avut ocazia să muncesc în Londra și pot spune că nu a fost o perioadă chiar plăcută, dar în vacanță m-aș reîntoarce cu mare drag.

 3. Ce fain ai scris articolul. Acum as pleca la Londra. N-am ajuns acolo inca. Sper s-o facem candva.

 4. Am avut ocazia sa vizitez Londra intr-o vacanta de 3 saptamani, am ajuns in toate punctele indicate de tine si mi-a placut maxim. M-as intoarce acolo oricand, cu tot dragul!

 5. Mulțumim pentru informații și pentru turul obiectivelor din Londra!
  Sper să bifez și această destinație. Visez la o călătorie în Londra însoțită de băiatul meu, ca ghid .

 6. Imi place tare cum ai structurat articolul, imi este mai clar si as sti mai bine ce sa vizitez.

 7. Abia astept si eu concediul sa pun in sfarsit piciorul pe pamant londonez <3

 8. La fix a venit articolul tau deoarece in curand mergem si noi in Londra. Abia astept sa vizitam si am sa iau in considerare recomandarile tale😉

 9. Am citit in atatea carti despre obiectivele astea, incat acum vazandu-le in pozele tale, parca deja le cunosteam de mult timp.

 10. Îmi place Londra foarte mult și îmi e dor de ea,nu am apucat să vizitez tot ceea ce se putea vizita,dar urmează.

 11. Mulțumesc pentru plimbarea virtuala! Londra e un oraș sublim!

 12. Vai, cat de frumos mi se pare orasul, si doar din poze! De cand ma stiu, mi-am dorit dintotdeauna sa vizitez Londra. Inca mai sper sa ajung, candva.

 13. […] Fără doar și poate, Edinburgh e unul dintre cele mai frumoase orașe în care am fost până acum. E orașul în care nu ai cum să te plictisești, care nu a fost alterat de valurile de turiști ( deși e o destinație turistică), păstrându-și istoria și farmecul său aparte. Cumva, noi avem o afinitate pentru Marea Britanie, Londra fiind orașul nostru preferat.  […]

 14. […] în care să mergem, oscilând între Copenhaga și Oslo. Spre Oslo am zburat din Milano cu o escală de o zi în Londra, un alt oraș atât de drag nouă. Am ales această variantă întrucat ne-am dorit să ajungem la […]

 15. […] istoria și farmecul său aparte. Cumva, noi avem o afinitate pentru Marea Britanie, Londra fiind orașul nostru preferat. Mai avem pe lista și alte orașe din UK, precum și câteva sate de poveste. Așadar, te vom […]

 16. […] încât sunt convinsă că cele 3 zile pe care le vei petrece acolo vor fi extrem de încărcate. Ce poți face în Londra într-un weekend? Te poți plimba pe malul Tamisei, prin Soho, Mayfair si Nottinghill; poți merge la un meci din […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *