Atractii turistice din Quebec | Road trip in Canada

Road trip in Canada itinerar

Atunci când am pregătit itinerariul pentru road trip-ul nostru prin Canada, am ținut morțiș să mergem și în Quebec. Văzusem de-a lungul timpului atât de multe fotografii cu faimosul Château Forterac încât mi-am spus că trebuie să parcurgem cei 200 km până în Quebec că să văd cu ochii mei cum arată cel mai fotografiat hotel din lume. Cu timpul am descoperit multe alte lucruri interesante despre Quebec, am citit un pic din istoria lui și am descoperit că are și alte lucruri de oferit. Astfel, după un somn odihnitor în Montreal, am pornit spre Quebec conducând pe cea mai lungă autostrada din lume – TransCanadiană – și făcând un milion de oprire la Tim Hortons. Timp de două zile am luat la pas acest oraș desprins din povești, am bifat câteva atractii turistice din Quebec și am rămas surprinși de faptul că orașul Quebec (a nu se confundă cu provincia Quebec) e un mic colț de Franța în estul Canadei. 

Citeste si: 10+ lucruri interesante despre Canada

Atractii turistice in Quebec – un colt de Franta in estul Canadei

 Am plecat spre Canada cu gândul de a ne alina un pic dorul de orașele nord americane, să ne pierdem printre zgârie-nori – ce sentiment plăcut, prin junglă de beton tipică orașelor din acea parte de lume. Și oricât de tare ne doream să stăm toată vacanță în Toronto și poate chiar să facem o excursie în Detroit, am stabilit de la bun început că trebuie să vizităm Quebec și Ottawa. Astfel, vacanță noastră în Canada a început cu 2 zile pline de plimbări printr-ului dintre cele mai romantice și frumoase orașe din lume, Quebec. Deși ne făcusem temele de acasă și știam că o să găsim un oraș cu influențe franțuzești, surpriză a fost pe cât de mare, pe atât de plăcută. Quebec ne-a făcut să ne întrebăm dacă totuși am plecat din Franța, iar qubecosii ne-au pus la încercare cunoștiințele de limba franceză. Ne-am plimbat mult prin le Petit Champlain, și am mâncat poutine – bombă calorică cu care se mândrește Quebecul. Quebec a reușit să mă cucerească imediat, fără prea mult efort, iar dacă urmează să vizitezi Canada, nu aș putea să nu îți recomand să pui acest loc pe lista. 

Transport si locuri de parcare in Quebec

Cele mai ieftine bilete de avion spre Canada sunt pentru Montreal, via Paris. Noi am plătit 250 euro pentru un zbor dus-întors pentru Paris-Montreal, iar din aeroport am închiriat o mașină pentru 230 euro/10 zile. Rămân în continuare la părerea că mașina e esențială în Canada și că e cel mai bine să închiriezi o mașnă imediat ce ai luat biletele de avion. 

Ca sa ajungi în Quebec, din Montreal, trebuie sa conduci aproximativ 3 ore pe Transcanadienne. Drumul e destul de ușor, prea multe nu sunt de vazut…o casa ici-colo, păduri și mult nimic.

Tim Hortons

Gogoasa+cafea=4CAD

Că roadtripul prin Canada să fie complet trebuie să faci măcar o oprire la Tim Hortons. Tim Hortons e un lanț de fast-food canadian unde găsești bagels și sandwichuri fresh și delicioase, cafea bunicică și gogoși exagerat de dulci. E o variantă bună pentru un mic dejun la buget (o cafea mare, o gogoașă și sun bagel costă 7-9 CAD) și e cel mai canadian lucru posibil, chiar mai canadian decât siropul de arțar. 

Parcări in Quebec

In articolul precedent îți spuneam ca parcarile din Canada sunt mai scumpe decât parcarile din Elvetia și că am descoperit acolo un alt sistem de plata: taxa de parcare pentru fiecare 20 minute. Totusi acest site ne-a ajutat sa gasim parcări cu flat rate chiar in centrul orasului, la prețuri destul de bune. Inițial găsisem o parcare care costa 11CAD pe ora, iar cu Parkopedia am gasit aceasta parcare, chiar in centrul orasului, cu doar 9 CAD pentru 12h.

Cazare in Quebec

In Quebec am stat doar două nopti și am ales un hotel-motel aflat la 10 km de centrul orașului. Dacă totuși vrei sa stai în îmi orașului, iar bugetul nu reprezinta o problema, poți sta în cel mai fotografiat hotel din lume.

Pentru un buget mic spre mediu recomandam următoarele cazari:

Atractii turistice in Quebec

Quebec nu se remarcă doar prin localnicii care se încăpățânează să vorbească franceză, ci și prin faptul că orașul Quebec e singurul oraș fortificat din America de Nord. Așa cum spuneam mai sus, orașul a fost construit de către francezi, adunând la un loc toate acele lucruri care definesc perfect orașul european al secolului 17- un: castel impunător, ziduri de apărăre, un oraș împărțit în ”orașul de sus” și ”orașul de jos” și o cetate construită pe malul râului St. Lawrence

Le Château Frontenac

Dominând orașul Québec, grandiosul Château Frontenac este cea mai emblematică clădire din capitala provinciei, vizibilă de la kilometri distanță. Canadian Pacific Railway a construit hotelul în 1894 și încă își întâmpină oaspeții din întreaga lume într-unul dintre cele mai romantice decoruri pe care le puteți găsi. Si daca cineva crede că  Le Château Frontenac (Hotel Fairmont în prezent) nu e cel mai frumos hotel/castel din lume, trebuie precizat ca hotelul deține recordul Guiness pentru cel mai fotografiat hotel din lume. Doar eu am făcut 100 de poze acolo 😀

Exista zeci de locuri de unde poti admira acest castel, dar cel mai frumos e the Promenade des Gouverneurs.

Quartier Petit-Champlain

Canada are o întreagă istorie în spate. A fost descoperită inițal de vikingii islandezi care au ajuns în regiunea Labrador din nord-estul Canadei. Însă nu vikingii sunt cei care au explorat pământurile canadiene și au pus baza a ceea ce azi numim Quebec, ci francezii. Pierre de Monts și Samuel de Champlain au fost primii europeni care au pus piciorul în Nova Scotia. Tot Champlain a fost cel care a construit o cetate, cunoscuta sub numele de Quebec (orașul), în 1608. In memoria lui Champlain, a fost denumit cel mai dragut cartier din toata Canada – Quartier Petit-Champlain.

Quartier Petit-Champlain se afla in orasul de jos si e un cartier absolut superb – cu strazi pavate cu piata cublica, intregi opere de arta stradala, restaurante si magazine. Si au chiar o biserica – Notre-Dame des Victoires – care dateaza inca din 1688. E adevarat ca e si un loc extrem de turistic, dar pe buna dreptate.

atractii turistice in Quebec

Dupa o plimbare prin frumos cartier cu iz frantuzesc, am facut o pauza de pranz la L Antiquaire Buffet, pe Rue Saint-Paul. Eu am ales un meniul zilei, pentru 14 CAD (47 ron), iar Sebi a fost in the mood pentru mic dejun canadian ( am remarcat noi ca micul dejun canadian insemana oua, bacon si cartofi).

La Citadelle de Québec

Cu fața spre fluviul Saint-Laurent, Cap Diamant atinge o înălțime de 100 de metri și oferă o panoramă extinsă și variată. În vârful acesteia se află Cetatea Quebecului în formă de stea, o fortăreață masivă protejată de ziduri groase, bastioane și șanțuri, construită în 1832. Fiind încă un post militar activ, Citadela este folosită ca sediu militar pentru generali, ofițeri și militari, precum și ca reședință de vară a guvernatorului general al Canadei.

Acesta este, de asemenea, cartierul general al Regimentului 22 canadian, care s-a format la începutul Primului Război Mondial și care se mândrește cu un palmares distins, inclusiv cu acțiuni în Bătălia de pe Somme și, mult mai târziu, în Războiul din Coreea. Musée Royal 22e Régiment din cadrul citadelei prezinta o intreaga istorie militara, care se intiande pe parcusul a 300 ani. Intrarea la muzeu costa 18 CAD.

Plains of Abraham (Champs de Bataille)

La vest de Citadelă se afla o întinderea verde cunoscută sub numele de Câmpiile lui Abraham (Champs de Bataille), unde, în 1759, britanicii, conduși de generalul Wolfe, s-au luptat cu francezii de sub Montcalm și au câștigat. Exponatele redau istoria tumultuoasă a modului în care orașul Québec a rezistat și apoi a căzut în fața britanicilor.

Buget pentru o vacanta in Canada

Deși merită să scriu un articol separat, voi lăsa și aici câteva lucruri esențiale în ceea ce privește bugetul pentru o vacanță în Canada:

  • Cazare: 70 euro/noapte (cu parcare inclusa) – in general, am gasit cazarile in Canada ca fiind destul de scumpe
  • Transport: 23 euro/zi pentru un Toyota RAV 4, inchiriata de la Herz Montreal
  • Tim Hortons: un mic dejun (gogoasa, cafea mare si bagel = 9 CAD)
  • Atractii turistice in Montreal – fara costuri
  • suveniruri, snack-uri si bauturi, de la magazinul Dollarama (aici am gasit cele mai ieftine lucruri)
atractii turistice din Quebec
Poutine = 20 CAD

Atractii turistice in Quebec | Road trip in Canada

Timpul nostru în Quebec, deși părea puțîn la început, a fost mai mult decât suficient pentru a lua orașul la pas…de două ori. Ne-am plimbat pe străzile lui pline de viață, pe promenadă și prin citadelă. Am încercat și faimosul ”poutine”, preparatul de care qubecosii sunt tare mândri și care pe noi nu ne-a cucerit. Și cu toate că, în mintea noastră aveam o cu totul altă imagine asupra Canadei, a fost o bucurie să descoperim și partea franceză a țării și acest oraș micuț și extrem, extrem de frumos. După primele două zile în Quebec, ne-am urcat în mașină și am condus 800 km până in orașul nord-american la care am visat mult, Toronto. 

Citește mai mult:

atractii turistice din Quebec

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] vrei sa citesti mai multe despre Quebec, te invit sa citesti acest articol. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *