Atractii turistice din Valencia – itinerariu pentru 2 zile

Atractii turistice din Valencia

Valencia e atat destinatia perfectă pentru un city break, cat si una dintre cele mai bune locatii in care sa iti petreci vacanta de vara. Noi am optat pentru plajele din Alicante, aflate la 2 ore de mers cu trenul din Valencia, iar în „orașul lui Calatrava” (aka Valencia) am ales să exploram centrul vechi, să vizitam o gradina zoo mai altfel si nu în ultimul rând sa admiram orașul științelor și al artei. De aceea, in acest articol îți prezint câteva atractii turistice din Valencia, pe care trebuie să le vizitezi daca ai doar două zile la dispoziție.

atractii turistice din Valencia

Atractii turistice din Valencia- itinerariu perfect pentru 2 zile

În vara anului 2021 am petrecut o săptămână în Spania, plimbandu-ne dintr-o parte în alta, din Barcelona în Țara Bascilor și din Țara Bascilor până pe Costa Blanca. Era o călătorie pe care inițial ne-am gândit să sa o facem cu masina personală, sub forma unui road trip presărat cu ore de stat la plaja, explorat orașe, băut sangria si mâncat tapas. Până la urmă am renunțat la ideea de a merge cu mașina, dar nu și la călătoria în Spania. Astfel, după o oprire scurta în Barcelona și 3 zile de toamna în Țara Bascilor, ne-am hotarat să luam un zbor intern și să mergem la căldură și palmieri, în Valencia.

Cum ajungi în Valencia ieftin și usor?

Noi am luat un zbor din Santander spre Valencia, care, la vremea aceea, a avut un preț foarte bun (20 euro/persoană). Inițial ne doream să facem acea călătorie cu trenul, însă călătoriile cu trenul în Spania pot fi destul de costisitoare. Astfel, dacă vrei să faci un circuit al Spaniei (așa cum am facut noi) poti opta pentru zboruri interne, Vueling si Ryanair fiind cele două companii care leagă orașele mari din Spania, la prețuri destul de bune.

O alta variantă de transport ar fi mașina închiriată, însă trebuie să ții cont de taxele de autostradă și de parcări. Mai poți apela și la mijloacele de transport în comun (tren/autobus) și poti face o simulare pe acest site, ca să vezi la ce costuri să te aștepți și cât timp ti-ar lua fiecare călătorie.

Din Romania, exista mai multe zboruri low-cost, din diferite orașe. Wizzair și Blue Air au curse directe spre Valencia, din Timișoara, Cluj Napoca și București.

Cazare in Valencia

In functie de ceea ce iti doresti sa faci si sa vezi in Valencia, iti recoamnd sa cauti hoteluri fie langa plaja, fie in centrul orasului. Noi am vrut sa exploram orasul, de acea am ales un hotel aflat chiar in inima orasului, in Plaza del Ayuntamiento.

Recomandarea noastra e Melia Plaza Hotel**** – Hotelul se afla in centrul orasului, aproape de statia de metrou Xativa (statia la care trebuie sa cobori daca iei metorul de la aeroport) si la doar cateva sute de metri de principalele atractii turistice din centrul vechi.

Alte oferte pentru cazare in valencia

Booking.com

Cum ajungi de la aeroport in centrul orasului?

Aeroportul din Valencia este foarte bine conectat cu orașul, astfel vei putea ajunge în centrul Valenciei ușor și ieftin atât cu autobusul, cât și cu metroul. 

 1. Metrou – liniile de metrou 3 și 5 (roșu și verde) te duc de la aeroport direct în centrul orașului (stația de metrou Xativa). O calatroie costă 4,90 euro.
 2. Autobus – L150 e autobusul care te va duce de la aeroport în centrul orașului, pentru cca. 1,5 euro. Mai multe detalii…
atractii turistice din Valencia

Atractii turistice din Valencia- Ziua 1

Așa cum îți spuneam, noi am ales să vizităm cele două părți ale orașului: partea veche și centru UNESCO și partea modernă, cunocuta sub denumirea de Orașul Științelor și al Artei. Astfel, în cele două zile am vizitat Bioparc și Oceanografic, clădirile proiectate de arhitectul valencian Calatrava, Mercado Central și Ciutat Vella (centrul vechi). Am fi vrut să ne plimbam un pic și pe plajă și să explorăm și împrejurimile Valenciei, dar sunt convinsă că vom mai merge pe Costa Blanca.

Mercado Central

Dimineață ar trebui să înceapă în Mercado Central, în piață centrală a orașului. În fapt, se crede că Mercado Central e una dintre cele mai mari piețe din Europa, având în jur de 1300 de standuri și o suprafață de 8000 m2. Însă noi nu am vizitat piață doar pentru aceste cifre, ci pentru arhitectură ei deosebită, Mercado Central fiind un exemplu superb de arhitectură modernistă. Ideea e că valencienii sunt tare mândri de piață lor, iar dacă stai mai multe zile în Valencia, ai putea începe prima zi din vacanță cumpărând fructe proaspete sau savurând niște tapas alături de o horchata.

atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia

Horchateria (Orxateria) Santa Catalina

Iar dacă tot am adus vorba de horchata, la mai puțin de 300 m de Mercado Central, în apropiere de Placa de la Reina, se află Horchateria (Orxateria) Santa Catalina. Această cafenea are o istorie de 200 ani în spate și e locul perfect in care să te oprești pentru câteva minute, să savurezi niște churros cu ciocolată caldă și să încerci o băutură tradițional valenciană, numită ”Horchata”. 

atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia

Despre horchata îți spuneam că se găsește și în piață, dar recomandarea mea e să mergi la o horchaterie și să comanzi horchata cu fartons, așa cum fac localnicii. Ambele produse sunt tradiționale pentru Valencia și chiar dacă Horchata s-ar putea să nu fie chiar pe gustul tău, eu zic că merită să o încerci, de dragul locului pe care îl vizitezi.

Horchata is made with soaked, ground, and sweetened tiger nuts (in Spain). From Spain, the concept of horchata was brought to the New World.

Fartons are confectionery sweets typical of the Valencian town of Alboraya, Spain. Elongated and glazed with sugar, they are made of flour, milk, sugar, oil, eggs and a leavening agent. This delicate and spongy sweet was made to be dipped in orxata (or horchata), a drink made of tigernuts that is served cold.

Sursa: Wikipedia

Bioparc

Bioparc Valenica e un parc natural în care au fost recreeate diferite habitate. Acesta are o suprafață de 100.000 m2 și e împărțit în 4 zone principale: Savana, Madagascar, Wetlands si Baobab Forest. Ideea de bază a parcului a fost recreerea cadrului natural în care traiesc cele 150 specii diferite de animale, cu tot ceea ce era nevoie: de la plante și până la insectele și păsările care zumzaie prin aer. Întrând în Bioparc, ai impresia ca te-ai teleportat într-un safari.

Însă, ceea ce ne-a convis să vizităm aceasta atracție a fost garanția că nu vom vedea animale captive în cuști. Astfel, animalele au libertatea de a se plimba intr-un cadru identic cu cel în care au fost crescute, acestea trâind astfel în grupuri sociale cu animale din specia lor sau compatibile cu acestea.

Cum ajungi la Bioparc ieftin și ușor – cu metroul (liniile 3,5,9) de la statia ”Xativa” până la stația ”Nou d’Octubre”. Statia de metrou se află la cca. 800 m de mers de intarea în parc. O călătorie cu metroul costă 1,50 euro. Mai multe detalii despre zone, tarife si abonamente…

Cât costă intrarea la Bioparc Valencia?

Adult (intre 13 si 64ani)€23.80
Copii (intre 4 si 12 ani)€18.00
+65 ani€17.50

La Seu de Valencia, El Micalet si Placa de la Reina

După o plimbare prin grădinile de la Bioparc, cel mai bun mod de a încheia ziua e cu o plimbare în centrul vechi al Valenciei. Localnicii numesc ”La Seu” prinicipala catedrală din Valencia, care, arhitectural vorbind, e o adevărată capodoperă. Construită în secolele 13-14, La Seu e un mixt armonios între trei stiluri arihtecturale: romantic, baroc și gotic. Vizitarea caredralei (există și un muzeu) costă 8 euro. 

Lângă catedrala găsim un alt monument emblematic, Torre del Miguelete. Turnul a fost construit în 1418, iar dacă încă mai ai energie, poți urcă cele 207 trepte că să te bucuri de o priveliște asupra orașului. Intrarea în turn costă 2 euro.

atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia

Atractii turistice din Valencia- Ziua 2

În cea de-a 2 zi în recomand să ajungi în locul care a devenit imaginea emblemă a orașului, și anume:”Ciutat de les Arts i les Ciències” (denumire în valenciană). Acolo vei găsi un muzeu, niște clădiri absolut fascinante si cel mai mare oceanograf din Europa. Că să ajungi în zona, din centrul vechi, fie te aventurezi într-o plimbare de aprox. 3 km, fie iei autobusul, linia 35, până la stația Ciutat de la Justícia.

atractii turistice din Valencia

Oceanografic si ”Ciutat de les Arts i les Ciències”

In ziua cu numarul 2 ne-am îndreptat spre zona mai modernă a Valenciei, spre ”Ciutat de les Arts i les Ciències”. Înainte de a ne minuna în față construcțiilor lui Calatrava, am vizitat cel mai mare oceanograf din Europa, Oceanografic. Oceanograpic e un complex imens în care vizitatorii au șansă de a admira zeci de specii de animale, din toate habitatele planetei. Mai mult, cei de la Oceanografic au pun accentul și pe conservarea și protejarea mediului înconjurător, îndemnându-i pe vizitatori să conștientizeze problemele cu care viață subacvatică se confruntă (vânătoarea de rechini, problema deșeurilor, etc).

Timp de 6 ore am ”explorat” oceanele lumii, am mers în Antartica, am văzut pinguni, crocodili și peștișori colorați, și ne-am plimbat prin cel mai lung tunel submarin din lume. Am văzut rechini și broaște țestoase. 

Cat costa intrarea la Oceanografic?

Adult31.90€
Copii (intre 4 si 12 ani)23.80€
Mai multe informatii

De cat timp am nevoie pentru a vizita Oceangrafic Valencia?

Din punctul meu de vedere, ai nevoie de o zi întreagă pentru a explora ”Ciutat de les Arts i les Ciències”, care include și Oceanografic. Tot la Oceanogrfic există și câteva spectacole (noi nu am participat), dar și multe restaurante. Noi am luat prânzul al Lonja, un restaurant de tipul ”împinge tava”, unde am mâncat paella valenciană (cea cu carne de iepure). Prețurile la Lonja variază între 7 și 12 euro, pentru un fel principal. 

atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia
atractii turistice din Valencia

Ciutat de les Arts i les Ciències

În liceu am făcut prima dată cunoșțînță cu opere arhitecturale ale arhitectei de origine iraniană, Zaha Hadid, și cele ale arhitectului valencian, Santiago Calatrava, și țin minte că am fost pur și simplu fascinată de clădirile care compun Ciutat de les Arts i les Ciències. Și pe bună dreptate! Ce a reușit Calatrava să facă pare a fi cu totul și cu totul din altă lume. 

Acolo găsim câteva clădiri interesante care găzduiesc un muzeu al științelor, un cinema, o grădina și două săli de evenimente, unde au loc deobicei concerte de opera și spectacole de balet. 

Atractii:

 • Oceanogràfic
 • Hemisfèric
 • Palau de les Arts
 • Umbracle
 • Assut de l’Or

Cat costa intrarea la Ciutat de les Arts i les Ciències?

Pentru a te plimbă prin ”ciutat” nu e nevoie să plătești intrare, însă pentru a vizita Museu de le Cienies se percepe o taxă de intrare de de 8 euro pentru adulți și 6,20 euro pentru copilași. Recomandarea mea e să achiziționezi un combo ticket care îți va oferi intrarea la cele trei atracții principale din complex (Ocenografic, Hemisferic și Museu de le Ciencies).

Adult39,10€
Copil29,50€

Atractii turistice din Valencia – itinerariu pentru 2 zile

În fiecare seară am pierdut vremea prin Plaza del Ayuntamiento, mai mult sau mai puțin datorită faptului că hotelul nostru se afla chiar acolo. În restul timpului, nu știu de unde am avut atât energie, ne-am plimbat pe străzile din centrul vechi al Valenciei, am mâncat churros cu ciocolată și ne-am bucurat de energia orașului. Valencia a devenit unul dintre orașele noastre preferate din Spania (chiar ne gândim să mai mergem și anul acesta), un oraș care a reușit să ne cucerească cu atmosfera lui, cu vremea mereu frumoasă și cu acest mix dintre modern și istorie care definește foarte foarte bine întregul oraș. Din păcâte nu am ajuns in zona de plajă și nu am reușit să explorăm împrejurimile prea mult, dar știm că vom reveni pe Costa Blanca ori de cate ori vom simți nevoia. 


Articole recomandate

4 comentarii

 1. […] Citește și: Atractii turistice din Valencia – itinerariu pentru 2 zile […]

 2. […] Atractii turistice din Valencia – itinerariu pentru 2 zile […]

 3. […] Despre tot ce poți face și vedea în Valencia, am scris aici: Atractii turistice din Valencia – itinerariu pentru 2 zile […]

 4. […] Citește și: Atractii turistice din Valencia – itinerariu pentru 2 zile […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *