Patru zile în Singapore: itinerariu, atracții turistice și costuri

Singapore

In urma cu două luni ne-am întors din cea mai așteptată vacanță a anului. Am petrecut patru zile perfecte într-un loc în care ne doream să ajungem de ceva vreme, am descoperit o altă parte de lume și am facut cunoștință cu o noua cultură. Cert este că au trecut două luni și eu încă sunt nostalgică după Singapore, iar atunci când văd o poză sau orice legat de Singapore, un zâmbet larg mi se așterne pe față. Pot spune fost una dintre cele mai frumoase vacanțe ale noastre!

A trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre Singapore, motiv pentru care m-am gândit să revin cu un nou articol în care să povestim un pic despre itinerariul nostru, despre ce am făcut și văzut în cele 4 zile petrecute în acest oraș al viitorului, iar, la final, vom face și balanța totală a cheltuielilor fixe pe care le-am avut.

Ai citit primul nostru articol despre Singapore?

Atracții turistice în Singapore

În ciuda faptului că, Singapore nu are o intindere foarte mare, are atât de multe de oferit încât îi poți acorda chiar mai mult de 4 zile. Noi nu ne-am gândit că vom avea așa multe de făcut și de văzut, și am ignorat și jetleg-ul și oboseala acumulată de-a lungul celor două zboruri, dar suntem bucuroși ca am reușit să facem aproape tot din ceea ce aveam pe listă.

Așadar, hai să facem o călătorie virtuală prin Singapore!

Chinatown

Primul nostru impact a fost cu Chinatown, cu acest cartier colorat și plin de viață, în care simțurile îți vor fi inundate de fel și fel de arome. Fiind cazați aproape ce Chinatown, fiecare dimineață începe cu o plimbare printre tarabe și cu o oprire la Maxwell Hawker Center, urmând ca seara să ne întoarcem din nou în cartierul chinezesc.

Totul a fost și mai frumos întrucât am ajuns înainte de Anul Nou Chinezesc, iar întreg cartierul sărbătorea. Seara erau organizate spectacole, tarabele erau pline de purcelusi (pentru că suntem în anul porcului), iar străzile erau îmbrăcate în haine de sărbătoare.


Buddha Tooth Relic Temple

Deși este o construcție relativ recentă, templul dedicat dintelui lui Buddha te va impresiona prin arhitectura sa cu totul și cu totul deosebită. Templul a fost construit în 2007 și este situat la intrarea în Chinatown.

Din pacate, noi nu am reușit să intrăm întrucât de fiecare dată când eram prin zonă, în templul se țineau diferite slujbe, iar noi nu am vrut să deranjăm.

Templul hindus Sri Mariamman

Sri Mariamman este cel mai vechi templu hindus din Singapore, acesta fiind dedicat zeiței Sri Mariamman, despre care se crede ca are putea de a vindeca diverse boli. Acesta se află în inima cariterului chinezesc și datează încă din anul 1827.

Marina Bay Sands

Când auzi de Singapore, gândul îți va zbura direct la celebrul hotel Marina Bay Sands, care, încă din 2010, a devenit simbolul orașului. Marina Bay Sands e pur și simplu impresionant, acest aspect fiind vizibil și din poze, dar cand ajungi în fața acestei construcții futuriste ți se va tăia respirația. Respirația ți se poate tăia și dacă arunci un ochi pe booking, unde vei observa că o cameră dublă costă câteva sute de euro bune, dar pâna la urmă vorbim de unul dintre cele mai scumpe și luxuriante hoteluri din lume.

Marina Bay Sands este ceva mai mult de un simplu hotel. Clădirea mai găzduiește un cazino, 11 restaurante, un shopping mall, un centru de convenții, două săli de teatru, un muzeu, o platformă de observație și un infinity pool. Acest din urmă fiind și motivul pentru care hotelul este atât de renumit și pentru care mulți oamenii aleg să se cazeze măcar o noapte la acest hotel.

Marina Bay Sands a doborât și un record, fiind cea mai scumpă clădire construită până in acel moment. Se spune că pentru construcția acesteia s-au cheltuit 6 miliarde de dolari.

Gardens by the Bay

Garden by the Bay este una dintre cele mai faimoase locații din Singapore. Aici avem acele structuri în formă de copaci, cele două sere Cloud Forest și Flower Dome, OCBC Skywalk și Marina Bay Sands. Parcul acesta reflectă cel mai bine modul în care Singapore se dezvoltă. Această țară pune foarte mult accentul pe verde, pe spații verzi, pe natură și pe reducerea poluării. Din acest punct de vedere, Singapore e un mic paradis verde!

Supertree Grove – OCBC Skywalk

Cei 12 copaci din Supertree Grove sunt piesa de rezistență din Gardens by the Bay. La fel de înalți precum o clădire de 16 etaje, acești copaci le ofera vizitatorilor câte doua spectacole de lumini si muzică în fiecare seară ( la 19:45 și 20:45) și o priveliște superbă asupra orașului de pe OCBC Skyway. 

Întrarea la OCBC Skyway costă 8 SGD, iar timpul maxim pe care îl poți petrece pe platformă lungă de 128 m este de 15 minute.

Cloud Forest și Flower Dome

Cloud Forest și Flower Dome sunt două dintre cele mai interesante locuri din Gradens by the Bay. În ambele situații vorbim de două sere uriașe care adăpostesc numeroase plante și flori atât din zona tropicală cât și de pe alte continente.

Cloud Forest găzduieste cea mai înalta cascada artificială indoor ce măsoara 30 m, acesta fiind de altfel un alt record doborât de către Singapore. Această seră îți prezintă numeroase specii de plante care mai decare mai interesante.

Structura este și mai interesantă întrucât te vei plimba în jurul unui munte de verdeață înalt de 35 m. Partea cea mai interesantă e ca la ultimul nivel se găsesc numeroase plante din pădurea tropicală ce cresc la altitudini mai mari de 2000 de metri.

Contrar așteptarilor, atât în Cloud Forest cât și în Flower Dome a fost extrem de frig.

De cealaltă parte, Flower Dome este un paradis al florilor. Acolo am văzut numeroase specii de plante provenite din toate colțurile lumii.

Biletul de intrare pentru ambele atracții costă 28 de sgd.

Marina Bay și Merlion

Marina Bay e locul perfect pentru o plimbare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Din Marina Bay poți admira toți zgârie-norii din zonă, hotelul Marina Bay Sands și Merlion-ul. Poți sta la umbra unui copac, sa mănânci o înghețată dintr-o nucă de cocos și să admiri porumbei ( ai grijă să NU le dai de mâncare, pentru că este interzis prin lege).

Little India

Pe lângă Chinatown, Singapore mai are un cartier cel puțin la fel de colorant și vibrant, iar acesta este Little India. Dacă ai suficient timp la dispoziție, și mai ales dacă îți place mâncarea indiană, nu ezita să petreci câteva ore pe străzile acestui cartier.

Grădina ZOO

Gradina Zoo din Singapore are un concept inedit, fiind de altfel în topul cel mai frumoase gradini zoologice din lume. De ce este atât de specială? Ei bine, grădina este amenajată într-o pădure tropicală, iar animalele trăiesc în spații foarte mari și neîngradite, singurele bariere fiind sanțurile adânci, adesea pline cu apă. A fost chiar interesant să ne plimbăm pe lânga girafe sau zebre și să fim doar la un gărduleț distanță. De asemenea, maimuțele sunt libere să se cațere dintr-un copac în altul, chiar deaspura ta.

Pe lângă conceptul de open-space, gradina Zoologică din Singapore este și prima grădina care funcționează pe timp de noapte, existând un program de night Safari.

Expoziții: Reptoria, Rain Forest, Australia, Elephants of Asia (în fiecare zi la 11:30 și 15:30 există câte un spectacol cu elefanți), Primate Kingdom, Wild Africa, Cat Country, etc. Mai există și un loc special pentru copii, amenajat cu topogane, piscină și standuri cu mâncare.

Spre deosebire de alte grădini zoo, la cea din Singapore m-am simțit ca într-un safari și fără să ne dăm seama am pierdut vreo 4 ore. Recomand!

Biletul de intrare costă 35 sgd.

Aeroportul Internațional Changi

Changi Airport este de departe cel mai mare și interesant aeroport în care am ajuns până acum. Din punctul meu de vedere nu are egal nici în Europa, nici în SUA, iar timp de 6 ani consecutivi a fost desemnat de către World Airports Awards drept cel mai bun aeroport din lume.

https://www.instagram.com/p/BvYHvTTAT9Y/

Nici nu e de mirare dacă stăm să ne gândim că Changi Airpot deține: 3 terminale (unde operează cca. 100 de companii aeriene), un cinematograf gratuit, o grădină cu cactuși și o grădină cu fluturi, numeroase zone ce aduc mai degraba cu un mall, wi-fi gratuit și computere în fiecare terminal, posibilitatea de a merge într-un tur gratuit dacă ai o escală mai mare de 5 ore, o sumedenie de restaurante, un loc special pentru bagaje și posibilitatea de a-ți face singur check-in-ul.

https://www.instagram.com/p/BvLRnQxAL3C/
https://www.instagram.com/p/BuxgCKyAvHz/

Aeroportul pune accentul pe spațiile verzi, existand o grămadă de grădini, cascade micuțe și copaci. De asemenea, este primul aeroport în care am vrut să mă descalț pentru că nu îmi doream să murdăresc covorul și tot primul în care sălile de așteptare au canapele și fotolii. Cât de tare, nu?

https://www.instagram.com/p/Bs5RZpugNNM/

Cert este că, Changi Airport nu este doar un simplu aeroport, ci o atracție turistică în sine.

UPDATE! 28.03.2019 – Changi Airpot a câstigat, din nou, premiul pentru cel mai bun aeroport.

Singapore Changi
World’s Best Airport
World’s Best Airport Leisure Amenities
Best Airport: 60-70 million passengers
Best Airport in Asia

Skytrax World Airpot Awards 2019
https://www.instagram.com/p/Bin6bCoF6hf/

Maxwell Hawker Center

O vizită în Singapore nu poate fi completă fără o vizită (sau mai multe) în faimoasele food court-uri (Hawker Center).

Acolo vei avea posibilitatea de a mânca ieftin și bun, exact asa cum fac localnicii. Maxwell Hawker Center a fost primul pe lista noastră datorită standului Tian Tian. Puiul absolut delicios, iar sucurile au fost numai bune pentru a ne hidrata. 

Chicken rice de la Tian Tian

Prețuri: pe două porții de chicken rice de la Tian Tian, un sugar cane juice (1,5 sgd) si un lime juice (1,5 sgd) am plătit aprox. 13 SGD (echivalentul a 8 euro), O porție de Dim Sum (8 bucăți) costă 4 sgd, o porție de Pad Thai cu pui costă tot 4 sgd.

Lau Pa Sat

Lau Pa Sat este un alt Food Center situat chiar în inima districtului financiar, la câțiva pași de Marina Bay Sands și Gardens by the Bay. Spre deosebire de Maxwell Hawker Center, Lau Pa Sat este mult mai elegant, mai organizat și mai asemănător cu zona de food court a unui mall.

Totuși, Lau Pa Sat nu este faimos pentru stand-urile cu mâncare ci pentru strada de lângă, care în fiecare seară adăpostește zeci și zeci de tarabe și grătare de unde poți lua Satay. Ei bine, daca ajungi in Singapore, satay este obligatoriu, Aceste frigărui din vita, pui sau creveți sau absolut geniale.

După o plimbare printre tarabe și fum, te poți așeza la o masă, comanzi ceea ce îți doresti, îți iei și un suc proaspat și te bucuri de aceste frigărui delicoase. Noi am luat un plaotu mix cu 10 frigăuri de vită, 10 de pui și 5 creveți uriași. Tot acest paltou a fost suficient pentru amândoi și am păltit 20 sgd, echivalentul a 15 euro.

Spre deosebitre de Maxwell Hawker Center, Lau Pa Sat are prețuri un pic mai mari.

Chinatown Food Street

Este al treilea loc pe care trebuie să îl încercați, după Maxwell Hakwer Center și Lau Pa Sat. Situat chiar în inima cartierului chinezesc, Chinatown Food Street, este locul perfect pentru a savura o porție delicioasă de mâncare sau pentru a te bucura de o cina mai târzie. De fapt, chiar îți recomand să ajungi în acest loc după lăsarea serii.

Seara, Chinatown Food Street are o atmosfera tare interesantă. Deși e mult mai aglomerat, iar cozile sunt mai mari la unele tarabe, această zonă are un farmec aparte seara.

Spre deosebire de celelalte două food-court-uri, Chinatown Complex și Maxwell Road, în Chinatown Food Street prețurile sunt ceva mai mari ( 2-3 dolari în plus – depinde ce vrei să mănânci). De exemplu, o porție de piept de rață cu tăiței costă cam 5-6 sgd, un hot pan cu pui, legume, orez și salată costă 12 sgd. Oricum, mâncarea este absolut delicioasă!

Cât ne-a costat această vacanță?

Din moment ce știm că Singapore nu este o destinație tocmai ieftină, m-am gândit să includ în articol și această rubrică, în care să vă spunem cât ne-a costat pe noi această vacanță (zboruri, cazare, mâncare, intrări la obiectivele turistice, transport, etc). Țin să menționez încă de pe acum că aceste costuri sunt estimative (excepție făcând zborurile, cazarea și intrările la actracțiile turistice) și că nu pot să vă spun cu exactitate cât am cheltuit e mâncare, suveniuri, etc.

Zboruri: Zurich-Dubai-Singapore-Dubai-Zurich – 600 de euro/persoana cu Emirates Airlines (practic am plătit 150 de euro pe segment de zbor).

Ne-am bucurat și de o scurtă escală în Dubai.

Cazarea: 4 nopti cu Airbnb (am avut un apartament chiar draguț în Chinatown), pe care am plătit 300 de euro/ cameră dublă, ceeea ce însemană în jur de 75 de euro pe noapte.

Intrările la obiectivele turistice: Zoo – 35 sgd; Cloud Forest și Flower Dome – 28 sgd; OCBC Skyway – 8 SGD. În total, 71 sgd (41 de euro).

Mâncare (2 mese pe zi, apă și alte gustări) – în jur de 40 sgd pe zi/ 2 persoane *Prețurile sunt destul de relative pentru că nu am contorizat cât am dat pe fiecare masă sau câte sticle de apă am băut. Așadar, la acest capitol îmi este foarte greu să îți ofer o sumă exactă. Cert este că în Singapore am uitat de resturante și mâncare europeană, ceea ce te încurajez și pe tine să faci!

Tranport: În Singapore nu prea ne-am folosit de transportul în comun, excepție făcând cel de la aeroport și călătoria până la zoo. E genul de oraș în care nu ai nevoie de mijloace de transport în comun, mai ales dacă ai cazarea în zona centrală (Chinatown, Marina Bay)

De la Changi Airport se poate ajunge foarte ușor cu metroul, iar o călătorie costă 2sgd/persoană. O călătorie cu taxi pe ruta Chinatown-Chaingi Airport costă în jur de 20-25 sgd.

Alte costuri:

 • o nucă de cocos: 2 sgd
 • o sticlă de apă în supermarket (de import): 3 sgd
 • o porție de street food: de la 4 sgd, pana la 12- 15 sgd (satay pentru 2 persoane în jur de 20 sgd)
 • o doză de Coca Cola: 2 sgd
 • un pahar de suc de trestie de zahar: 1,2 – 1,5 sgd

Câteva ponturi pentru a vizita Singapore cu un buget redus

 1. Cazare cu Airbnb – e mult mai ieftin și în funcție de nevoi și dorințe, perioadă și locație poți găsi un apartament chiar mai ieftin decât ceea ce noi am găsit;
 2. Caută biletele de avion din timp și profita de oferte (dacă și când există). Prețul lor variază și în funcție de perioada în care mergi și de compania aeriană. Noi am găsit bilete pentru aceeași perioada cu 450 de euro dus întors de persoană, dar cu escală în Muscat – Oman. Să spunem ca ne-a surâs mai tare ideea de a petrece 12 ore în Dubai;
 3. Uită de restaurante! Mănâncă acolo unde vezi localnici. Mănâncă street food și nu uită să te așezi la stand-ul la care vezi cei mai mulți localnici (acolo sigur e bun, proaspăt și ieftin).
 4. Încearcă să cumperi bilete online pentru atracții (poate e un pic mai ieftin) sau poate există un card în care să fie incluse toate atracțiile turistice din oraș. De exemplu, dacă achziționezi biletele pentru Zoo online (pe site-ul oficial) primești un discount de 5%.

*1 SGD = 3,13 RON

Acesta a fost itinerariul nostru pentru cele patru zile petrecute în Singapore. Din Singapore ne-am luat zborul spre Bangkok, unde am petrecut alte trei zile de poveste. Ne vedem curând cu un nou articol!

Articole recomandate

35 de comentarii

 1. e o distractie usoar costisitoare, dar merita, daca vrei sa vezi musai. mi se pare fascinant cum se imbina cladirile traditionale cu cele moderne…sa nu mai zic de atatea chestii diferite fata de ce e la noi

  1. Cu siguranta, merita! Merita din plin! Singapore e mult mai ieftin decat multe alte locuri din Europa, doar ca biletele sunt ceva mai scumpe…distanta mare. In acelasi timp e si ceva mai scump decat Bangkok spre exemplu. Oricum, Singapore fascinant!

 2. Cat de superb e totul! Sper sa ajung si eu intr-o buna zi , nu era pe bucket list orasul, dar l-am adaugat acum 😀

  1. Eu iti recomand din toata inimia sa mergi! 😀

 3. Ma fascineaza Asia, iar Singapore este fabulos! Foarte furmoase pozele.

  1. Multumesc frumos! Ma bucur ca iti plac! Si eu sunt fascinata de Asia 😀

 4. Ca de obicei, m-ai făcut să mă cred în călătoria pe care o relatezi.
  Singapore este o destinație extraordinară, am citit și auzit multe despre ea, dar și una mai puțin facilă. Sunt totuși adepta lui ”niciodată să nu spui niciodată” prin urmare, cine știe, poate voi ajunge și eu în Singapore!

  1. Din punctul meu de vedere, singurul impediment e distanta si implicit pretul bileteleor de avion. Cazarea, mancarea, atractiile turistice sunt chiar mai accesibile din punct de vedere financiar decat multe alte destinatii din Europa.Eu iti recomand sa pui Singapore pe lista scurta cu destinatii. 😀

   1. Foarte frumoasa vacanta. Pozele arata minunat, cred ca a fost o vacanta pe cinste.

    1. A fost una dintre cele mai frumoase vacante ale noastre 😀

  2. Ce frumos a fost, voi doi chiar suteti facuti pentru asta.

   1. Iti multumesc din suflet pentru aceste cuvinte frumoase! Ma bucur ca ti-a placut articolul ❤️

 5. Daca as avea mai mult curaj sa zbor cu avionul, Singapore ar fi prima destinatie atat de indepartata de noi. Ma fascineaza!

  1. Eu zic sa iti faci curaj! Zboruruile lungi sunt chiar mai placute si mai lispite de turbulete decat cele scurte efectuate de companiile low cost 😀

   1. Până acum Singapore nu prea îmi spunea mare lucru… Dar datorită articolului tău l-am pus pe lista mea de locuri musai de văzut. Arată foarte eclectic, dar într-un sens absolut pozitiv, nu într-un sens de amestec întâmplător de clădiri.

    1. Sincer, pana acum un an nici eu nu stiam prea multe despre Singapore si nici nu il aveam pus pe lista scruta. Asata pana intr-o zi in care am vizionat un filmulet despre Singapore si am zis ca trebuie sa ajung si eu acolo. Ai dreptate, este destul de eclectic! E modern si futurist, are zone incarcate de istorie, dar si locuri mai noi. E fabulos! 😀

 6. M-a facscinat acest loc numai privind la imaginile din acest articol. Sper sa pot ajunge si eu acolo macar o data. 💓

 7. frumoase imagini, nici nu stii la care sa poposesti mai mult timp, imi plac tare mult cei 12 copaci! un articol de nota 10, multumim!

  1. Multumesc frumos! Chiar e super faina acea zona ❤️

 8. Am rămas fără cuvinte, pozele vorbesc de la sine, mi-aș dori foarte mult să vizitez și eu Singapore.

  1. Iti recomand sa vizitezi Singapore! E pur si simplu fabulos! 😀

   1. La infinity pool ai acces doar daca esti cazat acolo?

    1. Da, infinity pool e dedicat exclusiv clientilor hotelului. 😊

 9. Wow, arata super fain! Mi-ar placea sa ajung si eu acolo. Multumim pentru sfaturi.

  1. Recomand din toata inima! Pentru mine ramane cel mai fain oras, dupa New York, bineinteles 😀

 10. Fabuloase pozele, ca de obicei. Templele alea arata superb. 😀

  1. Multumesc! Si mie mi-au placut tare mult:D

 11. Wow, cat de frumos! Cu siguranta ai avut un concediu de vis! Multumesc pentru recomandari si informatii, poate imi vor fi utile candva.

  1. Sper sa iti fie folositoare la un moment dat! Eu iti recomand din tot sufletul sa vizitezi acest oras-stat 😀

 12. Am intrat îmtr-o altă lume! Îmi plac foarte mult articolele tale. Respect enorm munca depusă, se vede că scrii pentru noi, ca un adevărt profesionist, un om care iubește ceea ce face. Felicitări și îți mulțumesc!

  1. Iti multumes din suflet! Cuvintele tale imi dau curaj si incredere sa merg mai departe cu blogul. Ma bucur ca am reusit sa te plimb prin lumea calatoriilor mele 😀

 13. Superbe toate pozele voastre si o experienta incantatoare! Abia astept sa vad ce ne mai prezinti 🙂

  1. Multumesc frumos! Curand vom face o calatorie virtuala prin Stockholm 😍

 14. […] întors, am publicat un ghid de călătorie pentru Singapore și un articol care cuprinde toate atracțiile turistice din această țară, iar astăzi m-am gândit să îți recomand cinci lucruri pe care să le faci […]

 15. […] Patru zile în Singapore: itinerariu, atracții turistice și costuri […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *