Călătoriile și moda de toamnă: zece piese vestimentare de nelipsit din bagaj

Toamna este anotimpul meu preferat, cel în care simt că mă regăsesc cel mai bine. Pentru mine, toamna înseamnă zile ploioase și vreme rece, munți acoperiți de ceață – un peisaj de-a dreptul copleșitor, pulovere și șosete călduroase, o umbrelă, ceai sau ciocolată caldă, o carte bună, plimbări în ploaie, o pătură călduroasă și un film bun, liniște și multe vacanțe. Așa este! Toamna vine cu multe vacanțe, fiind, de altfel, și perioada noastră preferată de călătorie. Însă, ce iubesc cel mai mult la acest anotimp sunt hainele pe care le pot purta. Cardigane și pulovere oversized, paltonul mult iubit, eșarfe și caciuli, botine și ghete, toate aceste articole vestimentare reprezintă cu mândrie toamna și sunt un must-have în garderoba oricui.

Toamna, călătoriile merg mână în mână cu moda!

Încerc pe cât posibil să strălucesc, dar în haine comode și cât se poate de călduroase. Am nevoie de încălțăminte confortabilă, de haine care să mă protejeze de vânt și ploaie, de o gentuță practică, de lucruri care să nu mă încarce și să mă obosească mai tare. 

Mai demult, obișnuiam să arunc în bagaj tot felul de lucruri, care de cele mai multe ori nu se potriveau cu nimic altceva și ajungeam la trista concluzie că nu le pot purta. Totuși, pot spune cu mandrie că mi-am învățat această lecție și că am un as în mânecă:

Piesele vestimentare esențiale mă scot din orice dificultate

   Aceste articole vestimentare reușesc să mă scoată din orice dificultate, fie că vorbim de problema bagajului și a spațiului limitat, fie că ne raportăm la numărul de outfituri de care cred eu că am nevoie, fie că va ploua sau va fi neobișnuit de cald. Sunt doar 10 lucruri de care nu mă pot lipsi și care mă vor ajuta să îmi creez câteva ținute draguțe, adaptate pentru orice ocazie sau condiție meteorologică.

1.Botinele sau ghetele din piele – confortabile și impermeabile

Ghetele sau botinele din piele sunt obsesia mea de când mă știu. Le iubesc! Consider că sunt esențiale în garderoba mea, că ele reprezintă toamna. De ce îmi plac așa de mult? Sunt comode și se potrivesc cu orice! Le pot purta cu o rochiță, cu pantaloni, se asortează de minune cu puloverele mele, cu platonul sau geaca din piele.

O călătorie în lunile octombrie-noiembrie în Londra implică zile cu ploaie și kilometri de mers pe jos. Drept urmare, tot ce am nevoie e o pereche de ghete confortabile, care să mă protejeze de ploaie.

Sursa foto: www.answear.ro

2.Palton sau trenci într-o culoare neutră

Paltonul  e o piesă nelipsită din garderoba mea de călătorie. Aleg o culoare neutră deoarce nu vreau să am dificultăți în potrivirea hainelor. Un trenci bej e mai mult decât potrivit pentru un început de octombrie în Londra.

Sursa foto: www.answear.ro

3.O pereche de jeanși 

Vară, iarnă, primăvară sau toamnă, jeanși sunt indispensabili. De ce îmi plac așa de mult? Simplu! Se potrivesc cu orice! Dacă vreau un look simplu optez pentru o pereche de jeanși, un tricou alb și o pereche de încălțăminte sport; pentru un look ceva mai elegant adaug o pereche de pantofi stiletto roșii, iar toamna asortez blugii cu o pereche de botine din piele și cu un trenci.

O pereche de jeanși te va scoate din orice dificultate.

Sursa foto: www.answear.ro

4.Pantalonii negri – clasici, chic și universali

Pe cât de mult iubesc jeanși pe atât de mult iubesc pantalonii din material, în special cei de culoare neagră. Dacă ai o pereche de pantaloni roz îți va fi mult mai greu să îi asortezi, dar cu cei negri nu vei avea niciodată probleme. Mai mult decât atât, pantalonii  sunt mult mai comozi, mai ales atunci când urmează să călătorești cu avionul.

Sursa foto: www.answear.ro

5.Tricoul alb – nelipsit din garderoba mea

De fiecare dată când merg la cumpărături, ajung acasă cu încă un tricou alb. Câteodată mă întreb dacă nu cumva am prea multe, dar cântăresc un pic lucrurile și îmi dau seama că niciodată nu poți avea prea multe tricouri albe. Simple, cu cireșe, buline sau dungi, broderie, cu mesaje sau paiete, tricourile albe sunt esențiale în garderoba mea de călătorie.

Sunt comode, simple și ușor de asortat în orice anotimp. Cu o jeacă de blugi sau de piele, cu un cardigan pe deaspura, lângă o fustă sau o pereche de pantaloni, tricoul alb va fi mereu în centrul atenției.

Sursa foto: www.answear.ro

6.Camașa – pentru o ținută casual 

O cămasă nu strică niciodată! Nu aș putea să îmi fac bagajul fără să îmi pun și una dintre cămăsile mele preferate. În lunile de toamnă optez pentru cămășile dintr-un material ceva mai gros, pe care obișnuiesc să le asortez cu un  cardigan sau un pulover oversized. Pur și simplu ador această combinație! Nu are nevoie de nimic în plus.

Sursa foto: www.answear.ro

7.Cardigan sau pulover – piesa de rezistență a toamnei

Ador puloverele și cardiganele! Din punct de vedere vesitmentar, pentru mine, toamna înseamnă ghete din piele și pulovere. Nu pot să concep să plec în vacanță și să nu îmi iau măcar un pulover sau două-trei. Fiind destul de voluminoase, acestea ocupă prea mult spațiu în bagaj, de aceea mă limitez la unul-două pulovere care să se potrivească cu tot ceea ce am luat la mine.

Sursa foto: www.answear.ro

8.Rochia neagră – pentru o notă de eleganță

Se spune că orice femeie trebuie să aibă o rochie neagră în garderobă, iar eu nu pot fi decât de acord cu această afirmație. Rochiile negre elegante sunt nelipsite din dulapul meu. La fel sunt și cele casual, pe care le pot purta cu o pereche de botine.

Sursa foto: www.answear.ro

9.Eșarfa – cel mai prezent accesoriu din garderoba mea

 Toamna, eșarfa e accesoriul suprem, e piesa care îmi întregește ținuta și care îmi ține mereu de cald. Oricât de plin mi-ar fi bagajul, mereu voi face loc pentru o eșarfă.

Sursa foto: www.answear.ro

10.Geanta de umăr, de preferat din piele

Atunci când merg mult pe jos, tot ce îmi doresc e să nu fiu încărcată cu tot felul de lucruri. Consider că o geantă de umăr e un must-have într-o vacanță. Compactă și ușor de purtat, va reuși să îți completeze într-un mod aromonios ținuta.

Sursa foto: www.answear.ro

Acestea au fost cele zece lucruri nelipsite din bagajul meu pentru o călătorie tomnatică. Consider că aceste zece piese vestimentare sunt esențiale în orice garderobă deoarce te vor scoate imediat din dilema: „ Oare cu ce mă îmbrac astăzi?”. Mai mult decât atât, sunt ușor de asortat, se pot adapta orcărui stil vestimentar, iar în timpul călătoriilor te vor salva de povara unui bagaj uriaș. Nu ai cum să nu le iubești!

 

 

***

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hai alături de noi!
0

Comments

  1. Pingback: Proba 1. 10 produse pe care ar trebui să le ai în garderobă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *