Când se va deshide Irlanda pentru turiști?

Dacă în momentul de față, Irlanda este încă în lockdown, iar toți pasagerii care sosesc în Irlanda sunt obligați să intre în carantină, autoritațile au anunțat ca au în vedere deschiderea granițelor pentru călătorii care sosesc din SUA, Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană. Iată care sunt condițiile:

Dublin / The Temple Bar

În the Guardian, Prim Ministrul Irlandei, Micheál Martin, a spus că Irlanda va adopta certificatul european COVID-19, cu scopul de a facilita călătoriile între Irlanda și statele memebre UE. Astfel că, în baza acestui certificat, începând cu data de 19 iulie* (conform ultimelor știri), toți pasagerii care pot arăta dovada unui test negativ, cei care au trecut prin boala și sunt încă imunizați, precum și cei vaccinați pot călători în scop turistic în Irlanda.

Știri: Începând cu data de 5 iulie, autoritățile irlandeze au în plan reducerea restricțiilor, prin redeschiderea barurilor și a restaurantelor ( cu servire în interior). Irlanda nu are in plan redeschiderea granițelor cu Marea Britanie, excepție făcând Irlanda de Nord. Copiii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, trebuie să prezinte dovada unui test negativ la intrarea în țară.

În prezent, pasagerii care sosec În Irlanda sunt obligați să intre în carantină și să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore. Cei care sosesc în Irlanda fără test negativ sau din zone high-risk, trebuie să intre în carantină instituționalizată. Toți pasagerii trebuie să completeze un formular PLF înainte de intrarea în țară.

Sursa:
gov.ie – Travelling to Ireland during the COVID-19 pandemic (www.gov.ie)


Dacă vrei să fii la curent cu alte știri și noutăți de prin lume sau dacă pur și simplu ai nevoie de un pic de inspirație, hai pe Instagram sau abonează-te la blogul nostru.


Citșste și:

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *