vacanta in India, cum iei o cartela sim in India pentru turisti

Am ajuns in India intr-o escala de doar 48 de ore, iar din moment ce nu ne-am dorit sa ne bazam pe conexiunile wifi publice, am optat pentru o cartela SIM pentru turisti. Noi am mai cumparat cartele SIM din mai toate tarile exotice in care am ajuns, dar in India am intalnit cel mai ciudat si complicat sistem. In acest articol scurt-scurt iti explic exact care sunt pasii, de unde cumperi cartela SIM pentru turisti, ce documente ai nevoie si cat costa.

Cartela SIM in India (pentru turisti) – de unde cumperi cartela SIM, ce documente ai nevoie si cat costa

  • Cel mai bine e sa cumperi o cartela SIM din aeroport. E mai usor si o sa ai mai putine batai de cap.
  • Vodafone si Airtel sunt cei mai buni operatori de telefonie mobila. Gasesti un birou Airtel chiar la iesirea din aeroport.
  • In ceea ce priveste achizitionarea unei cartele SIM pentru turisti, fiecare companie ofera doua pachete din care poti alege (vezi mai jos preturile si pachetele)
  • Ceea ce e important sa cunosti e ca exista o limita de GB pe care poti sa ii folosesti zilnic. Astfel, atunci cand cumperi o cartela SIM in India, vei avea in medie 1,5 GB de internet/zi. Daca ai atins limita, pana la ora 00 (atunci cand se reseteaza optiunea), nu vei mai avea internet.
  • Pentru a cumpara o cartela SIM in India ai nevoie de pasaport si de o poza tip pasaport
  • La aproximativ 4 ore de cand ai cumparat cartela, va trebui sa o activezi sunand sau trimitand un sms la un numar de telefon dat de operatorul de la care ai cumparat cartela. Noi am incercat sa activam cartela imediat, insa nu am avut succes. Abia dupa 4 ore am reusit sa sunam, sa dam datele cerute si sa primim conexiunea la retea si internet.

A fost de departe cel mai complicat si greu proces de a cumpara o cartela SIM. In fond venisem din Arabia Saudita unde totul a decurs usor, contrar a ceea ce ne asteptam noi. Dar partea buna e ca Airtel are o acoperire foarte buna in nordul Indiei, iar internetul chiar a functionat bine, la viteze normale.

*299 INR = 16 RON

Citeste si: