Buget o vacanță în Andaluzia

Sudul Spaniei este renumit pentru temperaturile calde pe întreg parcursul anului, pentru istorie și arhitectură, pentru dansul flamenco sau pentru mâncarea delicioasă, acompaniată de o sangria și de o siesta. Anul acesta am vizitat două dintre cele mai frumoase orașe ale Spaniei, și anume: Malaga și Sevilla. Ambele orașe sunt superbe și au atâtea de oferit încât e greu să te plictisești sau să nu vrei să te mai reîntorci la un moment dat. Fie că ești pasionat de artă, istorie sau arhitectură sau pur și simplu vrei să te relaxezi într-un loc călduros, Malaga și Sevilla îti vor oferi exact ceea ce îți dorești. Astazi, vorbim despre costuri si despre bugetul pe care noi l-am avut in cele doua vacante in Andaluzia.

Buget o vacanță în Andaluzia

Despre aceste două orașe te voi lăsa să citești mai multe în postările mele anterioare, deoarece acum aș vrea să vorbim despre costurile unei vacante în Andaluzia, în special în cele două orașe deja menționate. Așadar, dacă te pregătești să pleci în vacanță în Malaga/Sevilla și ai vrea să  îți faci un buget de călătorie, iată care ar fi costurile estimative pentru cazare, transport de la aeroport în oraș, mâncare și obiective turistice.

Malaga
Malaga

1. Cazarea 

În sudul Spaniei poate fi destul de costisitoare, în special în plin sezon.

În Malaga 4 nopți de cazare pot costa cel puțin 150 de euro/2 persoane la un apartament decent în centrul orașului, iar prețurile la un hotel ajung la câteva sute bune. Noi am fost la începutul lunii aprilie și am prins o ofertă foarte bună pentru HOTEL MARIPOSA**** (80 euro pe noapte). Acesta este situat la 5 minute de mers pe jos atât de centrul orașului, cât si de mare. Cu toate acestea, cea mai bună variantă rămâne închirierea unui apartament, cu mențiunea că trebuie să citiți foarte bine politicile acestuia care, deobicei, aplică diferite taxe pentru check-in, curățenie, etc

În Sevilla, situația este asemănătoare. Pentru noi cea mai bună variantă a fost HOTEL ZAIDA*, acesta fiind situat în centrul orașului. Prețurile pentru o camera la acest hotel variază între 40-60 de euro pe noapte pentru două persoane.

Booking.com

2. Transport

De la aeroportul din Malaga până în centrul orașului poți ajunge fie cu autobusul, fie cu taxi. Un bilet de autobus costă 3 euro, iar costul unei curse de taxi este în medie 13 euro.

La fel stau lucrurile și în Sevilla, unde prețul pentru un bilet de autobus este de 6 euro, iar o cursă cu taxiul te poate costă cca. 25 de euro.

În cazul în care te gândești la un tur prin sudul Spaniei, atunci îți recomand să închiriezi o mașină și să explorezi cele mai frumoase locuri din frumoasa Andaluzia.

3. Intrările la obiectivele turistice

Avem următoarele tarife (noiembrie 2017):

Malaga:

 • Alcazaba: 2,20 euro bilet întreg, 0,60 euro studenți și copii și 3,50 euro pentru un bilet combinat Alcazaba+Gibralfaro. Duminica intrarea este gratuită după ora 14:00.
 • Muzeul de artă contemporană are intrare gratuită.
 • Muzeul Piccaso percepe o taxă de intrare de 10 euro pentru vizitarea tuturor expozițiilor.
 • Intrarea la muzeul de automobile și design costă 8,50 euro bilet întreg și 6 euro redus.
 • Pentru intrarea în Catedrală se percepe o taxă de 2 euro pentru adulți si 0,60 pentru copii.

Sevilla:

 • Intrarea în palatul maur Real Alcazar costă 9,50 euro
 • Accesul în turnul Giralda costă 5 euro pentru studenții sub 26 de ani și 8 euro pentru adulți
 • Intrarea în Catedrală costă 9 euro bilet intreg, la care se aplică o reducere de 5 euro pentru studenți. Duminica intrarea este gratuită.
 • Biletul de intrarea în Turnul de Aur care adăpostește Muzeul Maritim al Sevillei costă 3 euro pentru adulți și 1,50 pentru studenți și copii. În zilele de luni întrarea este gratuită.
 • Muzeul de Flamenco percepe o taxă de intrare de 10 euro pentru adulți, 8 euro pentru studenți și 6 euro pentru copii.

4. Mâncarea

Dacă mergi în Sudul Spaniei, trebuie să îți iei și pofta de mâncare cu tine. În zilele în care vei sta acolo, papilele tale gustative vor fi răsfățate cu cele mai bune tapasuri, sangria și alte specialități culinare tradiționale. Întrucât tapasul a luat naștere în Andaluzia vei avea de ales dintr-o multitudine de restaurante cu specific, dar va trebui să fi atent unde mănânci. Dacă mâncarea spaniolă este delicioasă nu înseamnă că fiecare resturant în care vei merge îți va oferi o experiență culinară inedită. Noi am trecut și prin întâmplări neplăcute.

Mâncarea la resturant atât în Malaga cât și în Sevilla este foarte accesibilă. O porție consistentă de mâncare poate costa între 7-15 euro, o cafea variază între 1,50 și 2 euro, un suc sau o apă de asemenea costă în jur de 1,50 euro.

Dacă mergi în Malaga îți recomand să mănânci la cel mai bun restaurant din oras, la EL Pimpi. Eu am făcut o serioasă obsesie pentru acest restaurant, iar dacă distanța dintre Sevilla și Malaga nu ar fi fost așa de mare cu siguranță aș fi mers în Malaga din nou numai să mănânc la El Pimpi.  Ei bine, El Pimpi este un resturant amenajat într-o casă tradițională, cu vedere la Teatrul Roman și la Alcazaba. Daca ajungi în zonă trebuie să încerci „platoul iberic” și „flamenquin”. Platoul imberic este alcătuit din jambon iberic și brânză de capra maturată-specifice Andaluziei, iar flamenquin este un un rulou de pui umplut cu suncă, ardei și brânză în curstă de pesmet- desemenea un tapas specific zonei.

Țin minte că noi ne-am comandat o porție de flamenquin cu cartofi copți și salată și încă o porție de pui cu ardei copti și cartofi, două sucuri și un cappuccino și am platit 25 de euro.

Atât în Malaga cât și în Sevilla două persoane pot cheltui undeva la 20-25 de euro pentru un prânz sau o cină. Bineînțeles, alta este discuția dacă mergeți la restaurate cu stele Michelin sau le cele cu specific de fructe de mare. 🙂

Preturi in supermarket (2017)

În magazine o sticlă la 0,5 de suc/apă variază între 1 și 2 euro, precum și o doză de suc poate costa undeva la 0,50 de cenți.

Buget o vacanță în Andaluzia

 • Cazare: de la cca. 100 euro/3 nopti/2 persoane
 • Transport aeroport-centru-aeroport: între 12 euro și 25 de euro pentru două persoane
 • Mâncarea: minim 50 euro pe zi pentru două persoane (2 mese pe zi)
 • Intrarea la principalele obiective turisitice: aprox. 48 de euro pentru două persoane

Din punct de vedere financiar o vacanță în Malaga este mult mai accesibilă decât una în Barcelona, Milano sau Veneția. Bineînțeles, costurile unei vacanțe pot varia și de preferințele călătorului, astfel aceasta poate fi mai ieftină sau muult mai scumpă.

Lăsând aspectele financiare deoparte, Andaluzia este locul meu preferat, iar dacă nu ai fost până acum eu zic că merită să te aventurezi în această parte a Spaniei.

Citeste mai mult:

Articole recomandate

2 comentarii

 1. […] costurile unei vacanțe în Andaluzia, în special în Malaga și Sevilla am scris mai în detaliu aici. Totuși, iată câteva costuri estimative pentru însorita […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *