Ce putem face cu 100 de euro in Zurich

Bugetul reprezintă un aspect foarte important atunci când ne planificăm vacanțele, iar după cum bine știm, în Europa, există atât destinații care ne solicită financiar, cât și locații unde prețurile sunt asemănătoare cu cele din România. Deoarece îmi doresc ca, prin articolele mele, să te ajut să îți faci o idee despre costurile unei vacanțe sau despre cum poți economisi niște bănuți în timp ce călătorești, m-am gândit să încep o nouă serie de articole în care să vedem ce putem face cu 100 de euro, ce putem cumpăra și cât valorează această sumă de bani în diverse orașe din lume. 

în primul articol am vorbit despre Praga, despre cum am cheltuit noi 100 de euro în acest oraș de poveste. Dacă nu ai citit articolul, te invit să o faci:

Destinația despre care vorbim astăzi este Zurich, orașul cunsocut drept capitala financiară a Elveției. Cum altfel ar putea fi un oraș din Elveția, care mai este considerat și centru financiar, dacă nu extrem de scump?! În general, Elveția este o destinație destul de costisitoare, fiind poate printre cele mai scumpe țări la nivel mondial. Totuși, eu zic că aceste peisaje merită toți banii, nu crezi?

Lugano
Walensee
Sufersee

Fără să mai lungim vorba, hai sa vedem ce putem face cu doar 100 de euro în Zurich

Elveția are ca monedă oficiala francul elvețian (CHF), ceea ce înseamnă că cei 100 de eruo se vor transforma în 113 CHF.

*Deși moneda oficială este francul, mai peste tot poți plăti și în euro (doar bancnote). Vânzătorul îți va face automat conversia, iar restul îl vei primi în franci.

Cei 113 CHF se vor duce aproape în totalitate pe o noapte la un hotel din Zurich. De altfel, cazarea îți va conusma o bună parte din buget, deoarece e extrem de greu să găsești o cameră de hotel cu o baie privata la mai puțin de 80 de euro.

Am și cateva variante pentru tine, însă, țin să menționez că prețurile variază în funcție de perioada în care mergi și de ofertele existente pe booking.com

Hai sa vedem ce altceva am mai putea face cu 113 CHF!

 • O călătorie cu tramvaiul costă cca. 3 CHF, iar o călătorie cu trenul de la aerport în centrul orașului costă 6,80 CHF.
 • Zurich Card este cardul care te va ajuta să economisești câțiva bănuți. Acesta include transportul în comun în Zurich (inclusiv pentru aeroport), reudceri la muzee, restaurante și magazine. Un astfel de card costă 27 CHF (24 ore) sau 53 CHF (72 ore).
 • FIFA World Football Museum pentru pasionatii de FIFA – 24 CHF (30%reducere cu Zurich Card)
 • o plimbare cu barca pe lac (1 ora si 30 minute): 8,80 CHF
 • un magnet de frigider: de la 8 CHF
 • o ora de parcare: in jur de 4-5 CHF
 • un suc/apă la 0,5 l în supermarket costă în jur de 2 eCHF
 • un sandwich la supermarket costă în jur de 8CHF
 • un fel prinicipal la un restaurant costă în jur de 30 CHF

După cum putem observa, Zurich nu este chiar cea mai accesibilă destinație din punct de vedere financiar. Dacă în alte orașe din Europa, cu 100 de euro ne putem lua o noapte la un hotel decent, mâncare și poate una-două intrări la muzee sau alte atracții turistice, în Zurich abia ne putem plăti o noapte de cazare la un apartament cu baie privată.

Despre costurile unei vacanțe în Elveția am scris în aceste două articole:

Acesta a fost articolul meu despre Zurich. Ne vedem marți cu o nouă postare!

Stai pe aproape!

Articole recomandate

14 comentarii

 1. Peisajele sunt superbe, dar chiar ca este un oras foarte scump.

  1. Din pacate, asa este toata Elvetia 😔

 2. Într-adevăr, nu poți face prea multe cu 100 de euro în Zurich. Doar dacă există hosteluri decente să mai economisești la cazare.

  1. Cu siguranta exista si hosteluri un pic mai acceptabile la pret sau chiar Airbnb. Oricum, este un oras destul de scump, iar ceea ce insemana ieftin la ei, la noi poate fi destul de scump.

 3. Foarte fain orașul, așa se vede din poze, dar într-adevăr cam scump. Cu toate acestea, cred că meritp efortul măcar o dată, iar articolul tău este util pentru cei care își plănuiesc acolo o vacanță.

  1. Multumesc pentru apreciere! Sper sa iti fie util la un moment dat 😀

 4. Uite, acesta a fost principalul motiv pentru care nu am vizitat încă Elveția! Mi-ar plăcea tare mult să ajung, fotografiile tale conving chiar și pe cel mai nepasionat de călătorii.

  1. Elvetia e o tara tare frumoasa! Eu zic ca merita sa o vizitezi macar pentru cateva zile 😀

 5. Am ajuns acolo cateva ore intr-o zi si nu am cheltuit aproape nimic. Norocul meu este ca stau aproape de Elvetia si nu este musai sa iau cazare unde merg, deoarece ma intorc in Franta. Banii se duc de obicei pe magneti, parcare si pe gustarile pe care le cumparam atunci cand ne e pofta. In rest ne plimbam pe jos foarte mult si intram oriunde putem si este gratis. 😛

  1. Stiu ce spui! La fel facem si noi 😀

 6. Acest loc arata uimitor, mi-as dori sa-l vizitez. Multumesc pentru pont.

  1. Pentru putin! Sper sa iti fie de folos!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *