Ce suveniruri trebuie să cumperi din Elvetia

Desi ne laudam cu o colectie destul de mare de magneti de frigider, atunci cand cumparam suveniruri pentru noi sau pentru cei dragi, inceram sa luam lucruri care reprezinta ceva mai mult. Luam dulciuri locale sau acele lucruri pe care le gasesti doar in locul pe care il vizitam, acele obiecte care reprezinta cel mai bine locatia. Din India am luat chai masala si condimente pentru butter chicken, din Malaezia am luat ciocolata cu crema de durian, iar din Amalfi am luat limoncello si meloncello. In schimb, cand vine vorba de Elvetia, avem o lista cu suveniruri pe care le poti cumpara pentru cei dragi.

Ce suveniruri trebuie sa cumperi din Elvetia

1.Ciocolata elvetiana (cost: de la 1.60CHF/7RON)

Cel mai bun suvenir pe care il poti cumpara din Elvetia e ciocolata. Insa te rog sa nu iti ”surprinzi” prietenii cu ciocolata Toblerone (am povestit in acest articol ca e o greseala sa crezi ca Toblerone e cea mai buna cicooalata elvetiana), ci alege un alt brand de ciocolata. Ragusa si Cailler sunt cele mai bune cicocolate elvetine, genul de produse pe care localnicii le consuma si care nu au parte de marketing-ul de care se bucura Toblerone. In plus, e imposibil sa le gasesti in afara Elvetiei.

Unde gasesti ciocolata Ragusa/Cailler? – In fiecare supermarket. Magazinele Denner au cele mai bune oferte si preturi pentru ciocolata. Ciocolata Cailler mai poti cumpara si din magazinul oficial al fabricii de ciocolata Cailler. Fabrica se afla in apropiere de Montreux si poate fi vizitata. Mai multe detalii despre Maison Cailler…

2.Branza elvetiana (de la 2,60 CHF/100g)

Un alt lucru pe care il poti cumpara e branza elvetiana – cea maturata deoarce e mai usor de transportat.  Câteva sortimente de brânză pe care le poți cumpăra cu ușurință din supermarket si care reprezinta foarte bine Elvetia : Appenzeller, Tête de Moine, Gruyere, Luzerner Rhamkase, Sbrinz.

3.Vin (de la 7CHF/0.75l)

Potgoriile Lavaux din zona lacului Geneva fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, iar daca ai ocazia sa le vizitezi, cel mai bun suvenir pe care il poti cumpara de acolo e o sticla de vin. Printre cele mai bune vinuri din regiunea viticola lavaux se numara: Domaine des Faverges Saint-Saphorin,  Dézaley Grand Cru sau Lavaux AOC St-Saphorin La Donjannaz.

Unde gasesti vinuri din zona viticola Lavaux? – In fiecare supermarket. Magazinele Denner si Coop au cea mai mare si variata gama de vinuri.

4. Set de fondue

Un alt cadou pentru cineva pasionat de bucatarie, dar si pentru prietenul in casa caruia se aduna toata gasca, ar fi un set de fondue. Intr-adevar e extrem de greu sa calatoresti cu un set de fondue daca ai doar un bagaj mic de mana, insa pentru cine face un road-trip cu masina personala, transportul nu e chiar o problema.

Pentru cei care nu au mâncat niciodată, fondue este un amestec de diferite brânzeturi care sunt topite într-o oală. Se mananca cu paine, cartofi noi si deobicei e acompaniat de muraturi si vin.

5.Biscuiți Kambly si napolitane Kagi

Acești biscuiți fabricați în Elveția sunt disponibili practic în fiecare supermarket și magazin alimentar din țară. Dar pentru o experiență mai unică, vizitează fabrica Kambly din Emmental. Acolo, puteți degusta o mare varietate de biscuiți Kambly și vă puteți petrece timpul alegându-vă favoriții pentru a le aduce acasă ca suveniruri din Elveția pentru cei dragi.

De celalata parte, napolitanele Kagi sunt cele mai bune napolitane din lume si chiar iti recomand sa cumperi cateva pachete pentru cei dragi. Vor fi tare apreciate.

6.Swiss Army Knife

Despre Swiss Army Knife nu sunt multe de spus, insa ce trebuie sa stii in caz ca vrei sa cumperi un astfel de suvenir e ca mai bine il cumperi din aeroport, dupa ce treci de controlul de securitate.

7.Clopotei

Vacile sunt extrem de iubite si importante, incat exista sarbatori dedicate lor, in special in regiunea Appenzell. Iar clopoțeii pe care vacile ii poarta la gat sunt cunoscuți de localnici drept muzica Alpilor și, credeți sau nu, puteți cumpăra acesti clopoței ca suveniruri din Elveția! În timp ce majoritatea țărilor folosesc clopoței din fontă, clopoțeii elvețieni sunt fabricați din tablă presată, numită Trychel. Clopoțeii Trychel au un zgomot mai distinct și se presupune că sunt mai confortabili pentru animalele care le poartă.

Se gasesc in fiecare magazin de suveniruri, alaturi de ceasurile cu cuc.


Citeste mai mult: