Cea mai ieftină modalitate de a ajunge de la Istanbul Airport în Sultanahmet (centrul orașului)

De mai bine de un an toate zborurile operate de Turkish Airlines s-au mutat pe noul aeroport – Istanbul Airport. Dacă ajungi în viitorul apropiat prin Istanbul sau dacă ai o escală mai mare și îți dorești să vizitezi orașul, va trebui să găsești o variantă de a ajunge de la aeroport în zona Sultanahmet. Și ca să îți fie mai ușor să te organizezi, în articolul de astăzi vorbim strict depsre transferul de la Istanbul Airport în centrul orașului, luând în considerare atât cea mai rapidă variantă, cât și cea mai ieftină.

Istanbul Airport e situat la 54 de km față de centrul orasului, iar spre deosebire de Paris sau Londra, unde situația e similară, Istanbul Airport nu are legaturi feroviare cu orașul. Astfel că, pentru a ajunge în oraș avem două variante:

Istanbul Airport – cum ajungem în centrul orașului?

  1. Mașină/Taxi – aceasta este cea mai rapidă și scumpa variantă.

Călătoria cu mașina durează în jur de 60 minute, în funcție de trafic. Prețurile pentru cursele de taxi sunt după cum urmează (acestea mai pot suferi modificări):

DestinationDistanceTariff
Taksim45 Km140.00 TL
Sariyer40 Km120.00 TL
Bakirkoy46 Km130.00 TL
Buyukcekmece60 Km175.00 TL

2. Autobus – noi am avut suficient timp la dispoziție, astfel că am optat pentru autobus. Din fericire, autobusele – Havaist Istnabul – circulă 24/7, sunt confortabile și extrem de accesibile.

În aeroport există un întreg terminal pentru autobuse, ca un fel de autogară, de unde poți lua autobusul spre fiecare parte a orașului. În cazul în care alegi zona Sultanahmet, autobusul te va lasa chiar în fața muzeului Aya Sofya, iar călătoria te va costa 18 lire turcești (cca. 12 lei).

Pentru a putea călători cu autobusele Havaist Istanbul, dar și cu alte mijloace de transport în comun, trebuie să achiziționați un Istanbulkart pe care veți putea pune bani (la fel ca pe un Oystercard în Londra). Acest card se poate cumpăra din stația de autobus, din aeroport.

!Bine de știut! Nu veți putea plăti cash sau cu cardul direct la șofer, ci doar prin intermediul cardului Instanbulkart.

*Pentru mai multe info. accesați site-ul oficial al aeroportului .

Pentru moment acestea sunt cele două variante prin care putem ajunge în zona Sultanahmet, dar și in restul cartierelor. Se spune că aeroportul Istanbul va fi legat de oraș și printr-o linie de metrou, însă se preconizează că linia de metrou M11 va fi finalizată în anul 2021. Sper că acest articol v-a fost util!

Pentru ce destinații ai vrea să mai pregătim astfel de articole? Eu mă gândesc la Barcelona sau Milano 😀

Articole recomandate

4 comentarii

  1. […] în autobusul care ne ducea de la noul aeroport – Istanbul Airport- direct în inima orașului de pe Bsofor. Privirea îmi era furată de […]

  2. […] Cea mai ieftină modalitate de a ajunge de la Istanbul Airport în Sultanahmet (centrul orașului) […]

  3. Cum ajung de la Aeroport Istanbul la Sultanahmet, cu autobuzul ? Cât costa ?
    Mulțumesc.

    1. Găsiți informația în articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *