Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi)

Best Ski Resorts in Switzerland

Sezonul vinului fiert și al sporturilor de iarnă e din ce în ce mai aproape. De fapt, în Elveția e deja iarnă. Munții sunt acoperiți de zăpadă, iar exact așa cum ne așteptam, pârtiile și stațiunile montane din Elveția ii așteaptă pe turiști cu brațele deschise. De aceea, m-am gândit că în acest articol să îți prezint un top cu cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia…în cazul în care ești în căutarea unui loc mai deosebit pentru vacanța de iarnă. 

Urmează să scriu și un articol despre cele mai bune locuri de vizitat iarna în Elveția, însă până atunci te invit să citești acest articol. Tot pentru un pic de inspirație 😀 

Cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia

Zermatt

Zermatt nu e doar o destinație perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă, ci aș spune că e locul pe care trebuie să îl vezi măcar o dată în viață. Fără doar și poate, Zermatt e cel mai frumos sat din Elveția, sat care în perioada de iarnă e un Winter Wonderland. 

Idilicul sat Zermat se află la poalele muntelui Matterhorn, iar de pe unele pârtii de schi, te poți bucură de o priveliste fantastică asupra muntelui. După o zi intensă pe cele mai înalte pârtii de schi din Alpi, te poți întoarce în sat pentru o cină romantică în igloo, pentru o zi la spa sau pentru o degustare de fondue. Într-una din zile poți lua trenul spre Gornergrat, pentru a te putea bucura de priveliști care îți vor tăia respirația.

Cum ajungi în Zermatt? – Fiind o zona car-free, în Zermatt poți ajunge doar cu trenul, din Täsch. Călătoria cu trenul durează 12 minute și costă 8,20CHF. În zona gării din Tasch există multe parcări, cu prețuri care pornesc de la 3CHF/oră. Täsch se află la 214 km distanță față de cele mai mari orașe din Elveția (Zurich, Geneva, Basel), la cca. 3-4 ore de condus. 

Cea mai înaltă zonă de sporturi de iarnă din Alpi, Zermatt are pârtii de schi la altitudini cuprinse între 2.500 și 3.900 de metri, cu peste 2.133 de metri de cădere verticală – cea mai mare din Elveția. 

Prețuri: Ski pass winter – de la 85 euro/persoană/zi (mai multe informatii…)

Cele mai spectaculoase pârtii de schi din Zermatt: Rothhorn-Sunnega; Tufernkumme; Hirli

Harta partiilor de schi din Zermatt

Cazare in Zermatt


Grindelwald – cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia

Grindelwald se află în regiunea Jungfrau, din Berner Oberland. Această regiune este cunoscută pentru peisajele montane spectaculoase, pentru satele de poveste, pentru cele 800 lacuri și pentru aproximativ 300 km de pârtii de schi. Berner Oberland este una dintre zonele noastre preferate din Elveția, din două mari motive: 1) Peisajele spectaculoase definesc cel mai bine Elveția cea pitorească; 2) Există o grămadă de locuri de văzut și o grămadă de activități de făcut, atât vara cât și iarnă.

Dar pentru că acest articol e despre stațiuni de ski, suntem nevoiți să ne rezumăm la Grindewald (probabil cea mai cunoscută stațiune montană din zona. Jungfrau (în traducere „fecioara”) e o zona montană alcătuită din munți cu înălțimi de peste 4000 m, cunoscută drept zona celor 5 resorturi: Grindelwald, Lauterbrunnen, Wegen, Murren și Haslital.

Cum ajungi în Grindelwald? – Grindelwald se află la 130 km distanță față de Zurich (aprox. 2 ore cu mașina).

Preturi pentru Grindelwald-Wengen: de la 75 CHF/persoana/zi (mai multe informatii…)

cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia

Cazare in Jungfrau


Citeste si: Interlaken – Brienz – Lauterbrunnen


St. Moritz – cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia

Cunoscută drept stațiunea bogaților, St. Moritz e una dintre cele mai vechi și renumite stațiuni de schi din Elveția. Stațiunea a devenit și mai cunoscută datorită evenimentelor sportive care s-au organizat de-a lungul timpului aici, cele mai renumite fiind Jocurile Olimpice de Iarnă din 1928 și 1948.

St. Moritz de află în cantonul Graubünden, în regiunea Engadine, fiind înconjurat de munți ce depășesc 4000 m altitudine. De altfel, satul St. Moritz este așezat la o altitudine de peste 1800 m, pe malul lacului cu același nume.

La fel că Zermatt, St. Moritz este ” the ultimate winter holiday destiantion”, o destinație perfectă pentru cei care sunt în căutarea acelui „Winter Wonderland”. St.Moritz e o destinație perfectă pentru o vacanță de iarnă deosebită, care va fi presărată cu ore petrecute pe pârtia de schi, cu momente cozy în cafenelele și restaurantele din sat, cu vin fiert și raclette, cu plimbări pe malul lacului și cu peisaje ce îți vor tăia respirația.

Cum ajungi în Saint Moritz? – Saint Moritz se alfa la 200 km distanță față de Zurich (cca. 2h40 cu mașină). Față de Milano, St. Moritz se află la 255 km (cca. 4 h cu mașina). 

O varianta bună ar fi să vii cu avionul până în Milano (există multe curse lowcost spre Bergamo) și să închiriezi o mașină. Însă, nu uită că pentru Elveția trebuie să ai vigneta. Citește mai mult despre taxele de drum din Elveția

Ce poți face și vedea în Saint Moritz? 

  • lacul St. Moritz
  • lacul Staz (Lai da Staz, in limba locala)
  • lacul Palpugona
  • Pontresina
  • Bergun

Cazare in St. Moritz

SkiPass – Preturi pentru Upper Engadine: de la 47 CHF/persoana/zi (mai multe informatii…)


Flims-Laax – cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia

Noi, nefiind împătimiți ai sporturilor de iarnă, mergem în Flims pentru cele două lacuri – Cresta și Cauma – și pentru Films însuși. Însă, Films-Laax este o stațiune de schi foarte populară printre localnici. Films și Laax sunt două sate aflate în valea Vorab Gletscher, în apropiere de zona tectonică și parte din Patrimoniul UNESCO, Sardona. De cealaltă parte, Flims și Laax sunt mărginite de valea Rinului (cheile Rinului sunt doar la câțiva km distanță).

Flims și Laax sunt două dintre cele mai renumite stațiuni de schi din cantonul Graubünden, având un total de 200 km de pârtie, la altitudini de peste 1800 m.

Cum ajungi în Flims/Laax? – Flims se alfa la 138 km distanță față de Zurich (cca. 1h30 cu mașina). Față de Milano, Flims se află la 222 km (cca. 3 h cu mașina).  

Ce poți face și vedea în Flims?

Dacă ai în plan să petreci mai multe zile în Flims-Laax, ar fi păcat să le petreci pe toate pe pârtiile de schi. Eu te-aș sfătui să profiți de ocazie și să descoperi și alte locuri frumoase din regiune. 

În apropiere de Flims poți vizita lacul Cauma și cheile Rinului. În decembrie, poți petrece câteva ore la târgul de Crăciun din Chur/CuiraSt. Moritz se alfa la o ora și jumătate de mers cu mașina, ceea ce îl face perfect pentru un day trip. Vaduz, capitala Liechtensteinului, ar fi o altă variantă pentru o scurtă plimbare. Dacă totuși vrei să te relaxezi, îți recomand băile termale din Bad Ragaz, un sat recunoscut pentru băile sale termale și pentru hotelurile luxuriante. 

Tamina Therme Bad Ragaz – program de functionare si preturi

Cazare in Flims

SkiPass – Preturi pentru Flims-Laax: de la 60 CHF/persoana/zi (mai multe informatii…)


Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi)

Elveția are mult mai multe stațiuni de schi frumoase, însă am încercat să le aleg pe cele pe care noi le considerăm mai deosebite. Nu am vrut să alegem doar niște pârtii de schi, ci locuri care îți pot oferi o vacanță de iarnă că în filme. Sper că articolul meu îți va fi de folos și că vei avea parte de cea mai frumoasă vacanță de iarnă ever!

Instagram Challenge! – Da-ne un tag la toate postările tale din vacanță la schi în Elveția, iar noi le vom da share pe Instagram. 

Citește și:

Articole recomandate

5 comentarii

  1. […] Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi) […]

  2. […] Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi) […]

  3. […] Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi) […]

  4. […] Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi) […]

  5. […] Top cele mai frumoase statiuni de schi din Elvetia(+preturi) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *