City break in Lyon – de la 110 euro (zbor+ cazare 3 nopti)

City break in Lyon - de la 110 euro (zbor+ cazare 3 nopti)

Lyon este al treilea cel mai mare oraș al Franței, este situat în zona Rhone Alps, este traversat de două râuri – Rhone și Saone – și a primit titlul de ”Cea mai bună destinație de weekend în 2016” (World Travel Awards 2016). Acest oraș are și o istorie bogată, care începe în vremuri romane și care a cunoscut multe urcușuri și coborâșuri. Dacă secolele la rând Lyon a fost dat uitării, în secolul al XV-lea, perioadă în care mătasea lyoneză a devenit faimoasă pe întreg mapamondul, orașul își atinge apogeul, atrăgând comercianții din întreaga Europă. De-a lungul timpului, Lyon a reușit să atragă elita intelectuală și artistică, iar astăzi orașul este asociat cu marii inventatori ai cinematografiei ( Frații Lumiere), precum și cu autorul mult iubitei povești ”Micul Prinț”, Antoine de Saint-Exupéry. Daca inca nu ai vizitat acest oras de un romantism si o eleganta aparte, am pentru tine o super oferta pentru un city break in Lyon.

City break in Lyon

City break in Lyon – de la 110 euro (zbor+ cazare 3 nopti)

*Acesta este o propunere pentru un city break de tipul do-it-yourself. Noi nu suntem o agentie de turism, iar preturile si ofertele prezentate pe blogul nostru pot suferi modificari.

Cum ajungem în Lyon?

În Lyon se ajunge foarte simplu, existând curse directe din București și Cluj Napoca, operate de către Wizz Air.

Cluj Napoca – Lyon (3-6.02.2023) = de la 98 lei/persoana (zbor dus-intors). Pretul include doar un bagaj mic de mana (rucsac) si este pentru membrii Wizz Club. Pentru cei care nu sunt membrii, pretul este de 138 lei.

City break in Lyon
Pretul este in conformitate cu site-ul oficial Wizz Air, din data de 17.01.2023

Cazare in Lyon (3-6.02.2023)

Ce poti face si vedea in Lyon?

Având vestigii din epoca romană și un centru vechi care datează din perioada renascentistă, chiar nu e de mirare că 10% din întreaga suprafață a orașului face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, încă din anul 1998. Iar zonele aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO sunt: La Presqu’île district – porțiunea de pământ aflată între cele două râuri; La Croix-Rousse district – ”cartierul muncii” sau locul în care se producea mătasea lyoneză; Vieux-Lyon (Old Lyon) district – cartierul renascentist; Fourvière – ”dealul rugaciunii” și locul în care găsim ruinele romane și catedrala Notre Dame.

Citeste si: Lyon – o destinație perfectă pentru un city break

City break in Lyon – de la 110 euro (zbor+ cazare 3 nopti)

Daca acest articol ti-a fost de folos, imparte-l si cu prietenii tai! Iar daca vrei sa primesti mai multe oferte de vacanta, aboneaza-te la blogul nostru (gasesti formularul de abonare in partea de jos a paginii) si da-ne un follow pe Instagram. In fiecare saptamana venim cu noi oferte pentru vacante pe cont propriu, le preturi care iti vor permite sa calatoresti mai mult.

Acest articol nu este sponsorizat!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *