Condiții de călătorie în Elveția – mai 2021

La ultima actualizare a listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, Elveția a intrat din nou pe lista, astfel că toti cei care se vor întoarce din Elveția în România în viitorul apropiat sunt nevoiți să intre în carantină. In schimb, pasagerii care calatoresc din Romania in Elvetia sunt scutiti de la carantina.

UPDATE: 04.05.2021 – TOȚI PASAGERII CARE SOSESC DIN ROMÂNIA SUNT SCUTITI DE LA CARANTINA.

Condiții de călătorie în Elveția

În prezent, mai2021, granițele Elveției sunt deschise, însă există câteva reguli speciale pentru cei care vor să intre în Elveția. În funcție de țara de origine, de scopul călătoriei, dar și de modalitatea prin care se intră în țară, pasagerii sunt obligați să se supună carantinării sau să prezinte un test PCR negativ.

Tot pasagerii care sosesc în Elveția dintr-o țară high risk sunt obligați să intre în carantină și să aibă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore. Ultima actualizare a acestei liste a avut loc în 5 mai 2021, urmând ca aceasta sa intre in vigoare in 17.05.2021.

FOPH list of risk countries

Pasagerii care nu sosesc dintr-o țară aflată pe ”lista neagră” a Elveției și care sossesc pe cale aeriană sunt obligați să prezinte un test PCR negativ realizat cu cel mult 72 de ore înainte, alături de un un formular de intrare în țară (PLF). Acest fromular se completază online (link aici), înainte de efectuarea călătoriei.

Pasagerii care intră în Elveția pe cale terestră sau nautică, dintr-o zona ”verde”, sunt scutiți de la prezentarea testului PCR negativ, însă sunt obligați să completeze formularul de intrare în țară.

 ”There are no longer any entry restrictions related to coronavirus for persons arriving from Schengen and EU countries or from the small European states Andorra, the Vatican/Holy See, Monaco and San Marino as well as certain third countries. The normal entry requirements apply to persons arriving from these states.”https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html


Un lockdown parțial a fost instalat la sfârșitul anului trecut, atunci când restaurantele, magazinele considerate non-esențiale au fost închise, iar activitațile culturale și sportive au fost suspendate. În același timp, pârtiile de schi și stațiunile montane care au putut funcționa conform noilor reglemntări au ramas deschise pe întreaga perioadă de iarnă.


La sfârșitul lunii februarie, guvernul a confirmat un plan de acțiune care implica ridicarea treptată a lockdownului, care a debutat la 1 martie cu deschiderea magazinelor, bibliotecilor, muzeelor și sălilor de sport. Totuși, evenimentele public sunt interzise, iar restaurantele sunt încă închise.

UPDATE MAI2021 – La sfarsitul lunii aprilie, terasele restaurantelor s-au deschis, iar cinematografele sunt si ele deschise.


Purtarea măștii e obligatorie în toate spațiile publice închise, precum și în toate mijloacele de transport în comun, iar încălcarea acestei reguli atrage o amenda de 50-200CHF.


Elveția are un plan de vaccinare ambițios: vaccinarea, în mod voluntar, a 6 milioane de oameni, peste 70% din întreaga populație a țării. Elveția a comandat 30 milioane de doze de la Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Curevac și Novavax.

Surse articol: SWI, FOPH,

Citește mai mult:

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] cu 120 euro și ne-a făcut să pierdem o zi (pentru cel de-al doilea test). Din păcate, noile condiții de intrare în Elveția ne cam strică planurile de călătorie. Nu ne mai putem planifica vacanțe care implică zbor cu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *