Malta

Costurile unei vacanțe de trei zile în Malta

Costurile reprezintă un aspect important atunci când ne planificăm vacanțele. Adesea, încercăm să ne facem un calcul estimativ, să ne încadrăm într-un anumit buget pentru transport și cazare și să economisim acolo unde știm sigur că o putem face (reduceri la intrări, vizitarea tuturor locurilor care nu necesită plata unei taxe de intrare, reduceri la transport, carduri de turist, etc).

După cum ai observat deja, obișniesc să scriu câte un articol special despre cheltuieli și bugetul de călătorie, cu scopul de a-ți face cât decât o idee despre ceea ce implică o vacanță din punct de vedere financiar. Bineînțeles, cheltuielile depind foarte mult de preferințele călătorului, de cât e el dispus să cheltuiască pe aspecte precum cazare, transport, mâncare, obiective turistice, etc.

Malta este o destinație destul de accesibilă din punct de vedere financiar. În ciuda fapului că este o destinație turistică prețurile nu sunt exagerate așa cum se întâmplă în locații precum Veneția, Milano, sau Barcelona. Totuși, hai să vedem care ar fi costurile unei vacanțe de trei zile în Malta, având în vedere transportul, cazarea, mâncarea și intrarea la obiectivele turistice.

1.Transportul

Atât biletele de avion cât și cazarea sunt mult, mult mai ieftine în extrasezon, iar partea bună e ca poți vizita Malta oricând vrei tu, fie iarna, fie vară. Noi am fost la sfârșitul lui aprilie, iar vremea mi s-a părut perfectă. Ziua temperaturile oscilau între 24-30 de grade, iar seara, ce-i drept, era destul de răcoare.

Noi am zburat din Milano, iar biletele ne-au costat 60 de euro dus-întors pentru 2 persoane. Din România, există două variante și anume Cluj Napoca sau București. În plin sezon, un bilet dus-întors costă în jur de 100-120 de euro de persoană. Cu siguranță, există și variante mai puțin costisitoare în extrasezon,  variante cu escală, sau diverse promoții /oferte.

Despre transportul intern am discutat aici. Dacă stai între 3 și 7 zile îți recomand să utilizezi Talinija Card deoarece vei putea călători nelimitat timp de 7 zile în Malta și în Gozo contra sumei de 21 euro.

2. Cazarea

În Malta găsești cazare pentru toate buzunarele, de la apartamente sau hosteluri până la hoteluri sau resorturi pe malul mării. Trei nopți la hotelul la care noi am stat (Euroclub hotel) ne-au costat 110 euro, dar în mod cert nu recomand acest hotel. De ce nu îl recomand? În câteva cuvinte: camerele au fost murdare, nu am avut internet gratuit în cameră, hotelul are un retaurant se organizează petreceri până pe la 3 dimineața, iar personalul a fost tare nepoliticos.

Dacă vrei să te uiți peste unitățile de cazare din Malta accesează acest link. O variantă ceva mai puțin costisitoare o reprezintă Airbnb, iar dacă accesezi acest link și te înregistrezi pe site vei primi aproximativ 30 de euro în travel credit, bani pe care îi poți folosi la prima rezervare.

În sezon prețurile pentru 3 nopți de cazare la hotel pornesc de la 200 de euro, în timp ce în extrasexon acestea încep de la 100 de euro.

3. Mâncarea

În cele trei zile petrecute în Malta am mâncat mult, gustos și ieftin. Am mâncat iepure, mic dejun englezesc, pizza, înghețată italienească, clătite și multe alte lucuri.

 

 • o apă 0,5 =între 0,60 și 1 euro
 • un suc 0,5 în jur de 1,2-1,5 euro (atât în magazine, cât și în restaurante)
 • o supă de pește în Marsaxlokk=5 euro
 • o porție de iepure cu cartofi și salată=13 euro
 • o porție uriașă de salată cu pui/brânză de Gozo/ton/grecească=de la 7 euro
 • un mic dejun englezesc plus o cană de ceai/cafea=5 euro
 •  o porție de clatite americane cu sirop de afine=4 euro
 • o cafea/cappuccino/latte macchiatto =1,5 euro
 • pastizzi=0,30 euro bucata
 • o înghețată de la Amorino=5 euro

*Dacă vei sta în Saint Pauls Bay îți recomand să iei micul dejun la Bistroteca (chiar lângă Pizza Hut). Noi acolo am mâncat doua zile la rând și am plătit în jur de 15 euro pe o masă pentru două persoane.*

Cost estimativ: 20-25 de euro pe două feluri de mâncare și două sucuri.

Există și restaurante cu meniul zilei unde pentru 10-12 euro primești două porții de mâncare și o băutură.

 

4.Intrarea la obiective turistice

În cele trei zile petrecute acolo nu am cheltuit absolut niciun ban pe intrări. Am fi vrut să intrăm la Popeye Village unde intrarea e 10 euro pe timp de iarnă sau 15 pe timp de vară, dar nu am mai reușit să ajungem.

Acestea fiind spuse, hai să recapitulăm costurile estimative pentru o vacanță de 3 zile în Mata pentru două persoane:

 

 • cazare: de la 110 euro camera dublă în extrasezon
 • mâncarea: mic dejun+cină  de la 40 de euro/zi pentru două persoane
 • transportul intern: 21 de euro de persoană cu Talinja Card (41 euro pentru două persoane)
 • călătoria cu ferrybotul până în Gozo: 10 euro/2 persoane
 • intrarea la Popeye Village: 20 de euro în extrasezon/2 persoane

Așa cum am spus deja, Malta este o destinație destul de accesibilă, dar cheltuielile depind de nevoile și dorințele fiecăruia.   Pe baza cheltuielilor pe care le-am avut aș putea spune că Malta se poate încadra în topul țărilor din Europa pe care le poți vizita cu un buget limitat.

20 de comentarii

 1. Dacă mi-aș fi propus să citesc articole despre destinațiile aflate pe lista mea și nu s-ar fi potrivit atțt de bine articolele tale. Sper că nu-mi citești gândurile :):)
  Vreau să ne facem cadou pentru cei, lasă, nu vreau să crezi că am 100 🙂 , x ani de căsătorie, 3/7zile în Malta. Așadar, articolul tău vine la fix. Poate te voi provoca să-mi faci ceva personalizat.
  hugs!

  1. Waaaa! Ce ma bucur sa aud acest lucru! Cateodata mai imi iese si cu cititul gandurilor :)) Cu tot dragul te ajut! Stii unde ma gasesti 😀

 2. Anul acesta vrem sa ne programam si noi cateva zile la mare, nu reusim niciodata in plin sezon, ori e prea devreme, ori prea tarziu… dar e ok asa.

 3. Malta este o destinatie in care nu am ajuns inca, dar n-as sta nicaieri doar trei zile, ci macar 7. Din acest motiv nu agreez eu city-breakurile. Adica daca tot faci o cheltuiala, macar sa fie facuta cu mult rost, avand in vedere ca eu in ziua sosirii trebuie sa ma odihnesc, pentru ca drumul, chiar si scurt, ma oboseste teribil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *