Costurile unui city-break în capitala Germaniei

Dacă zilele trecute am vorbit despre ceea ce am văzut în Berlin, precum și despre transportul în comun, astăzi aș vrea să vorbim despre costurile unui city-break în frumoasa capitală. În general, Germania nu mi se pare o destinație scumpă, sau cel puțin nu la fel de scumpă ca Norvegia, Marea Britanie, Danemarca, etc, ci mai degrabă o văd destul de accesibilă oferind variante pentru absolut toate buzunarele.

Făcând o comparație între Munchen și Berlin, pot spune că trei zile petrecute în capitala Germaniei vor fi mai puțin costisitoare decât dacă le-ai petrece în Bavaria. Acestea fiind spuse, haide să vedem pe scurt care ar fi costurile pentru transport, cazare, mâncare și obiective turistice în Berlin.

1.Bilete de avion

RyanAir operează zilnic pe ruta București-Berlin Schonefeld (până acum câteva zile existau și zboruri cu plecare din Timișoara). În perioada 11-14 mai un zbor dus-întors preturile pornesc de la 40 de euro.

WizzAir are două zboruri pe săptămână (joi și duminica) pe ruta Cluj-Napoca-Berlin Schonefeld, iar pentru perioada 16-20 mai prețurile pentru un zbor dus-întors pornesc de la 228 lei/persoană.

 

2. Transportul în comun 

Despre transportul în comun am scris un articol separat pe care îl poți accesa aici.

Noi în cele trei zile ne-am achiziționat câte un bilet valabil o zi, care ne-a costat 7 euro. Pentru ultimele două zile am avut transportul în comun gratuit deoarece ne-am luat câte un WelcomeCard Berlin.

3. Cazarea

În privința cazării nu trebuie să îți face griji. Pentru o noapte de cazare în luna mai prețurile pornesc de la 30 de euro în hosteluri și ajung până la cât vrei tu 😀 Eu sunt convinsă că la o căutare mai aprofundată pe booking poți găsi și hoteluri pentru același preț.

De asemenea mai există și varianta AirBNB, iar dacă folosești acest link (www.airbnb.com/c/sebastianb11306) vei primi 159 de lei în travel credit la înregistrarea pe site.

Noi pentru cele trei nopți de cazare (două nopți la un hotel în centru și o noapte la un hotel de lângă aeroport) am plătit în jur de 130 de euro.

4. Obiective turistice

WelcomeCard Berlin te va ajuta să economisești câțiva bănuți. Acest card îți oferă transportul în comun gratuit pe toată perioada de valabilitate a acestuia, precum și reduceri de până la 50% la majoritatea atracțiilor turistice.  Poți achiziționa aceste carduri fie pe o perioadă de 48 de ore, 72 de ore sau maximum 6 zile.

Cu acest card noi am plătit următoarele intrări: Trabi Museum: 2,5 euro (în loc de 5 euro); Currywurst Museum: 8 euro (11 euro); Muzeul de Istorie Naturală: 5 euro (8 euro), Muzeul German de Tehnologie: 5 euro

(8 euro), SpyMuseum: 9 euro (12 euro). De asemenea, dacă vrei să vizitezi și muzele de artă și istorie de pe Insula Muzeelor atunci varianta ideală ar fi să îți iei un WelcomeCard Berlin valabil 72 de ore contra sumei de 45 de euro.

5. Mâncarea

Nu ai de ce să îți faci porbleme în privința asta fie că ai un buget limitat fie că nu. Noi nu ne-am bătut capul să căutăm restaurante ci mai degrabă ne-am făcut de cap cu tot felul de fast-food-uri. Am dat o șansă mâncării thailandeze,  am mâncat currywurst, am încercat și gogoșile berlineze, pizza hut sau chiar shaorma de la mama ei.

Ca și prețuri: un currywurst costă 2-2,5 euro, o shaorma în jur de 5 euro, o gogoașa berlineză luată din stația de metrou costă un euro, o cafea to go 1,5 euro, o porție de thai food în jur de 6-7 euro, etc. Noi am cheltuit în jur de 15 euro pentru o masă.

 

Să recapitulăm costurile estimative pentru o vacanță de trei zile în Berlin (o persoană):

  • Biletele de avion: de la 40 de euro de persoană (poate ai șansa să găsești și ceva mai ieftin)
  • Cazarea: de la 30 de euro în hosteluri
  • Welcome Card valabil 48 de ore (20 de euro), iar 72 de ore + insula muzeelor (45 de euro)
  • Intrările la muzee (*cele vizitate de noi): încă 20 de euro
  • Mâncarea: două mese pe zi: de la 15 euro *vorbim de mâncare tip fast-food

 

Bineînțeles, costurile unei vacanțe depind de nevoile și dorințele fiecăruia. Cu siguranață, se poate să călătorești și mai lowcost decât ceea ce am menționat eu, de asemenea se poate și mai scump. Noi încercăm de fiecare dată să găsim o balanță între ieftin și scump în ideea în care nu vrem să dormim în camere cu 25 de paturi doar pentru a economisi ceva bani, dar nu suntem dispuși nici să dăm câteva sute de euro pentru nu știu ce hotel. Dacă se ivește o portiță și avem posibilitate de a economisi sau dacă găsim bilete de avion la prețuri foarte bune nici nu stăm pe gânduri.

 

Îndrăznește să călătorești!

 

 

Comments

  1. Pingback: Cele mai citite articole în 2018 – BORN to TRAVEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *