Cum ajungem de la aeroportul Modlin în Varșovia

Weekend-ul trecut am fost într-un city-break în capitala Poloniei, Varșovia. Deși ne doream să vizităm Varsovia, nu avem de gând să mergem anul acesta, și cu atât mai puțin în luna noiembrie, dar căutând pe site-ul celor de la Ryanair am găsit două bilete dus-întors la prețuri mai mult decât acceptabile. Astfel, mini-vacanța noastră în Varșovia a durat o zi și jumătate timp în care am încercat pe cât posibil să vedem cât mai multe. Despre ceea ce am vizitat, despre bucătăria poloneză și alte impresii vom discuta într-un articol viitor.

Atunci când ne-am cumpărat biletele nu ne-am gândit că Varșovia are două aeroporturi, Chopin și Modlin, și așa am ajuns să aterizăm pe Modlin, un aeroport al Ryanair-ului situat la 45 de km de oraș. Pentru a ajunge de la Modlin în centrul orașului există două modalități:

Prima variantă ar fi Modlinbus. Acesta este cea mai la îndemână variantă în sensul în care te ia din fața aeroportului și te duce până în fața Palatului Culturii, în centrul orașului.

Călătoria cu autobusul durează undeva la o oră, iar biletele se pot cumpăra atât online cât și direct din aeroport.

Deși este cea mai la îndemână variantă, este și cea mai scumpă. Prețul unei călătorii este de 35 de zloti.

A doua variantă ar fi trenul. Acesta poate fi luat din Modlin, sătucul din aproprierea aeroportului. De la aeroport până la gara Modlin se poate ajunge cu autobusul. Această variantă pare mai complicată dar totodată este și cea mai ieftină modalitate de a ajunge în Varșovia.

Prețul unui bilet pentru tren și autobus costă 19 zloți de persoană.

În materie de timp nu există nicio diferență. Călătoria cu autobusul durează 10 minute iar cea cu trenul durează 45 de minute.

Warsawa Centralna- Gara Centrală din Varșovia se află în centru, lângă Palatul Culturii.

Noi am încercat ambele variante și pot să recomand trenul, mai ales că diferența de preț dintre cele două mijloace de transport nu este justificată.

Conform cursului valutar de astăzi, 6.11.2017, 1 PLN este echivalent cu 1,08 lei.

Te invit să citești mai multe despre weekend-ul nostru în Varșovia aici.

Articole recomandate

3 comentarii

  1. […] are două aeroporturi: Modlin și Chopin, iar despre modalitățile de transfer de la Modlin în Varșovia am scris mai multe […]

  2. […] Despre transferul de la Modlin Airport în centrul orașului am scris aici […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *