Cum ajungi de la aeroportul Brandenburg in centrul Berlinului

În anul 2020, cele aeroporturile Tegel si Schonefeld au fost închise și înlocuite de noul aeroport, Berlin Brandenburg Airport. Noul aeorport (BER) se află la 30 km de centrul orașului, în statul Brandenburg, iar in acest articol iti explic cum ajungi de la aeroportul Brandenburg in centrul Berlinului, ieftin si rapid. Daca te pregatesti pentru un city break in Berlin, iti recomand sa citesti acest ghid (practic) de calatorie pentru Berlin deoarece acolo vei gasi informatii legate de transportul in comun, cazare si multe altele.

Cum ajungi de la aeroportul Brandenburg in centrul Berlinului

S-Bahn – Linia S9 – plecare de la terminalele 1,2,5, până la Alexander Platz. O călătorie costă 3,60 euro.

Tren – trenurile regionale  FEX pleca de la Terminalul 1 cu o frecventa de 30 minute. In tot atat timp, vei ajunge in gara centrala din Berlin (Berlin Haupthof). O calatorie costa 3,60 euro.

Bine de știut! E foarte important să îți validezi tichetul înainte de a urca în metrou/autobus/tren. În caz contrar se aplică o amendă de 60 de euro.

Dacă îți achiziționezi un WelcomeCard Berlin ai transportul gratuit pe întreaga perioadă de valabilitate a cardului. Cardul oferă o grămadă de beneficii despre care vom discuta zilele următoare.

Citeste mai mult:

Articole recomandate

3 comentarii

  1. […] si: Cum ajungi de la aeroportul Brandenburg in centrul Berlinului, Berlin pentru începători – ghid (practic) de […]

  2. […] si: Cum ajungi de la aeroportul Brandenburg in centrul Berlinului, Berlin pentru începători – ghid (practic) de […]

  3. […] Cum ajungi de la aeroportul Brandenburg in centrul Berlinului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *