Dacă ajungi pentru prima dată în Londra, pe aeroportul din Stansted, s-ar putea să te simți copleșit. Te vei plimba mult prin aeroport, vei trece de controlul de pașapoarte, iar în drumul tău spre ieșirea din aeroport vei vedea o grămadă de angajați și ghisee de unde poți cumpăra bilete de autobus sau de tren pentru a ajunge în Londra sau Cambridge. Din experiență îți spun că în primele 10 minute din vacanța ta în Londra te vei simți pierdut. Iar dacă nu pleci de acasă cu temele bine făcute, te va costa îngrozitor de mult. Însă nu îți face griji pentru că în acest articol te învăț cum ajungi de la aeroportul Stansted in Londra, ieftin și ușor!

Cum ajungi de la aeroportul Stansted in Londra (ieftin si usor)

Dacă ajungi în aeroportul Stansted cu temele nefăcute, cel mai probabil nu vei știi că aeroportul se află la 60 km față de centrul Londrei. Din graba vei merge la primul ghișeu, pe care îl vei vedea cu mult înainte să ieși din aeroport, ca să iei un bilet de autobus sau tren exagerat de scump. În prima noastră călătorie, când am ajuns pe aeroportul Gatwick, ne-am scăpat de 50 lire (pe vremea aceea o liră era echivalentul a 6 lei) pentru două bilete de tren. Ei bine, și aeroportul din Stansted iți poate face un duş rece, dar cu un pic de documentare înainte (cititnd acest articol), călătoria ta va începe fără bătăi de cap.

Câteva ponturi

În mod normal aş începe cu variantele de transport pe care le ai la dispoziție, însă de data aceasta vreau să încep prin a-ți oferi un pont. E foarte important să rezervi biletele de autobus/tren cu cât mai mult timp înainte. Dacă vei lua biletele cu două luni înainte, vei plăti cu până la 50% mai puțin.

Atunci când călătorim în Anglia, din cauza că nu vrem să închiriem mașina, suntem legați de mijloacele de transport în comun. Iar ca să economisim câteva lire, cumpărăm biletele de pe Train Line. Acest site e un fel de booking sau agoda, doar că se aplica exclusiv mijloacelor de transport în comun. Noi l-am folosit mult în ultima noastră călătorie în Anglia, iar de fiecare dată când am cumpărat bilete de autobus sau de tren de pe www.trainline.com, am plătit cu 10-25 £ mai putin.

Astfel, al doilea sfat pe care vreau să vi-l ofer e să cumpărați biletele de pe Train Line (au și o aplicație care funcționează foarte ușor).

Îți las aici o comparație între site-ul oficial al companiei și The Train Line.

Dacă cumperi biletul de autobus în ziua călătoriei, acesta va costa în medie 20 £.

Cum ajungi de la aeroportul Stansted in Londra (ieftin si usor) – autobus Stansted Express

National Express Bus e compania care efectueaza zeci de curse pe ruta Londra-Stansted Airport, zlinic. Există patru rute, iar o călătorie pe ruta Liverpool Street-Stansted Airport durează în jur de 1 ora și 10 minute.

Îți las aici stațiile ca sa poți alege stația cea mai apropiată de hotel!

Service A6:   Stansted to Portman Square, calling at; Golders Green, Finchley Road, St John’s Wood, Baker Street, Paddington, Marble Arch and Portman Square.

Service A7:   Stansted to Victoria Coach Station, calling at; Bow, Mile End, Whitechapel, Southwark, Waterloo, Victoria Train Station and Victoria Bus/Coach Station.

Service A8:  Stansted to Kings Cross, calling at; South Hackney, Bethnal Green, Shoreditch, Liverpool Street, Farringdon and Kings Cross London (bus stop is adjacent to St Pancras International Train Station).

Service A9: Stansted to London Stratford, direct service to London Stratford.

Autobusele criculă destul de des ( cred că sunt 2 sau 3 în fiecare ora), dar pentru a verifica programul și pentru a lua cele mai ieftine bilete de autobus, trebuie să iei în considerare sfaturile pe care ți le-am dat mai sus.

Cum ajungi de la aeroportul Stansted in Londra (ieftin si usor) – cu trenul

Stansted Express Train – ar fi cea mai ușoara variantă și totodată cea mai scumpă. Trenurile pleacă din o data la 15-30 minute, iar o călătorie până la Liverpool Street durează 47 de minute. Gara se află în aeroport, de aceea trenul e cea mai ușoară variantă.

Dacă cumperi biletul în ziua călătoriei, din aeroport, te va costa 20 lire un drum.

Important! Daca ai un zbor devreme, e bine să știi că primul tren spre Stansted Airport pleaca de la Liverpool Street în jurul orei 4:00. Noi deobicei luam zborul de dimineață (6-7 dimineata) și o noapte de cazare la unul dintre cele două hoteluri ale aeroportului. În acest fel ne asigurăm că ajungem la timp în aeroport și ne mai bucurăm de o oră sau două de somn.

Cum ajungi de la aeroportul Stansted in Londra (ieftin si usor)

Aşa cum am spus la început, dacă planfici călătoriile de la și spre aeroport cu mult timp înainte, vei scapa de o grijă, nu vei avea bătăi de cap și vei salva câteva lire. Eu sper că articolul meu a făcut un pic de lumina, iar dacă te pregătești să vizitezi Londra pentru prima dată, trebuie să citești și celelate articole de pe blogul nostru.