Singapore, Atractii turistice in Singapore, blog de calatorie

Puține locuri au avut un impact atât de puternic asupra mea, așa cum a avut Singapore. Nu cred că există cuvinte suficiente care să exprime cât de mult mi-a plăcut, câtă energie pozitivă a putut să îmi dea acest oraș (sau ar trebui să îi spun ”țară”?!) și cât de tare îmi doresc să mai merg acolo, iar și iar. Dacă aș fi putut opri timpul în loc, l-aș fi oprit în ultima zi petrecută în Singapore, dacă aș fi putut da timpul înapoi aș fi făcut-o de cel puțin 10 ori, dacă aș putea să mă mut în Singapore, în câteva ore aș fi cu bagajul la ușă. Mi se pare incredibil cum un loc îmi poate intra atât de repede la suflet. A trecut o săptămână de când ne-am întors acasă și trebuie să recunosc că sunt tare nostalgică. Îmi aduc aminte cum mergeam la Maxwell Food Center să mâncăm, mie dor de lime juice-ul luat de la o tanti tare drăguță, de plimbările prin China Town, de spectacolul de lumini din Super Tree Grove, de căsuța în care am stat (chiar dacă am avut furnici), de preparatele delicioase pe care le-am încercat, până și de mirosul pregnant de durian îmi aduc aminte (nu că ar fi ceva ce ai putea să uiți). Acum, haide să povestim un pic despre cum ne planificam vacanta in Singapore, de la cazare si transport, la atractii turistice si buget.

Singapore: un oraș cât o țară

Singapore este fără doar și poate unul dintre cele mai interesante locuri în care am fost până acum. Este țara ce are o grămadă de legi, faimoasa fiind cea legată de gumă de mestecat, dar și cel mai curat loc pe care eu l-am văzut. Sistemul automatizat de de metrou, aeroportul Changi – cel care câștigă an de an premuiul pentru Best Airport in the World, clădirile ce adăpostesc terase și parcuri uriașe în ele, prima grădina zoologică noctură din lume, cel mai mare infinty pool din lume, al doilea cel mai aglomerat port din lume, cea mai mare casacada indoor articificială din lume, cel mai ieftin restaurant cu o stea Michelin din lume, toate acesta, alături de multe altele, fac din Singapore un oraș al viitorului.

Numai după cele menționate mai sus, putem ajunge la concluzia că acest oraș-stat depășește cu mult ceea ce Dubai oferă.

SuperTree Grove – Gardens by the Bay

Câteva legi de care trebuie să ții cont:

  1. Este interzis consumul gumei de mestecat dacă acesta nu se face din motive pur medicale. Mai mult decât atât nu vei găsi niciun fel de gumă de mestecat la supermarket.
  2. Nu ai voie să stai dezbrăcat, nici măcar la tine în casă, dacă există posibilitatea să fii văzut.
  3. Nu ai voie să dai de mâncare proumbeilor.
  4. Nu ai voie să mănânci în transportul în comun sau în spațiile publice, excepție făcând cele care sunt dedicate acestei activități.
  5. Ar fi indicat să nu traversezi strada prin locurile nepermise.
  6. Autostopul nu este legal.
  7. Este interzis consumul de alcool pe timpul nopții în spațiile publice.
  8. Posesia de droguri este aspru pedepsită.
  9. Ești amendat dacă nu tragi apa după ce ai folosit o toaletă publică.
  10. Lifturile au un senzor ce detectează urina deoarece există o lege care interzice urinatul în lifturi.

Nu mai are sens să spun că nu ai voie să arunci gunoaie pe stradă. Pe lângă faptul că se dau amenzi destul de mari, cred că e și o chestie de bun simț. Oricum, Singapore rămâne cel mai curat loc în care eu am fost până acum!

Merlion
Marina Bay

Sfaturi de călătorie: aspecte legate de viză și monedă

1.Ca cetățean român nu ai nevoie de viză

Încă din avion vei primi un formular pe care trebuie să îl completezi cu datele din pașaport, orașul din care ai plecat, adresa la care vei sta în Singapore, etc. La sosire, vei merge cu acel formular și cu pașaportul la Immigration, ți se vor lua amprentele și vei primi o ștampilă pe pașaport. Termenul maxim de ședere pe teritoriul singaporez este de 90 de zile.

2. Moneda este dolarul singaporez

Un dolar singaporez este echivalentul a 3 lei. Pentru a schimba bani este recomandat să ai dolari americani sau poți scoate direct de la bancomatul unei bănci.

3. Singapore are 4 limbi oficiale: engleză, mandarina, malay și tamil

4. Singapore a facut parte din Commonwealth și drept urmare mașinile au volan pe partea dreaptă, iar prizele sunt ca cele din Marea Britanie (în cele mai multe locuri vei avea nevoie de adaptor). Țin minte că la aribnb-ul nostru am avut și prize normale și nu am avut nevoie de adaptor.

Cum ajungem în Singapore?

Din România nu există zboruri directe spre Singapore. Puteți opta pentru zboruri operate de KLM, TURKISH AIRLINES, QATAR AIRWAYS, EMIRATES sau LUFTHANSA.

Pentru zborurile Zurich-Dubai-Singapore și Singapore-Dubai-Zurich am plătit 600 și ceva de euro pentru o singură persoană, însemnând cca. 150 de euro pe segment de zbor.

Eu zic că, dacă vei urmări ofertele, vei gasi bilete și mai ieftine. Iar dacă tot va trebui să faci o escală, îți recomand să profiți de ea.

Recomandare legata de escale: Dacă zbori cu Turkish sau Qatar și vei avea o escală mai mare de 6 ore în Istanbul, respectiv Doha, compania îți va oferi un tur al orașului complet gratuit.

Gardens by the Bay

Perioada ideală: iarna sau vara?

Singapore se alfă la cca. 130 de km de Ecuator, iar din acest motiv insula se bucură atât de temperaturi ridicate tot timpul anului cât și de două sezoane, unul uscat și unul ceva mai umed.

Mulți oameni ne-au recomandat să vizităm Singapore în dry season, pe motiv că umiditatea în lunile de iarnă este foarte mare și că există mult mai mult șanse de precipitații. Noi, din diverse motive, am ales să mergem în ianuarie și îți spun ca nu regretăm deloc că am ales așa.

Este drept ca ne-am speriat un pic de faptul că aplicația meteo ne arăta numai precipitații în săptămâna în care urma să fim acolo, dar în realitate am prins cam 10-15 minute de ploaie în 4 zile. Într-adevăr umiditatea a fost destul de mare, în jur de 70%, dar nu pot spune că acest lucru ne-a îngreunat călătoria.

Singapore în ianurie este absolut fabulos. Am ajuns cu două săptămani înainte de anul nou chinezesc, iar lucrul acesta s-a simțit pe deplin. Chinatown era pregatită de sărbătoare.

Cazarea în Singapore

Ei bine, Singapore e în Asia de Sud Est, dar nu te aștepta să fie prea ieftin. Cazarea și intrările la diferite atracții tursitce sunt destul de costitsitoare.

Pentru cazare ai două variante: fie optezi pentru un hotel fie pentru un aribnb. Noi am ales să ne închiriem o cameră într-o casă situată în Chinatown. Am stat într-o casă tradițională, am avut baie privată, acces la o mini bucătărie și la o mașina de spălat haine. Am fost la 5 minute de mers pe jos de Chinatown și la 15 minute de Marina Bay.

Pentru cele 4 nopți de cazare am plătit aprox. 300 de euro.

Hotelurile din centrul orașului sunt destul de scumpe, iar pentru perioada în care noi am fost nu am găsit un hotel care să ne placă ca poziție și facilități și care să coste sub 150 de euro pe noapte.

O noapte la faimosul Marina Bays Sands costă în jur de 400 de euro (depinde ce camere și ce oferte prindeți), dar aveti inclus în preț accesul la cel mai mare infinty pool din lume. Oare merită?

Acum că ne-am lămurit cu ce nu ar fi indicat să facem în Singapore, știm cum să ajungem, dar și ce variante de cazare avem, nu ne rămâne decât să vedem ce putem face în acest oraș-stat al viitorului. Despre atracțiile tursitice vom vorbi într-un articol viitor.

Citeste si: