Viza Arabia Saudita

Anul trecut am pornit într-o călătorie de șase săptămâni prin Orient și Asia, iar prima noastră oprire a fost Arabia Saudită. O țară care până în urmă cu doar câțiva ani putea fi vizitată doar de musulmani sau de oamenii care aveau afaceri în regatul saudit, Arabia Saudită și-a descis granițele și îi așteaptă pe turiști cu brațele deschise. Astfel, dacă îți dorești să vizitezi o țară minunată și nu foarte cunoscută din punct de vedere turistic, trebuie să știi că ai nevoie de visa. În acest articol îți explic cum se obtine visa de turist pentru Arabia Saudita, care e diferența dinte e-visa și visa-on-arrival și cât costă.

Cum se obtine visa de turist pentru Arabia Saudita?

Pentru a obtine visa de turist pentru Arabia Saudita, ai două variante:

Mai multe detalii…

Visa-on-arrival – proceduri

Am ajuns în aeroportul din Jeddah în jurul orei 2:00, după un zbor de 4 ore din Istanbul. Am fost singurii turiști non-musulmani din avion și drept urmare singurii care nu aveam viza. Jeddah e o poartă de intrare în țară sfântă, pe care pelerinii o folosesc pentru a ajunge la Mecca, iar cum între Mecca și Jeddah există un tren de mare viteză, pentru pelerini lucrurile sunt și mai simple. La plecare spre Arabia Saudită, din Milano, s-a verificat faptul că suntm eligibili pentru visa-on-arrival. Am stat destul de mult la biroul de check-în deoarece nu e ceva obisunit: să pleci în Arabia Saudită și peste asta, să pleci fără viza. Înainte de boarding, spre Jeddah de dată această, un angajat a verificat toate vizele, iar când ne-a venit rândul, a fost nevoie să dea două-trei telefoane că să se asigure că într-adevăr suntem eligibili pentru VOA. Aparent VOA e o treaba destul de nouă pentru Arabia Saudită.

După o aterizare cu peripeții, am ajuns în Jeddah. Acolo lucrurile s-au mișcat destul de repede, iar spre surpinderea mea, totul a fost bine organizat. Există indicatoare peste tot, o secțiune specială petru cei care aplică pentru VOA și personal simpatic.

Am trecut destul de repede prin întregul proces: verificat pașaport, făcut poză, luat amprente și plătit taxa de viza (480SAR). La final, nu a mai fost nevoie să trecem prin controlul de pașapoarte ceea ce mi s-a părut logic. Deja ne verificase cineva pașaportul, ne luase și amprentele și ne pusese și viza în pașaport. 

Cum se obtine visa de turist pentru Arabia Saudita?

Am observat în online că există zeci de păreri și discuții în ceea ce privește visa de turist pentru Arabia. De aceea, am ales să scriu acest articol și sper că am reușit să fac un pic de lumina cu el. Te invit să mai citești câteva sfaturi de călătorie pentru Arabia Saudită, care te vor ajută să îți faci o idee despre buget, dar și să îți planifici un itinerar.

Citeste mai mult: