Viza de turist Cuba

Cetățenii români au nevoie de viză/carte turistica pentru a intra în Cuba. Aceasta se obține extrem de ușor de la ambasada Cubei din București, online sau chiar din aeroportul din Cancun. Indiferent de modalitatea prin care luați viza, aceasta va fi single entry și vă va permite să stați pe teritoriul Cubei timp de 30 zile. Pentru că vrem să vorim strict din experiența noastră, îți vom povestim cum se obtine viza de turist pentru Cuba.

Cum se obtine viza de turist pentru Cuba?

Inainte sa pleci spre Cuba, ce cel putin doua saptamani inainte, trebuie sa aplici pentru viza de tursit, sau carjeta turistica. In realitate, procesul pentru obtinerea vizei este extrem de usor, iar refuzarea aplicatiei este imposibila. Astfel, nu trebuie sa iti faci griji sau sa pui presiune pe tine intrcat vorbim doar de o formalitate.

Pentru a obtine viza de turist pentru Cuba ai la dispozitie doua variante:

  • De la ambasada Cubei din București (prin corespondență) – dacă nu ești din București, poți sta liniștit deoarece poți aplica pentru viza prin corespondență. – Noi am trimis documentele necesare (pașaport valabil cel puțin 6 luni, rezervarea biletelor de avion, copie dupa asigurarea de sănătate, chitanță ce confirmă plata taxei de viza – 47 euro), iar în cateva zile am primit pașapoartele și viza.

Important! Air France nu permite îmbarcarea pasagerilor fără viza de Cuba. Înainte de a aplica pentru viză, ia legatura cu compania aeriană de la care ai luat biletele și verifică dăcă îți oferă viza de Cuba în avion sau trebuie să o ai la boarding.

  • Din aeroportul din Cancun – pentru ca viza este single entry am avut nevoie de încă o viză, iar de data aceasta am luat-o direct din aeroport. – Din păcate, nu toate aeroporturile/companiile aeriene îți permit să iei viza direct din aeroport, însă dacă zbori cu Interjet poți lua viza din aeroport, de la check-in deskÎn cazul acesta viza costă 350 pesos/persoană (cca. 17 euro).

Bine de știut! În cazul în care zburați în Cuba din Statele Unite ale Americii trebuie să aplicați pentru un al tip de viză. Aceasta se obține la fel de ușor, dar este mai scumpă (cca. 80 USD). De asemenea, pentru a intra pe teritoriul SUA (chiar daca esti in tranzit) trebuie sa ai o viza de SUA valabila.

Gasesti aici mai multe informatii despre conditiile de intrare in Cuba.

Cum se obtine viza de turist pentru Cuba

Read more: