Budapesta

Dacă te pregătești să pleci într-un city break în Budapesta și vrei să ajungi de la aeroportul Ferenc Liszt în centrul orașului Budapesta, ieftin și ușor…Ei bine, ai aterizat în locul potrivit! Recent am petrecut un wekend în Budapesta, iar astăzi vreau să îți prezint cea mai ieftină modalitate de a ajunge de la aeroport, chiar în inima orașului. O variantă pe care și noi am încercat-o. 😀

Autobusul 100E

Aeroportul din Budapesta (BUD) se află la 16 km de centrul orașului, iar pentru transferul de la aeroport în centru avem o variantă super ieftină și practică, care poartă numele de „autobusul 100E”.

În timp ce o călătorie cu taxi costă în medie 25 euro, o călătorie cu autobusul 100E costă 900 HUF (aprox. 2,4 euro). Stația de autobus se află la terminalul 2 (T2), iar biletul poate fi achiziționat din aeroport (chiar la ieșire, lângă schimbul valutar). 

Autobusele au o frecvență de 20-25 de minute, operează în intervalul orar 05:00-01:20 ( de la aeroport) și 03:40-00:40 (din centru), iar calatroria durează cca. 45 minute.

Stația din centru se numește Deak Ferenc. Această se află la cca. 600 m de Basilica Sf. Ștefan și la 1,5 km față de Parlament. 

Experiență personală: A fost extrem de simplu să ajungem în centrul orașului. Noi am ajuns seara, în jurul orei 22:00, iar călătoria cu autobusul a fost chiar mai scurtă (în jur de 30 minute). Personal, nu există niciun motiv pentru care să luăm taxi, atâta timp cât avionul ajunge la o ora decentă. Cu diferența de preț, am putea cumpără 8 langoși de la cea mai bună langoserie din Budapesta. 😀 


Citește și: