Milano

ilano e genul de oraș pe care îl poți vizita cu ușurință în timpul unei escale. De altfel, părerea mea e că Milano e unul dintre cele mai importante puncte de legătură între Romania și restul Europei. Din Romania spre Milano există o mulțime de zboruri ieftine, iar din Milano – în special din Bergamo și Malpensa – poți ajunge oriunde în Europa, ieftin și rapid. Astfel că, dacă vrei să vizitezi un oraș sau o anumită regiune din Europa și observi că nu există zboruri directe din România, Milano s-ar putea să fie cea mai bună variantă. Iar dacă nu ai vizitat Milano până acum, poți transforma această escală, într-o excursie. In acest articol, iti explic cum ajungi de la aeroporturile din Bergamo/Malpensa in Milano


Cum ajungi de la aeroporturile din Bergamo/Malpensa in Milano

Milano

Malpensa

Aeroportul din Malpensa este cel mai mare aeroport din zona Milano. La fel că Orio al Serio, aeroportul din Malpensa se alfă la cca. 50 km distanță fată de centrul orașului.

Cea mai practică variantă de a ajunge de la aeroport în centru o reprezintă autocarul. Terravision efectuează o sumedenie de curse între aeroport și Milano Centrale, iar o călătorie costă 10 euro.

Personal, prefer calatorie cu trenul, iar aeoportul Malpensa are din fericire si o gara. Astfel, daca ai ajuns in Malpensa, poti lua un tren direct pana la Milano Centrale sau Milano Porta Garibaldi. Calatoria costa 13 euro si dureaza 50 minute. De asemenea, tot din Milano poti lua trenul si spre Como, cu o schimbare in Saronno.

De cealaltă parte, taxi va costa 90-12 euro.


Bergamo

În ciuda numelui care apare pe biletul de avion sau pe motoralele de căutare – Milano Bergamo, Bergamo e defapt un alt oraș din Lombardia, situat la cca. 50 km distanță față de Milano. Totuși, aeroportul Orio al Serio e foarte bine conectat cu gara centrală din Milano (Milano Centrale). Cea mai practica variantă e transportul în comun – tren sau autobus, deoarce o călătorie cu taxi te poate costa 100-150 euro.

Autobus – din aeroport

Terravision e compania care leagă aeroportul din Bergamo de gara centrală din Milano, Autobusuele pleacă la un intreval de 23-30 minute, chiar din fața aeroportul, iar călătoria până în Milano durează o oră. Dacă ai la dispoziție doar 5-6 ore între zboruri, e bine să rezervi minim 2h30 pentru transferuri.În aceasta situație, părerea mea e că nu merită să mergi până în Milano, Bergamo fiind o ideea mai bună pentru o scurtă plimbare.

Preț: 8 euro/călătorie.

Mai multe detalii…

Tren – din Bergamo

Mai există și varianta de a merge cu trenul, însă pentru a lua trenul spre Milano trebuie să ajungi la gara centrală din Bergamo. Călătoria cu trenul durează mai puțin de o oră și costa 5,60 euro, cu trenul regional. Părerea mea e că această variantă e mult prea complicată.

Pentru a ajunge la gara sau în centrul orașului (în cazul în care vrei să vizitezi Bergamo), poți lua un autobus local, linia numraul 1, iar în cca. 15 minute vei ajunge la gara centrală din Bergamo. Tot cu acest autobus poți ajunge și în centrul orașului, în Citta Alta. Un bilet costă 2,40 euro. Există și posibilitatea de a cumpără un bilet valabil 24 ore care oferă călătorii nelimitate și care costă 5 euro.

Mai multe detalii…


Citeste si: Transportul în comun în Italia – avion, tren, autobus, barcă (Tips&Tricks)