Despre costuri în Madrid

Într-un articol anterior am vorbit despre mica noastră escapadă în Madrid, despre ceea ce am reușit să vedem în cele două zile petrecute acolo, despre cât de mult ne-a plăcut sau despre cum ne-am mai petrece încă o vacanță în frumoasa și extravaganta capitală a Spaniei. Astăzi aș vrea să vorbim despre câteva aspecte importante ale unei vacanțe în Madrid, mai exact despre cazare, transport și alte costuri.

Vizita noastră în capitala Spaniei se datorează dorinței lui Sebi de a vedea un meci Real Madrid vs oricine ( în cazul acesta Malaga) pe Santiago Bernabeu. Cred ca a fost visul lui de mic, de când colecționa stickere cu fotbaliști 😀 Așadar, condiționați un pic de data meciului am mers în Madrid în ultimul weekend din noiembrie, perioadă în care vremea a fost mai mult un mixt dintre soare și vant puternic.

În continuare îți voi prezenta care au fost costurile pentru cazare, transfer aeroport-oraș-aeroport, mâncare și obiective turistice.

Cazarea

 În Madrid am fost împreuna cu încă doi prieteni, drept pentru care am optat pentru închirierea unui apartament în centrul orașului. Apartamentul este situat la 50 de metri de Gran Via, iar pentru cele două nopți de cazare am plătit aproximativ 120 de euro/ două persoane. A fost un preț mai mult decât avantajos dat fiind faptul că nu găsisem niciun hotel în centru mai ieftin de 200 de euro pentru două nopți.

Cauta cazare in Madrid!

Booking.com

Transferul de la aeroport

Pentru transferul de la aeroport am luat un taxi întrucât nu am vrut să pierdem vremea cu bagajele dupa noi căutând acel apartament. În Madrid o cursă cu taxi de la aeroport până în centrul orașului costă 30 de euro. Acesta este un preț standard, neexistând alte taxe sau fluctuații. De asemenea, taxiul este o varianta avantajoasă dacă călătoriți 4 persoane, altfel ar putea fi destul de costisitor. Mai există și alte modalități de a ajunge în centrul orașului, precum: metroul unde un bilet costă 5 euro sau autobusul Airport Express unde biletul costă tot 5 euro.

Intrarea la obiectivele turistice

Intrarea la obiectivele turisitce. Dat fiind faptul ca am avut o sigură zi la dispoziție, singura intrarea pe care am platit-o a fost la Santiago Bernabeu unde am vizitat muzeul echipei, stadionul, sala de conferințe și vestiarele. Biletul de intrare costă 25 de euro.

La muzeul Prado, intrarea costă 15 euro, iar la Palatul Regal prețul unui bilet de intrare este de 11 euro.

Mancarea

Mâncarea este destul de accesibilă la preț. În prima zi am luat un mic dejun copios la unul din restaurantele din centru contra unui cost de 15 euro pentru două persoane. O porție de churros pentru două persoane la cafeneaua San Gines costă 10 euro, iar o porție de șuncă cu brânză și două sucuri de portocale la Museo de Jamon costă alți 10 euro.

Alte costuri: un bilet la film costă în jur de 9 euro, un bilet de autobus hop on hop off pentru 24 de ore costă 21 de euro ( nu recomand! nu merită!), iar o călătorie cu metroul costă 1,50.

Așadar să facem un rezumat al cheltuielilor estimative pentru două persoane:

  • cazarea: 120 de euro pentru două nopți într-un apartament din centru
  • transfer aeroport-oraș-aeorport: 60 de euro cu taxi sau 20 de euro cu autobusul sau metroul
  • intrarea la obiective turistice: Santiago Bernabeu+Muzeul Prado+Palatul Regal: aprox 100 de euro
  • transportul în oraș: maxim 42 de euro cu hop-on hop-off

Te invit să citești mai multe despre cea ce poți face și vedea într-o singură zi în Madrid: O zi în Madrid: unul dintre cele mai frumoase orașe ale Spaniei .


Citeste mai mult

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *