Despre Oslo Pass: de unde îl cumpărăm, cât costă și ce reduceri ne oferă

Încă de anul trecut ne doream să mergem într-o vacanță în nordul Europei, iar anul acesta toamna ne-a găsit în fumoasa capitala a Norvegiei. Nu am avut nici o așteptare, dar știam că ceea ce voi găsi acolo nu se va compara cu nimic din ceea ce văzusem până la acea vreme. Pentru mine a fost de departe destianția anului, locul în care abia așteptam să ajung și cel care m-a impersionat într-un mod tare plăcut.

Acum căteve luni cei de la Lonely Planet au facut un raport al celor mai interesante locuri care trebuie vizitate în 2018, acesta axându-se pe orașe și țări din întreaga lume. Într-un top 10 al orașelor anului 2018 ultimul loc este ocupat de Oslo, capitala Norvegiei. Ei bine, Oslo are acel ceva, e fermecator și sofisticat, liniștit dar și agitat, este un oraș cu o istorie bogată, o capitală în plină dezvoltare unde vedem tot felul de clădiri care mai de care mai interesante.

Despre Oslo am mai scris și probabil o să mai scriu în contiunare. În articolele precedente am vorbit despre ceea ce poți vedea în Oslo, despre muzee și nu în ultimul rând despre costuri intrucât Norvegia nu este chiar țara pe care sa o vizitezi cu bani puțini. Acestea fiind spuse, în continuare vă voi prezenta câteva informații despre OsloPass, acel card care te ajută să economisești o sumă considerabilă de bani.

Ce este OsloPass? 

OsloPass este un card valabil 24, 48, 72 de ore care îți oferă numeroase reduceri la muzee, mâncare, transport în comun și alte activități outdoor. Este varianta salvatoare atunci cand vrei să te încadrezi într-un anumit buget. Acest card este practic o foaie de hârtie colorată diferit în funcție de perioada de valabilitate și care trebuie completată de către tine cu data și ora  de la care începi să îl folosești. De exemplu, dacă îți cumperi un Oslo Pass pentru 24 de ore la ora 9:00 dimineața dar începi să îl folosești abia de la 12.00 atunci vei completa ora respectivă și astfel îl vei putea utiliza pana la ora 12 a doua zi.

De unde îl putem cumpăra?

Noi l-am cumpărat din gara centrală, acolo fiind amenajat un birou de informații pentru turiști. Este cea mai la îndemână locație  dat fiind faptul că cea mai rapidă și ieftină metodă de transfer de la aeroport este trenul.

Cât costă?

Așa cum am spus cardul poate fi cumpărat pentru 24/48/72 de ore, iar prețurile sunt după cum urmează:

Adulți: 24h=395 nok; 48h=595 nok; 72h=745 nok

Copii: 24h=210 nok; 48h=295 nok; 72h=370 nok

Conversia pentru coroana norvegiană (nok) este următoarea: 100 nok=10 euro

Noi ne-am luat cardul pentru o singura zi și ne-a fost suficient să vizităm cele 5 muzee din peninsula Bygdoy.

Ce reduceri ne oferă?

În primul rând prin intermediul acestui card intrarea la muzee este gratuită. Dacă vrei să vizitezi cele mai importante muzee ale orașului va trebui sa scoți din buzunar undeva la 50-60 de euro. Noi ne-am rezervat jumătate de zi pentru a vizita  Muzeul Satului, Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge, Muzeul Fram, Muzeul Kon Tiki si Centrul pentru Laureatii Premiului Nobel pentru Pace. Asadar, cu OsloPass nu am mai stat la coadă și nici nu am mai plătit intrările la muzee.

OsloPass oferă și transport în comun gratuit, acesta fiind destul de scump. Un bilet valabil o oră cumpărat din autobus costă 55 de nok, iar un bilet valabil 24 de ore costă 90 de nok. Pentru a ajunge în peninsula Bygdoy trebuie să luați barca unde o călătorie dus-intors costă 65 de nok (cumpărat de la biroul din incinta Primariei sau 120 de nok cumpărat direct din barcă)

Prin intermediul aceluiași card poți beneficia de reduceri de până la 20 % la diferite restaurante din Oslo, precum HardRock Cafe sau The Scotsman Restaurant. Și crede-mă la o masă de două persoane acea reducere de  20% chiar se simte. Noi am mâncat la HardRock, iar pentru un burger, o porție de mac&cheese și două sucuri am plătit undeva la 50 de euro fără reducere.

În final, OsloPass mai oferă reduceri pentru alte activități outdoor precum croaziera fiordului Oslo sau la anumite magazine pentru suveniruri și produse locale.

La finalul vacanței noastre de 3 zile în Oslo am ajuns la concluzia că am reușit să economisim câțiva bani prin intermediul acestui card numai pentru simplul fapt că am avut intrarea la muzee și transportul în comun gratuite. Cred că am economisit cu aproximație 40-50 de euro, dat fiind faptul că nu am fost nevoiți să ne deplasăm cu tramvaiul de la hotel în centrul orașului.

Este bine de știut că OsloPass nu acoperă și costul biletului de tren de la și spre aeroport.

Dacă în 2018 îți planifici o vacanță în Oslo ia în considerare și achiziționare unui astfel de card.

Mai multe articole despre Oslo:

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] Despre Oslo Pass: de unde îl cumpărăm, cât costă și ce reduceri ne oferă […]

  2. […] Despre Oslo Pass: de unde îl cumpărăm, cât costă și ce reduceri ne oferă […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *