Malagà-oraşul scăldat în soare 

Malaga

Malaga, capitala Coastei del Sol,  este orașul perfect pentru un weekend în care să te bucuri de soare și mare. Fie că ești pasionat de artă, istorie, sau pur și simplu vrei să te relaxezi pe plajă la umbra unui palmier, Malaga este exact ceea cauți.

Am ales să mergem Malaga la începutul lunii aprilie, în ideea în care nu am vrut să ne topim de cald ( așa cum s-a întâmplat în Barcelona lunii august). Vremea a fost numai bună, mult mai cald decât mă așteptăm și spre surprinderea mea erau oameni, cel mai probabil localnici, care făceau plajă! Întâmplarea face că am ales să mergem cu câteva zile înainte de săptămâna Paștelui, ceea ce a fost mai mult decât perfect. În Malaga, pe parcursul săptămânii dinaintea sărbătorilor Pascale este organizată o paradă, aceasta având loc chiar în centrul orașului .

Spre marea mea surpriză, în Malaga, față de alte orașe din Spania sau Italia, nu ai nevoie de o grămadă de bani pentru a vizita diferite obiective, a manca sau pentru a folosi diverse mijloace de transport. De exemplu, daca mergi cu taxi de la aeroport până în centrul orașului plătești undeva la 10/13 euro, un bilet de autobus este 1,30 euro, pentru un mic dejun/ prânz la unul din restaurantele de tapas în centrul vechi poți cheltui până în 25 euro pentru două persoane, etc. Ceea ce este într-adevăr costisitor în Malaga: cazarea. În aprilie, prețurile pentru trei nopți de cazare la un hotel ( 3*/4*)în centru încep de la 200 euro, dar exista și variante mai puțin costisitoare precum închirierea unui apartament ( în cazul în care stai mai mult de trei zile și călătorești cu gașca ta de prieteni, apartamentul reprezintă varianta ideală).

Atracții turistice în Malaga

1. Cetatea ALCAZABA

Construită în secolul 9 și restaurată în secolul 11, Alcazaba este unul dintre cele mai cunoscute și bine păstrate construcții maure din Spania și Europa.

Introdu un text asociat

Palatul maur este unul dintre obiectivele turistice din Malaga pe care poți să îl vizitezi aproape pe gratis ( prețul unui bilet întreg este de aprox.2 euro, iar pentru studenți 0,60 euro).

! Să îți pregătești papuci comozi și exclude varianta de a vizita castelul la prânz daca nu ești prieten bun cu căldura!

2. Teatrul Roman

Datând din secolul 1 iHr, Teatrul Roman este cea mai veche construcție din Malaga. Adesea, pe parcursul verii, sunt organizate diferite concerte, spectacole sau piese de teatru.

3. Gibralfaro: gebel-faro = ” rock of the lighthouse”

Situat pe muntele cu același nume, Gibralfaro este o altă cetate medievală maură construită în secolul 10 sub comanda califului Abd-al-Rahaman al III -lea.

Priveliștea pe care castelul o oferă merită tot efortul. Daca pentru Alcazaba ai nevoie de cei mai comozi papuci, pentru Gibralfaro trebuie să ai condiție fizică, asta în cazul în care vrei să urci pe jos până acolo. Pentru cei mai comozi dintre noi, există un autobus care te duce până la porțile cetății.

4. Catedrala din Malaga

Construită pe o veche moschee, catedrala din Malaga, numită de localnici ” la maquita” (” doamna cu o singură mână”) este una dintre cele mai impunătoare clădiri din Malaga. În ciuda faptului că planul original al construcției, în stil gotic-baroc, prevedea două turnuri, lipsa de fonduri au dus la realizarea unui singur turn.

IMG_8290

5. Muzeul de automobile și modă

O experiență într-adevăr inedită. Muzeul deține o vastă colecție, de la mașini de epocă la mașini americane, la dolce vita anilor 50′, precum și o sală dedicată motoarelor.

Maga_378-835x557

(sursa photo: https://www.museoautomovilmalaga.com/vehicles?lang=en )

Pentru cei pasionați de design vestimentar și modă, muzeul deține și o colecție de ținute vestimentare celebre pe parcursul secolelor 19-20.

Prețul unui bilet este de 7,50 euro, iar pentru studenți 5,50.

Info: https://www.museoautomovilmalaga.com/vehicles?lang=en

Ești pasionat de artă? Malaga se poate mândri cu cateva muzee destinate artei.

Muzeul Piccasso

Fără doar și poate muzeul Piccasso este un must-see. Colecția curpinde aprox. 150 de lucrări ale marelui artist.

Prețul de intrare la toate expozițiile este de 10 euro.

Info: http://www.museopicassomalaga.org/

Picasso reprezintă mândria orașului , acesta fiind născut chiar în Malaga. În acest sens poți să mergi să vezi casa în care artistul a copilărit și chiar să îți faci o poză pe bancă, în parc,  alături de statuia lui .


2. Muzeul de artă contemporană

ELADIO MORA

Personal, nu pot să zic că m-a impresionat. Poate nu interacționez așa de bine cu arta contemporană, dar este un muzeu asupra căruia merită aruncată o privire.

Intrarea este liberă!

img_1791

Sursa photo: http://cacmalaga.eu/CAC_Malaga/1/

Seara e numai bună o plimare în port, unde au o zonă pietonală foarte drăguță, pe plaja ” La Malagueta” sau să admiri orașul de la înălțime, de data asta din Malaga Eye 😀 ( despre care am auzit că nu își merită în totalitate banii).

Ce mâncăm în Malaga

Era o vorba cândva: ” dragostea trece prin stomac”. Adevărată sau nu, cine știe?! Dar un lucru e sigur, în cazul meu, „călătoria trece prin stomac”, iar în privința asta pot spune că mâncarea mi-a depășit orice așteptare.

Timp de trei zile am mâncat numai specialități locale, lucru care rar mi se întâmplă și au fost delicioase.

„El Pimpi„, restaurantul pentru care am făcut o obsesie, este cel mai tipic restaurant spaniol. Acolo am mâncat diferite feluri de tapas, cea mai bună brânză și șuncă specifice Andaluziei

Prețurile pentru un fel de mâncare variază între 7 și 20 de euro. Probabil este unul din cele mai scumpe restaurante din Malaga, dar merită.

La Bouganvilla este un restaurant micuț și cochet chiar în centrul orașului unde mâncarea a fost foarte bună. Noi am mâncat flamenquin( rulou din carne umplut cu șuncă iberică, brânză și ardei, învelit în pesmet și mai apoi prăjit), specific pentru sudul Spaniei.

Churros și ciocolata la micul dejun

Churros e un aluat dulce prăjit în formă de bețe care se servește cu cremă de ciocolată caldă. Se găsesc în aproape toate cafenelele, dar cea mai renumită este Cafe Central din Placa de la Constitucion.

Acestea fiind spuse, eu încă mă gandesc la soare, mare și palmieri și la faptul ca aș  mai fi vrut să stau câteva zile.

Cu siguranță, ne vom întoarce în frumoasa Andaluzie la un moment dat, cu planul de a vizita Sevillia și Cordoba. 🙂

Comments

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Pingback: Oare există perioada perfectă pentru a călători? – BORN to TRAVEL

  1. Post
   Author
 2. Pingback: Ce facem si unde ne dorim sa mergem in 2018 | BORN to TRAVEL

 3. Pingback: Șapte orașe pe care le poți vizita cu un buget redus – BORN to TRAVEL

 4. Pingback: Sevilla: la pas sub soarele andaluzian – BORN to TRAVEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *