Atractii turistice in Malaga

Malaga

Malaga, capitala Coastei del Sol, este orașul perfect pentru un weekend în care să te bucuri de soare și mare. Fie că ești pasionat de artă, istorie, sau pur și simplu vrei să te relaxezi pe plajă la umbra unui palmier, Malaga este exact ceea cauți. Iar daca ai deja planificat un weekend in sudul Spaniei, iata o lista cu atractii turistice in Malaga si o recomandare de restaurant.

Cand sa mergi in Malaga?

Am ales să mergem Malaga la începutul lunii aprilie, în ideea în care nu am vrut să ne topim de cald ( așa cum s-a întâmplat în Barcelona lunii august). Vremea a fost numai bună, mult mai cald decât mă așteptăm și, spre surprinderea mea, erau oameni, cel mai probabil localnici, care făceau plajă! Întâmplarea face că am ales să mergem cu câteva zile înainte de săptămâna Paștelui, ceea ce a fost mai mult decât perfect. În Malaga, pe parcursul sărbătorilor Pascale este organizată o paradă, aceasta având loc chiar în centrul orașului .

Spre marea mea surpriză, în Malaga, față de alte orașe din Spania sau Italia, nu ai nevoie de o grămadă de bani pentru a vizita diferite obiective, a manca sau pentru a folosi diverse mijloace de transport. De exemplu, daca mergi cu taxi de la aeroport până în centrul orașului plătești undeva la 10-13 euro, un bilet de autobus este 1,30 euro, pentru un mic dejun/prânz la unul din restaurantele de tapas în centrul vechi poți cheltui până în 25 euro pentru două persoane, etc. Ceea ce este într-adevăr costisitor în Malaga: cazarea. În aprilie, prețurile pentru trei nopți de cazare la un hotel ( 3*/4*),în centrul orasului, încep de la 200 euro, dar exista și variante mai puțin costisitoare precum închirierea unui apartament ( în cazul în care stai mai mult de trei zile și călătorești cu gașca ta de prieteni, apartamentul reprezintă varianta ideală).

Atracții turistice în Malaga

1. Cetatea ALCAZABA

Construită în secolul 9 și restaurată în secolul 11, Alcazaba este unul dintre cele mai cunoscute și bine păstrate construcții maure din Spania și Europa.

Palatul maur este unul dintre obiectivele turistice din Malaga pe care poți să îl vizitezi aproape pe gratis ( prețul unui bilet întreg este de aprox.2 euro, iar pentru studenți 0,60 euro).

! Să îți pregătești incaltaminte comfortabila și exclude varianta de a vizita castelul la prânz daca nu ești prieten bun cu căldura!

2. Teatrul Roman

Datând din secolul 1 iHr, Teatrul Roman este cea mai veche construcție din Malaga. Adesea, pe parcursul verii, sunt organizate diferite concerte, spectacole sau piese de teatru.

3. Gibralfaro: gebel-faro = ” rock of the lighthouse”

Situat pe muntele cu același nume, Gibralfaro este o altă cetate medievală maură construită în secolul 10, sub comanda califului Abd-al-Rahaman al III -lea.

Priveliștea pe care castelul o oferă merită tot efortul. Daca pentru Alcazaba ai nevoie de cei mai comoda pereche de incaltaminte, pentru Gibralfaro trebuie să ai condiție fizică, asta în cazul în care vrei să urci pe jos până acolo. Totusi, există un autobus care te duce până la porțile cetății.

4. Catedrala din Malaga

Construită pe o veche moschee, catedrala din Malaga, numită de localnici ” la maquita” (” doamna cu o singură mână”), este una dintre cele mai impunătoare clădiri din Malaga. În ciuda faptului că planul original al construcției, în stil gotic-baroc, prevedea două turnuri, lipsa de fonduri au dus la realizarea unui singur turn.

5. Muzeul de automobile și modă

O experiență într-adevăr inedită. Muzeul deține o vastă colecție, de la mașini de epocă la mașini americane, la dolce vita anilor 50′, precum și o sală dedicată motoarelor.

Maga_378-835x557

(sursa photo: https://www.museoautomovilmalaga.com/vehicles?lang=en )

Pentru cei pasionați de design vestimentar și modă, muzeul deține și o colecție de ținute vestimentare celebre pe parcursul secolelor 19-20.

Prețul unui bilet este de 7,50 euro, iar pentru studenți 5,50.

Ești pasionat de artă? Malaga se poate mândri cu cateva muzee destinate artei.

Muzeul Piccasso

Fără doar și poate muzeul Piccasso este un must-see. Colecția curpinde aprox. 150 de lucrări ale marelui artist.

Prețul de intrare la toate expozițiile este de 10 euro. Rezerva turul aici!

Picasso reprezintă mândria orașului , acesta fiind născut chiar în Malaga. În acest sens poți să mergi să vezi casa în care artistul a copilărit și chiar să îți faci o poză pe bancă, în parc,  alături de statuia lui .


2. Muzeul de artă contemporană

ELADIO MORA

Personal, nu pot să zic că m-a impresionat. Poate nu interacționez așa de bine cu arta contemporană, dar este un muzeu asupra căruia merită aruncată o privire.

Intrarea este liberă!

img_1791

Sursa photo: http://cacmalaga.eu/CAC_Malaga/1/

Ce mâncăm în Malaga

Era o vorba cândva: ” dragostea trece prin stomac”. Adevărată sau nu, cine știe?! Dar un lucru e sigur, în cazul meu, „călătoria trece prin stomac”, iar în privința asta pot spune că Malaga a depășit orice așteptare.

„El Pimpi„, restaurantul pentru care am făcut o obsesie, este cel mai tipic restaurant spaniol. Acolo am mâncat diferite feluri de tapas, brânză și șuncă specifice Andaluziei

Prețurile pentru un fel de mâncare variază între 7 și 20 de euro. Probabil este unul din cele mai scumpe restaurante din Malaga, dar merită.

Articole recomandate

11 comentarii

 1. Foarte frumos 🙂 mult succes cu blogul! Începutul e mai mult decât promițător! ❤💯👍

 2. Butar Sebastian

  Bafta! Sa fie cu noroc, si la cat mai multe locuri vizitate! 🙂

  1. Mulțumesc mult, mult! 🙂

 3. […] de destinații în primăvară/ toamnă, cel mai bun exemplu ar fi Malaga (despre care am scris aici) și […]

 4. Felicitari, imi place mult! Sa fie cu succes.

  1. Mulțumesc din suflet! 🙂

 5. […] anul acesta am descoperit orașe precum Vilnius, Ljubljana sau Malaga care ne-au luat prin surprindere în cel mai placut mod posibil și de care ne vom aminti mult timp […]

 6. […] Malaga, orașul mereu scăldat de soare, are o grămada de lucuri de oferit, iar printre atracțiile turistice de seamă ale orașului se numără: Alcazaba și Gibralfaro, Catedrala La Manquita, Teatrul Roman, Muzeul Piccaso, Muzeul de Automobile si Design și nu în ultimul rând Malagueta. […]

 7. […] Te invit să citești și despre Malaga: https://www.borntotravel.ro/first-blog-post/ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *