Dubai e unul dintre locurile noastre preferate, iar până în prezent am reușit să îl vizităm de trei ori și să adunăm suficiente informații și experiență încât să putem scrie acest ghid de călătorie. Astfel spus, acest ghid de călătorie pentru o săptămâna în Dubai conține tot ce trebuie să știi dacă ajungi pentru prima dată în acest emirat – de la cazare și condiții de călătorie și până la transportul în comun, atracții turistice, itinerar și bugete.
În acest ghid de călătorie găsești următoarele informații:
- Conditii de calatorie in Emiratele Arabe Unite
- Cazare in Dubai
- Totul despre transportul in comun in Dubai
- Atractii turistice
- Itinerar pentru 7 zile in Dubai
- Excursie de o zi in Abu Dhabi (pe cont propriu)
- Restaurante in Dubai (recomandarile noastre)
- Lucurui pe care trebuie sa le stii daca mergi in Dubai pentru prima data
Conditii de calatorie in Emiratele Arabe Unite
În condiții normale, cetățenii români pot călători în Emiratele Arabe Unite numai cu pașaportul simplu. Acesta trebuie să aibă o valabiitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Conform MAE pașaportul temporar românesc nu este recunoscut de autoritățile statului. Astfel, poliția de frontieră nu va permite intrarea titularilor acestui tip de pașaport pe teritoriul tarii.
Cazare in Dubai
Când vine vorba de cazare, în Dubai găsești ceva pentru fiecare buzunar. De la hoteluri de lux sau chiar Burj al Arab, până la apartamente și hoteluri de trei stele accesibile pentru cei cu bugetul de vacanță mic spre mediu. Noi nu punem accentul pe cazare, iar dacă călătorim mai mult, încercăm să căutăm hoteluri ieftine, cu acces la o stație de metrou sau autobus.
Dacă și tu călătorești așa și nu ții nepărat să dormi în cele mai scumpe hoteluri din zonele luxuriante ale Dubaiului, îți recomand cazare în Deira, în jurul stației Union Square, în cartierul Al Rigga. În ceea ce privește locația, aceasta e cea mai potrivită. Vei fi apropae de o stație de metrou și nu va trebui să plătești mai mult de 50 euro pe o camera dublă curată și spațioasă.
În ultima noastră călătorie în Dubai am rezervat un apartament în Jumeirah Lake Towers – vis-a-vis de DubaiMarina. Locația a fost excelență, iar apartamentul poate găzdui 5 persoane, având două dormitoare, două băi, bucătărie și living. În plus are și un view fantastic.
Cele mai bune zone de cazare, din punctul meu de vedere, sunt Dubai Marina, JLT sau Dubai Deira. Astfel, dacă nu o să ai mașină închiriată, cel mai bine e să alegi cazare în aceste trei zone și să te asiguri că ai în apropiere și o stație de metrou. Distanțele în Dubai sunt uriașe, iar dacă trebuie să mai schimbi trei autobuze că să ajungi unde îți dorești, atunci sigur vei pierde cel puțin 2 ore doar pe drum.
Totul despre transportul in comun in Dubai
Dubai e împărțit în 7 zone, iar 4 dintre acestea sunt conectate prin cele două linii de metrou. Eu îți recomand să alegi cazarea aproape de o stație de metrou pentru că în acest fel vei avea acces ușor la cele mai importante atracții turistice din oraș și nu vei fi nevoit să apelezi mereu la taxi sau Uber. E drept că unele zone, cu e Burj Al Arab, nu sunt legate la cele două linii de metrou, dar există autobuze.
Transportul în comun în Dubai e o rețea complexă și extrem de bine pusă la punct, însă dacă mergi pentru prima dată și nu faci un pic de research înainte, te vei trezi un pic depășit de situație. Dar eu nu vreau să las lucrurile nelămurite de aceea îți spun pe scurt tot ce trebuie să știi despre transportul în comun în Dubai.
Cât costă o călătorie cu metroul/autobusul în Dubai?
Că să poți folosi transportul în comun, ai nevoie de un card NOL, iar pentru turiști există următoarele variante.
- Red Ticket –
- Silver Card – un card prepaid
- Travel Pass pentru 24 ore – calatorii nemilitate
Costul unei călătorii varianza în funcție de tipul de card nol pe care îl ai, dar și de zonele în care călătorești. Vezi imaginea de mai jos.
Diferente dintre cardurile NOL. Pe care sa il aleg?
Red Ticket
E perfect daca stai mai mult de 3 zile in Dubai
- Il poti folosi pentru maxim 10 calatorii/5 daily pass
- Costul unei calatorii este mai mare, comparativ cu Silver Card
- Se percepe un depozit de 2 AED
- Trebuie sa ai mereu minim 7,50 AED pe card
Silver Nol Card
Calatoriile sunt mai ieftine
- Este un card pre-paid
- Ofera reducere de 1 AED pentru fiecare calatorie, comparativ cu Red Ticket
- Se percepe un depozit de 6 AED
- Trebuie sa ai mereu minim 7,50 AED pe card
Daily Travel Pass
Daca folosesti transportul in comun frecvent in decurs de 24 ore
- costa 20 AED
- ai nevoie de un Red Ticket
- Se percepe un depozit de 2 AED
- Ai calatorii nelimitate pe toate mijloacele de transport in comun din Dubai pentu 24 oew
Noi am stat 5 zile în Dubai, iar încă din prima zi am optat pentru un Silver Nol. Deși a trebuit să lasăm acel depozit de 6 AED, ni s-a părut ce mai bună variantă. În plus, ne-am gândit că o să mai mergem în Dubai anul acesta și că o să le mai folosim.
Cum ajung la Global Village si Miracle Garden cu transportul in comun?
Pentru Global Village și Miracle Garden nu se aplică regulile de mai sus. Ca să ajungi la cele două atracții turistice trebuie să iei autobuzul și să plătești un bilet separat. Cu alte cuvinte, folosești cardul NOL pentru aceste călătorii însă nu se aplică regula de tarifare pe zone.
Pentru Global Village:
- 102 de la stația de metrou Rashidiya.
- Autobuzul 103 de la stația de metrou Union, care trece prin strada Al Rebat.
- 104 de la stația de autobuz Ghubaiba, trecând prin stația de metrou Al Jafiliya.
- Autobuzul 106 de la stația de metrou Mall of Emirates
Serviciul circulă zilnic între orele 15.15 – 23.15, cu o durată de călătorie de 30 de minute. O calatorie costa 10 AED
Pentru Miracle Garden:
- Autobuzul 105 din statia Mall of Emirates – o calatorie cu autobusul costa 5 AED.
Cum ajungi de la aeroport în centru
Aeroportul din Dubai are trei terminale. Terminalul 2 se află la o distanță de 10 minute de mers cu mașina față de celelalte două. T1 și T3 sunt conectate printr-o linie de metrou. Metroul circulă frecvent de la terminalele 1 și 3 ale DXB, ambele stații fiind situate pe linia roșie. Linia Roșie circulă de la 5 dimineața până la miezul nopții, de luni până joi; de la 5 dimineața până la 1 dimineața (a două zi) vinerea și de la 8 dimineața până la miezul nopții duminică.
Cât costă o călătorie cu metroul în Dubai?
Dubai e împărțit în 7 zone, iar 4 dintre ele sunt conectate prin două linii de metrou: linia roșie și linia verde. Costul unei călătorii este influențat atât de cardul NOL pe care îl ai, dar și de zonele în care călătorești.
Astfel, dacă vrei să ajungi de la aeroport la Burj Khalifa sau Dubai Mall, prețul unei călătorii cu metroul este de 5 AED (cu Siver Nol Card) sau 6 AED (cu bilet standard/Red Nol Card)
Terminalul 2
Dacă zbori cu Wizz Air sau cu altă companie low-cost, vei ateriza/decola de la Terminalul 2. În această situație, metroul nu îți va fi de ajutor, iar noi îți recomandăm să iei taxi/Uber. Noi am remarcat că taxiurile au prețuri mai bune decât Uber, dar e bine să faci un pic de research. O variantă care nu implică negocieri și bătăi de cap e să rezervi un transfer prin Welcome Pickups – cea mai mare platformă de acest gen din întreaga lume. Verifică aici cât ar putea să te coste un transfer de la aeroport direct la cazare,
Atentie! Free shuttle buses between terminals (Terminal 1 to Terminal 3) are available at Dubai Airport. There is no shuttle bus giving service in Terminal 2.
Atractii turistice
Burj Khalifa
Cu o înălțime de peste 800 m, Burj Khalifa e cea mai înaltă caldire din întreaga lume, reușind astfel să îi asigure emiratului un loc în cartea recordurilor. Fiind cea mai reprezentativă clădire din Dubai e nu e de mirare că deobicei e pe primul loc pe lista tuturor vizitatorilor. Dacă vrei că experiență să fie completă, nu rata spectacolul de lumini și apă, care începe imediat după apus, sau vederea panoramică de la etajele 124-125 ale clădirii.
Platforma de observare (etajele 124-125) | 179 AED |
Burj Khalifa SKY (etajele 124-125-148) | de la 399 AED |
World’s highest lounge (etajele 154 +153 + 152) | 769 AED |
Dubai Mall
În mod normal, un shopping mall nu se încadrează la categoria atracții turistice, însă Dubai Mall e cu totul altă poveste. Într-una din vizitele noastre în Dubai am reușit să petrecem o zi întreagă doar în mall, cu nici mai mult și nici mai puțin de 3 ore doar în librăria Kinokunya. Dar Dubai Mall nu e doar despre shopping, ci aici găsești Dubai Aquarium & Underwater Zoo și Dubai Ice Rink. tot aici găsești o grămadă de locuri de joacă, iar ca o extensie a mallului, Souk al Bahar – un mall mai tradițional – și Time Out Market.
Dubai e locul tuturor recordurilor, iar unul dintre ele e Dubai Fountain, cea mai înaltă fântână din lume. Situată la baza cele mai înalte clădiri din lume, Dubai Fountain susține în fiecare seară adevărate spectacole cu apă, lumini și muzică, făcând din Dubai Fountain Show una dintre cele mai populare activități ale turiștilor care sunt în Dubai pentru prima dată.
Spectacolul are loc în fiecare seară, o dată la 30 minute, în intervalul 18:00-23:00, iar dacă vrei să ai un loc bun din care să admiri spectacolul îți recomand să ajungi acolo cu cel puțîn 20 minute înainte. O să vezi că o să se aglomereze destul de repede.
Dubai Frame
Cu o înălțime de 150 de metri și o lățime de 93 de metri, cu un pod care leagă cele două turnuri, Dubai Frame are un concept unic în structura sa. Asemănându-se cu o ramă de tablou, districtul istoric al Dubaiului poate fi văzut la nord, în timp ce la sud oferă priveliști uluitoare ale peisajului urban modern. Se spune ca e locul din care poti vedea trecutul – vechiul Dubai -, prezentul si viitorul – partea moderna a emiratului.
Bazarele din Deira
Deira e unul dintre locurile noastre preferate din Dubai. Până la urmă Dubai e un loc al extremelor – clădiri de sticlă și case de pământ, restaurante luxuriante și altele în care mănânci tradițional, stând pe jos, shopping mall-uri și tradionalele bazare. Și nu e ceva greșit dacă îți plac amandoua. Dubai îți oferă experiențe multiple, motiv pentru care ne place atât de mult. Iar că o călătorie în Dubai să fie completă și să te bucuri de tot pachetul, să îi vezi toate fețele și să trăiești toate experiențele, trebuie să îi vizitezi bazarele. Zona de bazare din Deira a fost construită în 1850 și cuprinde trei bazare mari – The Grand Souk, the gold souk și the spice souk.
Că să ajungi la bazare, trebuie să coborî la stația de metrou Al Ras, iar dacă tot ajungi în zona, recomand să iei o masă tradițională la Aroos Damascus sau cum îi spunem noi ”best humus ever”. La Aroos trebuie neapărat să încerci salatele – humus, mutabal, baba ganoush, dar și carnea la grătar.
Al Fahidi
Situat de celalată parte a Dubai Creek, Al Fahidi de poartă pe firul istoriei și îți oferă ocazia să vezi o altă față a Emiratului, așa cum era în secolul al 19-lea. Aici nu o să vezi zgârie nori, ci o să poți vizita Al Fahidi Fort, un fort construit în anul 1787.
În Al Fahidi, pe stradă Marșa al Seef, găsești și cel mai fotogenic Starbucks, iar câțiva pași mai încolo se află Arabian Teahouse, unul dintre cele mai cunoscute și frumoase restaurante tradiționale din Dubai.
Că să ajungi în Al Fahidi, poți lua barcă – abra – din Deira sau metroul până la stația Al Ghubaiba sau Sharaf.
Dubai Marina
Cu siguranță, Dubai Marina nu mai e un secret sau un hidden gem și chiar nu e de mirare că DM a fost votat unul dintre cele mai cool cartiere din lume într-un raport publicat de Time Out. E un loc turistic, într-adevăr, dar e atât de frumos și fotogenic încât îți recomand să îl vizitezi atât dimineața cât și seara. De aici poți lua diferite excursii cu yahtul sau o cină pe o barcă tradițională, numită ”dhow”. Tot în Dubai Marina cel mai lung zipline din lume, iar pentru cei cu adevrat curajoși, aici se află și Dinner în the Sky – unde poți lua cină la înălțime – la 50 m înălțime.
Museum of the Future
Nu cred că există o locație mai potrivită pentru un muzeul al viitorului în afară de Dubai. Clădirea care găzduiește muzeul e bijuterie arhitecturală și sunt convinsă că ai văzut multe imagini cu ea în social media. Din păcate, nu am reușit să bifăm această atracție însă știu sigur că dată viitoare n-o s-o mai ratăm. Muzeul s-a deschis în 2022 și oferă următorele experiențe:
- ”OSS Hope: experimentați viața pe o stație spațială, la 600 km deasupra Pământului.
- The Heal Institute: o imagine de realitate virtuală și augmentată a Dubaiului și a lumii în 2071.
- Al Waha: „The Oasis” oferă experiențe liniștitoare și o cameră senzorială.
- Mâine, astăzi: Aflați despre tehnologiile futuriste care există deja astăzi.
- Future Heroes: un spațiu de joacă interactiv conceput pentru a-i inspira pe copii prin misiuni și jocuri.” – Museum of the Future
Intrarea la Museum of the Future costa 149 AED.
The View at the Palm
O atractie destul de noua, The View at the Palm iti ofera exact ceea ce spune si numele – o imagine panoramica asupra ”palmierului” pe care se afla si faimosul hotel The Atlantis.
Poți ajunge cu ușurință la The View at The Palm folosind opțiunile de transport de mai jos:
- Metroul și monoraiul din Dubai: Cea mai apropiată stație de metrou este stația de metrou Al Khail (linia roșie). De aici, puteți lua un taxi până la atracție sau până la Palm Gateway, de unde monorailul NB vă va duce la Nakheel Mall.
- Autobuz și Monorail: Stațiile de autobuz din apropiere includ stația de monorail Palm Jumeirah (linia de autobuz 8), Infotech, Dubai Internet City 1 (linia de autobuz 84) și Middle East Broadcasting Center (linia de autobuz F56). Toate stațiile se află la distanță de mers pe jos de Palm Gateway, de unde puteți lua monorailul NB spre Nakheel Mall.
Intrarea costa 100 AED, dar poti cumpara biletele online, in avans, de pe GetYourGuide.
Miracle Garden
Un alt record pentru Dubai, Miracle Garden e cea mai mare grădină cu flori naturală din întreaga lume. Pornind de la un avion îmbrăcat în flori și până la expozițiile temporare – noi am văzut Smurfs Village – Miracle Garden e cu adevărat un miracol – miracolul unei oaze cu flori în mijlocul deșertului.
De reținut este faptul că Miracle Garden e închisă în perioada aprilie-octombrie.
Cum ajungi la Miracle Garden?
- Autobuzul 105 din stația Mall of Emirates – o călătorie cu autobusul costă 5 AED.
Intrarea la Miracle Garden Dubai costă 95 AED, iar dacă vrei să skip the line, îți recomand să iei bilete de pe GetYourGuide.
Global Village
Global Village e un parc tematic, o călătorie prin diverse tari din Orientul Mijlociu și Asia. Au o secțiune dedicata Europei, care nu prea are nicio legătură cu Europa. Global Village nu prea e global, ci mai degrabă e o expoziție a tarilor din Orientul Mijlociu. Oricum, ne-a plăcut tare mult și chiar merita sa petreci o seara întreaga acolo.
Cum ajungi la Global Village?
- 102 de la stația de metrou Rashidiya.
- Autobuzul 103 de la stația de metrou Union, care trece prin strada Al Rebat.
- 104 de la stația de autobuz Ghubaiba, trecând prin stația de metrou Al Jafiliya.
- Autobuzul 106 de la stația de metrou Mall of Emirates
Serviciul circulă zilnic între orele 15.15 – 23.15, cu o durată de călătorie de 30 de minute. O calatorie costa 10 AED
Iti recomand sa cumperi biletele online ca sa economisesti timp.
Itinerar pentru 7 zile in Dubai
Pe scurt, iata o variantă de itinerar pentru 7 zile în Dubai:
- Dubai Mall+Burj Khalifa + Dubai Fountain
- Bazarele din Deira + plimbare in al Fahidi + Dubai Frame
- Miracle Garden (dimineata) + Global Village (seara)
- Dubai Marina + The view at The Palm + plimbare pe plaja publica de langa Burj al Arab
- Relaxare la Atlantis (parcul de distractii si plaja privata) sau Safari in desert
- Excursie de o zi in Abu Dhabi
- O zi de odihna dupa o sase zile pline de activitati sau o scurta vizita la Museum of Future
Excursie de o zi in Abu Dhabi (pe cont propriu)
Fiind pentru a treia oară în Dubai, cu toată familia, am hotărât să mergem o zi în Abu Dhabi. Ei bine, pe noi Abu Dhabi nu ne-a impresionat, dar am auzit că emiratul e extrem de bine pus la punct pe parte de resort-uri și vacanțe de familie, având câteva parcuri de distracții atât pentru cei mai mici cât și pentru adulți. Noi ne-am limitat excursia în Abu Dhabi la niște plimbări pe corniche și o vizită la marea moschee.
Transportul în comun în Abu Dhabi:
Similar cu NOL card din Dubai, în Abu Dhabi ai nevoie de un Hafilat Card. Când am ajuns în autogară, am fost indurmati de către un paznic să cumpărăm cardul de la ghișeul numărul 3. De acolo poți cumpără un card care costă 10 aed și e suficient pentru 5 călătorii cu autobusul. Altfel, cumpărat de la aparat, cel mai ieftin card costă 20 aed, dintre care 10 aed reprezintă depozitul.
Atenție! Cardurile NOL nu sunt acceptate în Abu Dhabi, precum nici cardurile Halifat nu pot fi folosite în Dubai.
Cum ajungi din Dubai în Abu Dhabi
Cu toate că agențiile de turism promovează excursiile de o zi în Abu Dhabi, nu cred că e neapărat necesar să mergi cu un grup de turiști. În Abu Dhabi se ajunge ușor, iar acolo poți lua taxi/Uber sau te poți folosi de transportul în comun. Cum ajungi din Dubai în Abu Dhabi ieftin și ușor? Îți spun aici!
- Stația de autobuz Al Ghubaiba din Bur Dubai (ruta 100) până la stația centrală de autobuz din Abu Dhabi, aproximativ 120 de minute.
- Ibn Battuta Mall (ruta 101) până la stația centrală de autobuz din Abu Dhabi, aproximativ 90 de minute, iar ruta 102 până la stația de autobuz Mussafah Shabiya, aproximativ 1 oră și 55 de minute.
O călătorie costă 25 AED pe sens și poți să folosești cardul NOL Silver. În cazul nostru a fost ultima dată când puteam folosi aceste carduri, deci le-am folosit până la ultimul dirham.
Sheikh Zayed Grand Mosque din Abu Dhabi
Cum ajungi la moschee cu autobusul (de la autogară)
Autobusul 94 până la moschee. O călătorie durează cam 50 minute. E bine să știi că în autobus există o regulă clară: femeile stau în partea din față, iar bărbații stau în partea din spate.
Ce trebuie să știi înainte să ajungi la moschee:
- Vestimentația – pantaloni lungi și cămașă cu mâneci lungi pentru bărbați; fustă lungă și bluza/cămașă cu mânecă lungă + eșarfă pentru femei. Dacă nu ești îmbrăcat corespunzător, fie cumperi haine, fie nu intri. Înainte de pandemie puteai împrumută o abaya, însă acest lucru nu mai e posibil acum.
- Trebuie să te înregistrezi că să poți intră. Poți face asta acolo.
- Intrarea la moschee e gratis!
Restaurante in Dubai (recomandarile noastre)
- Aroos Damascus
Premiul pentru cel mai bun humus din oraș merge la Aroos Damascus. Aici am mâncat de două ori, în două perioada diferite, iar ceea ce putem să spunem e că de fiecare dată am spus că ”asta e cel mai bun humus” iar ”asta e cel mai bun baba ganoush” pe care l-am mâncat în toată viață noastră. Există două locații în Dubai, iar noi îți recomandăm să mergi în cea din Deira, Dubaiul vechi. Fiecare masă vine însoțită de legume, pâine proaspătă și murături, toate din partea casei, iar pentru o cină în doi cu fel principal, un aperitiv și apă, trebuie să scoți din buzunar maxim 150 AED.
- Habib Beriut
Dacă vrei să iei un mic dejun tradițional în Dubai Marina, Habib Beirut e o idee excelență. Am încercat aici multe preparate, ceai și cafea, iar mâncarea a fost delicioasă, iar cafeaua, în spusele unor cunoscători, a fost extraordinar de bună.
- Afghan Palace
Există două motive pentru care am călcat pragul acestui restaurant: 1) nu mâncasem niciodată mâncare afghană; 2) notă de 4.9 din peste 1000 de recenzii pe Google. Există mai multe locații în Dubai, iar noi am fost la cea din Jumeirah Lake Towers (se află chiar lângă apratamnetul nostru), iar o cină cu mix grill, trei aperitive și băuturi ne-a costat 200 AED (mâncarea a fost suficientă pentru 5 persoane). Este fără doar și poate unul dintre cele mai bune restaurante la care am mâncat în Dubai.
- Streetery Food Hall JLT
Tot în zona JLT, lângă The Afghan Palace, se află Streetery Food Hall JLT, un restaurant care adună la un loc cele mai reprezentative preparate din bucătăria Asiei de Sud Est – de la puiul singaporez, la chicken satay și pad thai. E o idee excelență dacă vrei să încerci ceva diferit sau dacă pur și simplu te-ai săturat de humus și falafel.
- Arabian Tea House
Premiul pentru cel mai instagramabil restaurant din Dubai merge la Arabian Tea House. Din această listă, acesta e de departe cel mai scump restaurant, dar dacă mergi pentru prima dată în Dubai, trebuie să îi faci o vizită. Momentul cel mai bun din zi e dimineața, când poți sta pe terasa super drăguță a restaurantului, cu un ceainic cu karak – ceai de cardamon – și cu o masă plină de bunătăți. Platourile pentru micul dejun conțin 8-10 feluri diferite, suficiente pentru 2 persoane și perfecte pentru o incursiune în bucătăria emirateza.
- Teriyaki Boy
Cu siguranță acesta e unul dintre restaurantele noastre favorite din Dubai. Teriyaki Boy e un restaurant japonez une poți încerca ramen (super bun) și multe alte preparate tradiționale în tara soarelui răsare. Nu este un loc în care mergi să manaci sushi, dar găsești ramen delicios, gyoza, katsu și bento box.
Lucurui pe care trebuie sa le stii daca mergi in Dubai pentru prima data
Când sa mergi in Dubai
Iarna, și punct. Dacă în lunile de vară temperaturile ating cu ușurință 50 grade Celsius, perioada noiembrie-februarie e ideală pentru o vacanță în Dubai. În același timp, o perioada de tranziție e martie-aprilie care coincide cu ceea ce în lumea arabă poarte numele de Ramadam – postul lor care durează o lună.
În acest interval de timp, arabii nu mănâncă și nu beau apă în timpul zilei, ceea ce face că multe restaurante din zonele mai puțin turistice să fie închise. Personal, nu văd niciun impediment (am fost în Turica în aceeași perioada și nu am simit vreo diferență), mai ales dacă stai in zonele turistice ale Dubaiului. De asemenea, preturile la cazare in martie sunt cu cel putin 40% mai mici.
Vestimentație
Ca turistă nu vei fi nevoită să îți acoperi fața sau capul, dar ar fi indicat să ai genunchii și umerii acoperiți. Nu știu ce se va întâmpla în caz contrar, dar sunt de părere că ar trebui să respectăm cât de cât cultura țării pe care o vizităm. Singura data cand nu am fost atat de atenta a fost atunci cand am mers in Dubai Marina, dar tot am avut umerii acoperiti si nici nu am avut decolteul la vedere.
Internet și adaptor pentru priza
Un lucru pe care nu trebuie să îl uiți acasă e adaptorul pentru priză. Acolo folosesc tipul G de priză, însă în hoteluri am văzut și modelul de priză european. Oricum e bine să ai în bagaj și un adaptor.
În decembrie 2023, toți turiștii care ajungeau în aeroportul din Dubai primeau o cartelă sim cu 1GB de internet, valabil 24 de ore. Ulterior, cine mai avea nevoie de internet, putea încărca cartela online sau la o reprezentanță DU. Insa nu știu dacă mai a valabilă această campanie. Click aici pentru mai multe informații.
Buget si prețuri in Dubai
Dubai e, în ciuda a ceea ce se transmite prin social media, o destinație pentru fiecare buzunar. E drept că în Dubai poți face atât de multe lucruri și că cele mai multe dintre ele costă destul de mult, însă dacă vacanță ta nu se rezumă la câte cine fancy ai luat, câte cocktailuri ai băut pe plajele private ale Dubaiului sau câte nopți ai dormit în hotelurile de cinci stele din Dubai Marina sau Jumeirah Palm, atunci vei vedea că te poți bucura de Dubai și cu un buget mic. Cred că citind acest articol în întregime, ți-ai dat seama care sunt costurile și prețurile în Dubai atât pentru transportul public, cât și pentru mâncare și cazare. Cu siguranță nu e un mit faptul că Dubai e o destinație luxoasă, iar pentru cine caută această experiență, Dubai sigur i-o va oferi, însă noi suntem exemplul clar (și nu doar noi) că în Dubai se ajunge ușor și ieftin (găsești bilete de avion la 100-150 euro/dus-întors, cu WizzAir), că există cazări bune și ieftine atât în Deira (unde nouă ne place mult), cât și în Dubai Marina (recomand acest apartament dacă urmează să călătorești cu familia sau cu prietenii) și că te poți bucură de tot ce are Dubai mai frumos fără să vinzi un rinichi. Cât despre mâncare, e unul dintre locurile unde am mâncat cel mai bine, la prețuri chiar mai mici decât în România.
Nu cred ca are sens să întind prea mult subiectul (poate o sa scriu un articol separat) deoarce cred ca deja am spus ce era de spus in materie de prețuri și buget.
Citește și:
- Unde mancam bine, mult si ieftin in Dubai?
- Experienta noastra cu Etihad Airways
- 9 lucruri pe care trebuie să le știi daca mergi în Dubai pentru prima data