Innsbruck: comoara din Alpii austrieci (în imagini)

Innsbruck, capitala provinciei Tyrol, are o populație de aproximativ 140.000 de locuitori și este al cincilea cel mai mare oraș din Austria. Orașul a mai găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarna, în 1964 și 1976, făcând din acest oraș cea mai mare și renumita stațiune de schi din Alpi.

Atractii turistice in Innsbruck

Bergisel Ski Jump

Una dintre cele mai renumite atracții turistice din Innsbruck e Bergisel Ski Jump. Acesta are o istorie îndelungată, fiind pentru prima dată folosit în 1925 și ulterior în cadrul Jocurilor Olimpice de iarna. La începutul anilor 2000, reconstrucția faimoasei pârtii a fost câștigată de celebra arhitectă de origine iraniană, Zaha Hadid.

Hungerburgbahn

Zaha Hadid nu s-a oprit din a crea astfel de structuri futuriste pentru Innsbruck, ci câțiva ani mai târziu a proiectat și ceea ce e cunoscut sub numele de Hungerburgbahn. Pe acesta circulă un fel de furnicular care permite accesul turiștilor la Seegrube, locul situat la cota 2000. Din păcate, noi nu am reușit să ajungem și acolo, dar dacă mai ajungem în Innsbruck, acesta va fi primul lucru pe care îl vom face.

Sursa foto: http://www.zaha-hadid.com

Centrul vechi din Innsbruck

Centrul vechi din Innsbruck e o poveste. Imaginează-ți un orășel înconjurat de munți, al cărui centru vechi e plin de străduțe pietonale si căsuțe colorate, magazine de toate felurile, restaurante cochete și multă voie bună. Vizitând pentru a doua oară Innbruck-ul, mi-am dat seama că în centru predomină un aer de sărbătoare, parcă toată lumea e mai relaxată, mai veselă, parcă ești rupt de tot ce se întâmplă dincolo de acei munți. Oricât de mult mi-as dori, simt ca nu pot să exprim în cuvinte cât de frumos este, de aceea las pozele să vorbească de la sine.

Acoperișul de Aur

Acoperișul de Aur este o atracție de top a orașului. Acesta a fost construit în secolul XV pentru împăratul Maximilian I. Acoperișul a fost decorat cu 2657 plăci de cupru aurite în foc.

Memorialul din Innsbruck

Memorialul din Innsbruck a fost construit cu scopul de a-i comemora pe cei care și-au pierdut viețile în lupta pentru eliberarea Austriei.

La capătul străzii Maria Teresa se află un Arc de Triumf construit în anul 1669  la inițiativa Mariei Tereza pentru a deplânge moartea sotului ei, Franz Stephan. Se spune că arcul exprimă pe de o parte fericirea, iar pe de altă parte tristețea.

Cazare în Innsbruck

După câteva ore în care ne-am plimbat dintr-o parte în alta, am hotărât să ne îndreptăm spre hotel. Barenwirth Patsch este un hotel situat la aproximativ 10 km de Innsbruck, în munți, la o înălțime de aproximativ 1000 de metri. Clădirea a fost construită în jurul anului 1500, iar cea mai frumoasă parte e că și-a păstrat acel aspect, rustic și foarte primitor.

Chiar am avut noroc și am primit o cameră cu balcon, de unde am avut parte de o priveliște de toată frumusețea. Poza e facută chiar din camera noastră.

Hotelul are și un restaurant unde poți încerca prepare specifice zonei Tyrolului.

Innbruck e un oraș desprins din cele mai frumoase basme. Centrul vechi te va cuceri, iar atmosfera orașului te va încărca cu energie pozitivă și bucurie. Dacă stai mai multe zile, încearcă să te bucuri cât mai mult de peisajele din jur, de natură și de liniște. Nu degeaba Innsbruck e comoara din Alpii austrieci!


Citește si:

Top cele mai ieftine orase din Europa pentru citybreak-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *