Islanda, un vis împlinit!

Islanda

Am ajuns și în Islanda! Și încă nu îmi vine să cred…

Au trecut două săptămâni de când ne-am întors, iar în tot acest timp m-am uitat destul de des la fotografiile și videourile surprinse la față locului, și încă nu îmi vine să cred că am ajuns acolo, că ne-am împlinit acest vis. Uneori chiar închid ochii și retrăiesc toate momentele frumoase din aventura noastră islandeză, aud stropii de ploaie care băteau pe mașină în prima noastră noapte petrecută în camper, simt furia și viteza cascadelor, simt nisipiul fin și negru de pe Diamond Beach și aerul rece care ne tăia respirația. Îmi aduc aminte de senzația ciudata pe care am avut-o la Blue Lagoon, aceea de a fi in costum de baie, la 14 grade Celsius, și îmi mai aduc aminte că ploua destul de tare, dar eram acolo, iar asta era tot ce conta.

Îmi aduc aminte de stângăcia cu care ne-am pregătit pentru prima noapte de dormit în camping, accesta fiind prima experiență de acest gen din toată viața noastră. Nu știam ce și cum să face, iar drumul spre Islanda care începuse cu multe ore înainte, ne obosise teribil. Dar eram în Islanda. În sfârșit eram în Islanda!

După prima noapte, au urmat patru zile pline de activități. Ne făcusem planul de acasă, încă de anul trecut, dar ajunși în Islanda am improvizat mult. Aveam o energie care ar fi putut muta din loc vulcanul Fagradalsfjall și o dorința fantastică de explorare, de a trăi fiecare moment, de a nu pierde nici măcar o secundă din această călătorie. Acum, aș spune că am fost nebuni…deoarce într-o singură zi, Sebi a condus peste 600 km pe faimosul Ring Road, dar peisajele ne cuceriseră, iar noi avem un singur gând în minte: ”e posibil că vacanța aceasta să fie prima și ultima vacanță în Islanda”. Și ne-am comportat ca atare. 😀

Am călătorit cu o casă mică pe roți – cu un Happy Camper, am făcut drumeții scurte în jurul cascadelor și la Dyrholaey, ne-am plimbat pe plaja neagră, am admirat coloniile de pufini, care se retrag în zonele de coastă din nord în fiecare vară, am asistat la spectacolul gheizerelor, am văzut ghețari (în august!), am făcut o sumedenie de opriri pe marginea drumului pentru a admira peisajele, am mâncat prin benzinării (ni se părea pierdere de timp să stăm în fiecare zi prin restaurante), am fost rupți de online, iar telefoanele le foloseam doar când trebuia să facem poze. M-am bucurat că un copil care vede prima zăpadă din an atunci când am ajuns la Blue Lagoon și am vizitat multe cascade. În mașină, ascultam posturi locale de radio, în islandeză, și mâncăm rulouri cu scorțișoară. In permanență îmi spuneam: Nu îmi vine să cred că suntem aici!

Realitatea a fost mai frumoasă decât tot ceea ce ne imaginam, iar Islanda a fost una dintre cele mai cool experiențe, genul de călătorie pe care nu o vom uita vreodata. Tot efortul pe care l-am depus pentru a ajunge în „the land of ice and fire”, efort venit la pachet cu lacrimi, nervi, frustare și dezamăgiri, a fost pe deplin răsplătit…cu multe experiențe frumoase, care m-au făcut cel mai fericit om de pe pământ.

VA URMA…

PS. Acestea sunt doar câteva gânduri și emoții pe care le am acum. Cât de curând, vor veni ghidurile de călătorie despre Islanda, vom povesti un pic despre expereinta noastră cu camper-ul, vom vorbi despre bugetul de călătorie și despre multe alte lucruri. Până atunci, las aici câteva fotografii cu momentele noastre preferate din această călătorie.

Ne-am trezit cu această priveliște
Blue Lagoon
Blue Lagoon
Drumurile din Islanda sunt lipsite de trafic pe alocuri, iar lucrul acesta ne-a dat posibilitatea să mergem încet și să savurăm peisajele
În schimb, plaja neagră – Reynisfjara- era cam aglomerată
Dar am făcut un pic de hiking până la
Dyrholaey , că să ne bucurăm de această imagine
Am făcut o grămadă de opriri, oriunde găseam un peisaj frumos și posibilitatea de a opri. Safety first!
Islanda, un vis împlinit!
Am văzut ghețari!!!
Islanda, un vis împlinit!
Diamond Beach nu a fost plină de ghețari (așa cum am văzut în poze), dar am mai găsit câțiva ratatciti.
Islanda, un vis împlinit!
Camping in Vik
Islanda, un vis împlinit!
Am urcat peste 150 de trepte că să avem această priveliște ( la Skogafoss)
Islanda, un vis împlinit!
Spectacolul gheizerelor
Islanda, un vis împlinit!
Gullfoss ne-a lăsat fără cuvinte! E locul în care natură își arată frumos forță și măreția.
Islanda, un vis împlinit!
Am avut norocul să vedem și niște pufini.
Islanda, un vis împlinit!
Cel mai bun hotdog din Islanda
Islanda, un vis împlinit!
Fericiți în cea mai nordică (și colorată) capitală din lume
Islanda, un vis împlinit!
Reykiavik

Articole recomandate

3 comentarii

  1. […] un pic mai altfel, cum de altfel ne-a impus și mediul, și îți spun cu mâna pe inimă că a fost una dintre ele mai cool experiențe pe care le-am trăit vreodată (alături de Cuba, New York și Singapore). Iar dacă ar fi să pun Islanda într-un top al […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *