Jurnal de America – ultimele zile in Florida

Miami, vacanta in SUA,

The sunshine state, asa cum mai este Florida denumit, ne-a primit cu bratele deschise si ne-a facut sa ne indragostim si mai tare de America. Timp de 8 zile am trait intr-un paradis. Inconjurati de palmieri si mangaiati de soare. Astazi, 8 ianuarie 2022, parasim”tara soarelului” si ne indreptam spre o alta parte a continetului, bucurosi pentru ca ajungem in locuri noi, dar si tristi pentru ca lasam in spate un loc care ne-a placut. Si poate e un pic prematur sau exagerat, dar Florida ne-a facut sa ne simtim bine, confortabil…ca acasa.

Dupa vizita in Key West, am redescoperit Miami (citeste aici o mica parte din Jurnalul de America), iar in 4 ianuarie am revenit in Orlando. In Orlando ne-am odihnit, ne-am bucurat de o plimbare in cel mai frumos loc din Downtown Orlando, Lake Eola Park, iar in ultima zi am mers la Disney World.

Key West
Eola Park, Orlando
Eola Park, Orlando
Ocean Drive, Miami
Miami
Miami Beach

De fapt, Disney World e motivul pentru care am pus Orlando pe lista. Era un vis sa il vizitam, un vis care anul acesta a devenit realitate. In parcurile de la Disney World am stat o singura zi, ceea ce e nebunie curata. Cinci parcuri de vazut intr-o singura zi…e imposibil. Insa noi ne-am limitat la doar 2 parcuri – Disney Hollywood si Magic Kingdom, incepand ziua cu jumatate de ora inaintea deschiderii si incheiand-o la ora 20:00, cu cel mai spectaculos foc de artificii pe care l-am vazut vreodata.

Ca sa fiu sincera, e prima data, in 25 de ani de existenta, cand ajung intr-un parc de distractii, lucru care avea sa explice comportamentul meu pe intreaga perioada a zilei. Am alergat dintr-o parte in alta a parcului, am vrut sa incerc toate atractiile si am uitat pret de o zi ca buletinul meu e al unui adult. La Disney am fost din nou copil.

Cateva cuvinte despre parcuri. In primul rand as spune ca sunt fabuloase…chiar impresionante. Star Wars mi s-a parut cel mai fain dintre toate. Iar in al doilea rand, sunt extrem de aglomerate, chiar si acum, in pandemie. Timpul de asteptare la fiecare atractie e destul de mare, cele mai faimoase (Star Wars, Jungle Cruise, erc) avand un timp de asteptare de 160-180 minute. Faptul ca am stat mult la coada, nu ne-a permis sa vedem tot ce era de vazut sau incercat, dar am reusit sa vizitam Piratii din Caraibe, the Haunted House, Toy Story, Winnie the Pooh si Mica Sirena. In total, am bifat 9 atractii, ceea ce nu e rau deloc.

La final, dupa o zi de distractie, am reusit sa prindem si focul de artificii (a inceput chiar atunci cand am iesit din The Haunted House), care m-a lasat fara cuvinte. Un joc de lumini pe castel, prin care erau redate cele mai frumoase povesti Disney, cu muzica si artificii. A fost un moment magic.

Am inceput anul cu o saptamana in paradis, iar pana acum, din intreaga calatorie, Florida e locul care mi-a ajuns direct la suflet. In timp ce scriu aceste cuvinte, noi suntem defapt in Las Vegas. Am inceput sa scriu acest articol in Florida, dar cum ultimele zile au fost pline, am reusit sa il termin azi, in lumina rasaritului din the Sin City.

Va urma…

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *