Miami

In zilele 4 si 5 am luat o pauza. In 1 ianuarie, dimineata devreme, am luat un avion spre Orlando. Ne-am dorit ca in prima zi din an sa fim intr-un loc cu soare si palmieri. Ideea noastra initiala era sa mergem in Las Vegas, ulterior am dat Nevada pe Florida, ca sa aflam chiar in ziua zborului ca a fost cea mai buna decizie. Zborul de Las Vegas: anulat. Am avut noroc iar la ora 10:00 am ajuns in caldurosul Orlando. Mai departe am luat o masina si ne-am indreptat spre Miami. Azi, Sebi conduce pentru prima data in Statele Unite, iar amandoi aunt socati de cat de linistit de conduce prin Anerica (noi fiind obisnuiti si „caliti” cu felul in care italienii conduc :D).

In Miami am mai fost in vara anului 2018, intr-o perioada nu tocmai potrivita pentru a vizita orice regiune/tara/insula din Caraibe. La vremea aceea nu stiam ce inseamna „vara tropicala” si cat de mult o sa ne infulenteze vremea, calatoria. Dupa cele 4 zile petrecute in Miami, am plecat cu gandul ca o sa revenim (iarna) si ca o sa facem ceea ce ne-am propus si prima data: sa ajungem in cel mai sudic punct al SUA (partea continentala).

Atunci parea imposibil ca noi sa mai ajungem in Miami, dar se pare ca nimic nu mai e imposibil. Ba mai mult, as putea spune ca nimic nu e intamplator. Daca atunci am fi ajuns in Key West, poate excursia ar fi fost un epic fail (din cauza temperaturilor) si cu sigurnata nu ne-am fi bucurat atat de mult. Si e chiar interesant sa revii intr-un loc in care ai mai fost si sa vezi cat de mult te-ai schimbat tu, cat de diferit vezi si simti lucrurile acum. In 2018 am gasit un Miami calduros si umed, aproape pustiu si greu de suportat, iar acum (3 ani si jumatate mai tarziu) am gasit paradisul. Acel Miami la care visam!

In primele doua zile din an am luat o pauza. Ne-am odihnit, am facut o plimbare prin Bayside Market (locul pe care l-am frecventat destul de mult in 2018) si am facut un pic de shopping, deoarece reducerile la reduceri nu pot fi trecute cu vederea (ianuarie e o luna buna pentru shopping). Bayside Market a fost cireasa de pe tort. Daca in iunie 2018 locul era pustiu (eram noi si inca 4-5 rataciti), acum locul e atat de aglomerat incat abia l-am recunoscut.

Vom mai sta 2 zile in Miami si imprejurimi, iar mai apoi ne vom continua calatoria prin Florida. America continua sa ne surpinda la fiecare pas prin ceea ce are si prin felul in care ne facem sa ne simtim.

Va urma…