Jurnal de America | Ziua 1 – am ajuns!

Jurnal de America, vacanta in SUA

Am ajuns, dar încă pare a fi un vis. Poate e din cauza diferenței de fus orar, a faptului ca am dat timpul înapoi cu câteva ore, însă nici acum, dupa ce am ieşit din aeroport, nu îmi vine să cred că suntem aici, că suntem pe pământ american.

Am pregătit mult această călătorie. O vară întreagă am visat cu ochii deschişi la ziua în care vom continua călătoria care a început în vara lui 2018. Şi atunci, dar şi acum, America parea un lucru greu de atins, însă mi-am repetat zilnic că Anul Nou ne va găsi (infrigurați dar fericiți) în Times Square.

Acum, suntem în Uber-ul care ne duce la cazarea noastră din Linden, un mic satuc din New Jersey. Fata de la volan e o „new yorkeza” din Bronx, a cărei limba maternă e spaniola. Până la urma, dacă stai în New York, eşti newyorkez, indiferent de ceea ce scrie în paşaport sau de limba pe care o vorbeşti acasă. Fata asta, parca o chema Nicole(?), mi-a adus aminte de cât de prietenoşi şi deschişi sunt oamenii din partea asta de lume. Şi e fantastic!

Stăm în casa unui portughez, o casa tipic americană, pe care o împărțim cu mult prea mulți oameni. Dar suntem conduşi de entuziasmul si bucuria de a fi aici si nu mai bagam in seama detaliile.

După un zbor de 10 ore şi o altă oră petrecută la imigrari, am ales să încheiem ziua în Linden. Dar nu înainte de a da o fugă până la supermarket şi la magazinul nostru, Marshalls. Am ieşit în cautare de Mountain Dew în toate culorile şi aromele (cât mai trăsnite cu putință), ceai Arizona, Snapple şi Cheetos The Original. Cu Mountain Dew nu am avut succes, însă Arizona am găsit în toate culorile şi…mărimile. între 250 ml şi 4 litri. :)) Aici, totul se vinde in cantitati mari si foarte mari.

Încheiem ziua complet la ora 20:00. Diferența de fus orar îşi spune cuvântul. Probabil ziua de mâine va începe devreme, cu mult înainte răsăritului. 😀

Citeste si:

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Citeste si: Jurnal de America | Ziua 1 – am ajuns! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *