Jurnalul unei mașini fericite

    Draga mea prietenă,

Îți scriu această scrisoare pentru că mai sunt doar câteva zile până când ne vom cunoaște. Sunt extrem de fericită că ai venit și m-ai luat din acel showroom trist și rece și că îmi oferi un loc în familia ta, că o să ai grijă de mine și că o să mă prețuiești. Îți promit că de acum încolo te voi duce în siguranță oriunde vei avea nevoie, că vei sta pe scaunul din stânga la fel de confortabil ca pe fotoliul tău de acasă, că nu te voi lăsa niciodată atunci când vei avea nevoie de mine. Simt că o să fim de nedespărțit!

Abia aștept să plecăm la drum împreună, să descoperim locuri noi, să călătorim atât prin orașe mari cât și prin munți. Să nu îți faci griji, o să ai suficient spațiu să îți pui toate lucrurile de care ai nevoie pentru un road trip de senzație. Te voi lăsa să îmi faci poze pentru instagram și îți promit că voi fi tare fotogenică. Te vei putea odihni atunci când vei obosi și îți voi ține de cald în zilele răcoroase de iarna sau te voi răcori în zilele toride de vară. Voi fi mereu acolo!

Așa cum știi deja, eu sunt un model ceva mai nou, anul fabricației mele fiind 2016. Astfel, ma pot lăuda cu un aspect caracteristic automobilelor SUV, cu dimensiuni exterioare compacte, cu emisii de noxe mai mici cu 17% față de modelele precedente și cu multe alte lucruri pe care te las să le descoperi singură.

Am zis că te voi însoți în toate călătoriile tale și că voi fi companionul perfect pentru fiecare roadtrip. Poziția înaltă a scanuelor mele îți va oferi o priveliște mai bună asupra drumului, iar plafonul panoramic va lăsa să păturnda mai multă lumină naturală. Vei avea suficient spațiu să îți depozitezi toate lucrurile, iar pasagerii din spate vor putea sta confortabil datorită spațiului liber pentru picioare, ce măsoară nici mai mult, nici mai puțin de 56 de cm.  Deoarece motorul meu face parte din noua generație de motoare TwinPower Diesel, model sDrive18d, pot să te asigur că voi avea grijă de buzunarul tău printr-un consum de conbustibil mic (cca. 4 l/100km). 

Deși sunt o mașină nouă și foarte bună, vor veni perioade în care va trebui să ma duci la un control, în atelierul unor profesioniști. De asemenea, va trebui din când în când să îmi schimbi unele componente și să ai grijă la cele care se consumă rapid, pentru că, doar așa voi putea funcționa în parametri normali și voi putea fi mai mult timp alături de tine. Eu știu că sunt prima ta mașină și că nu ai așa multă experiență în domeniu, de aceea, în această scrisoare îți voi spune exact cum să ai grijă de mine, ce va trebui să faci în afară de curățenie, ce trebuie să schimbi periodic, de unde poți lua piese orginale BMW, s.a.m.d.

E foarte important să achiziționezi piese originale deoarece acestea sunt confecționate din materiale de calitate, adesea au garanție de la producător și se potrivesc perfect cu mașina. Cu alte cuvinte, acele piese sunt identice cu cele pe care le-am avut atunci când am ieșit din fabrică. Probabil te intrebi de unde poți cumpăra astfel de piese. Exclusiv OEM este răspunsul! Ei îți pun la dispoziție atât piese BMW originale, cât și consumabile precum: ulei de motor, filtre, s.a.m.d.

Sursa foto: eXclusiv OEM

În continuare o să îți povestesc pe scurt despre cum să ai grijă de mine, ce și cand trebuie schimbat, despre piese și consumabile:

Uleiul de motor este foarte important pentru buna funcționare a motorului meu, de aceea, specialiștii recomandă înlocuirea uleiului periodic. În caz contrar, dacă nu am suficient ulei există foarte mari șanse ca motorul meu să cedeze. Din aceleași motive, enumerate mai devreme, îți recomand să apelezi la un ulei original BMW.

Atunci când vei schimba uleiul de motor, ar fi bine dacă ți-ai îndrepta atenția și spre filtrul aferent. Filtrul de motor are sarcina de a filtra toate impuritățile din ulei și de a prelungi durata de viață a motorului. Specialiștii recomandă schimbarea filtrului o dată la 15.000-20.000 km.

Tot din categoria filtrelor, mai există alte două piese ce trebuie schimbate periodic, și anume: filtrul de aer și filtrul de polen. Filtrul de aer ajută motorul să respire, protejându-l de toate impuritățile din aer. În același timp, filtrul de polen te va proteja pe tine, deoarece impiedică pătrunderea în mașina a prafului, menținând, astfel, aerul curat și sănătos.

Sursa foto: eXclusiv OEM

Să nu uiți de antigel! Acesta ajută la răcirea motorului și îl protejează de îngheț și supraîncălzire. În final, ultimul lichid pe care trebuie să îl ai în vedere este cel pentru parbriz. Încearcă să ai mereu cu tine un recipient cu lichid de parbriz de calitate, iar în lunile de iarna un lichid special care să nu înghețe.

Sistemul de frânare al mașinii trebuie să funcționeze perfect, de aceea, este indicat să verifici o dată la 6 luni starea plăcuțelor de frână și a discurilor aferente, acestea fiind înlocuite atunci când e nevoie. Este de-a dreptul necesar să înlocuiești plăcuțele uzate cu piese OEM BMW, pe care le poți găsi pe site-ul celor de la Exclusiv OEM.

Așa cum iarna porți ghete și nu sandale, așa am și eu nevoie de anvelope speciale de iarnă. Acestea mă ajută să fac față zăpezii și să te port mai în siguranță pe drumurile de iarnă.

Eu consider că acestea sunt prinicpalele lucruri de care trebuie să ții cont. În rest, lasa-mă pe mâna specialiștilor, cumpără-mi piese de BMW de la eXclusiv OEM, condu-mă cu grijă și prețuiește-mă. O mașină bine îngrijită este o mașina fericită!

PS. M-am gândit ca acestă prima scrisoare să faca parte din viitorul nostru jurnal. Un jurnal unde ne vom povesti aventurile, vom pune poze cu noi și vom ține evidența tuturor schimbărilor pe care le vom face la mașină.

 

                                                                                                                                                                                                Cu dragoste,

A ta iubită masinuță,     

X1

 

***

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Hai alături de noi!
0

Comments

  1. Pingback: Proba 7. Tu cum îți îngrijești mașina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *