La plimbare pe Bodensee: lacul care leagă trei țări

Ne-am trezit într-o sâmbătă dimineața cu o destinație și o activitate bine stabilite, și anume o plimbare cu barca pe lacul Bodensee, o zonă atât de dragă nouă. Și chiar ne gândeam zilele astea că regiunea Bodensee e și o zonă potrivită pentru vacanța de vară, oferind atât de multe activități încât e aproape imposibil sa te plictisesti. Lacul Bodensee sau Konstanz este mărginit de 3 țări (sau patru dacă ne luăm după Wikipedia), este înconjurat de munți, iar malurile acestuia sunt pline de orașe și sate de poveste si de plaje improvizate. Regiunea Bodensee vă oferă posibilitatea de a va bucura de plimbări relaxante prin orașele din partea nemțeasca sau de a savura o porție de raclette pe malul elvețian. Mai poi puteți vizita orașul cultural Bregenz (Austria), unde vara au loc numeroase concerte și evenimente culturale sau va puteți distra hrânind maimuțele de la Affenberg Salem. Iubitori de flori trebuie să ajunga și pe insula Mainau, o porțiune de pământ de 45 hectare, renumită pentru grădinile sale. Și nu v-am spus că luna iunie e luna trandafirilor pe insula Mainau! Mai mult decât atât, regiune Bodensee este potrivită și pentru iubitorii de natură si sport, pentru cei care vor să exploreze zona de pe bicicletă, existând un trasul lung de 270 de km de-a lungul întregului lac (click aici pentru mai multe info.).

În articolul de astâzi, vă arătăm cum am petrecut o jumătate de zi pe lacul Bodensee, iar mai apoi vă luăm la plimbare prin unul dintre orasele noastre preferate, Lindau.

La plimbare pe Bodensee: lacul care leagă trei țări

DSC_0898

Lindau, un orașel nemțesc situat pe malul lacului, este de departe locul pe care l-am vizitat cel mai des in ultimii patru ani. Nu am nici cea mai mică idee de ce îmi place atât de mult, poate din cauza peisajului, din simplă comoditate pentru că este în apropierea noastră, sau pur și simplu am eu o pasiune pentru orașele micuțe și cochete precum acesta. Aș merge pe ultima variantă. 😀

DSC_0942
DSC_0930

Într-o sâmbătă dimineața centrul orașului e plin de localnici, tineri, bătrâni, bebeluși sau patrupezi, toți sunt în oraș bucurându-se cât mai mult posibil de timpul liber și vremea bună. Și nu doar localnicii vin sâmbătă de sâmbătă în Lindau, ci și cei din apropiere (nemți, elvețieni și austrieci), iar din această cauză noi mereu avem probleme cu găsirea unui loc de parcare. Lindau pare a fi genul de stațiune în care se adună toată lumea!

DSC_0934

Și pe bună dreptate! Lindau are de toate: străzi pietonale pavate în piatră, clădiri colorate rupte din poveste, standuri cu înghețată, terase și restaurante. În Lindau am mâncat si cea mai bună mâncare italienească ever, dar si cel mai bun apfelstrudel.

Cu toate că Lindau nu este cel mai cunoscut oras din Germania și adesea este ocolit, neintenționat, de turiști și de agențiile de turism care organizează călătorii în Germania, noi suntem de părere că Lindau merită un pic mai multă faima. E un oras cu adevărat frumos, are o atmosferă tare cozy, si care mie îmi transmite mereu o stare de bine. E chiar plăcut să poposești într-un astfel de oraș într-o sâmbătă dimineața, când acesta trăiește în adevăratul sens al cuvântului, fiind animat de localnici a căror relaxare și bună dispoziție pot fi molipsitoare. De fiecare dată când ajung acolo intru în vacation mode :))

DSC_0941
DSC_0955

Caută cazare in Lindau!

Booking.com

La plimbare pe Bodensee: lacul care leagă trei țări

Iar dacă tot ești în Lindau atunci ar trebui să iei în calcul o plimbare pe lacul Bodensee. Lacul Bodensee (în germană) sau Constanța este situat între trei țări: Germania, Austria și Elveția, fiind (dacă nu mă înșel) și cel mai mare lac al Germaniei. În oricare parte a lacului te-ai afla ai parte de peisaje superbe, de vis.

DSC_0909
DSC_0901
DSC_0893

Printre orașele de seama situate pe malul lacului se numără: Lindau în Germania, Bregenz în Austria și Konstanz în Germania și Elveția. Acesta din urmă, este situat atât în partea elvețiană cât și în cea nemțească și este după părerea mea unul dintre cele mai frumoase orașe din zonă.

DSC_0892
DSC_0902

Noi am ales să ne îmbarcăm din Lindau și să ne plimbăm timp de o oră jumate cu barca trecând pe lângă Austria, Elveția și înapoi în Germania. Pe întreg parcursul plimbării ni s-au oferit informații despre lac și împrejurimi în limba germană, existând și o variantă scrisă pentru vorbitorii de engleză. Tot pe barcă am mai putut mânca acei covrigi nemtești deliciosi, cârnați de toate felurile, toate acompaniate de o bere pur nemțească.

Din Lindau pleacă doar două bărci pe zi, una la 13:00 și o alta la 15:00, prețul unui bilet fiind de 15 euro (la momentul publicarii acestui articol).

DSC_0919
DSC_0977.JPG

Așa cum am spus, zona Bodensee are foarte multe de oferit, însă cel mai mult ne-a plăcut Affenberg Salem, cel mai frumos monkey forest al Germaniei. În această pădure, care măsoară cca. 20 hectare, aproximativ 200 de maimuțe drăgălașe așteaptă să fie fotografiate, hrănite și admirate. Noi chiar ne-am distrat plimbându-ne pe potecile din Affenberg Salem alături de aceste ființe adorabile (click aici pentru un video tare simpatic).

Prețul de intrare este de 9 euro (adulți), 6 euro (pentru copiii intre 6-15 ani) și gratis pentru cei sub 6 ani.

Dacă încă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță pentru vara aceasta, noi vă recomandăm regiunea Bodensee, ca o destinația perfectă atât pentru cupluri cât și pentru familii. Să ai o vară minunată!


Alte recomandări pentru vacanța de vară

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] Germaniei – pentru sudul țării va recomandăm regiunea Bodensee, alături de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *