La plimbare pe Bodensee: lacul care leagă trei țări

Când mama natură îți oferă un asemenea colț de rai nu poți decât să te bucuri și să profiți de el. Așa am și făcut! Ne-am trezit într-o sâmbătă dimineața cu o destinație și o activitate bine stabilite, și anume o plimbare cu barca pe lacul Bodensee, o zonă atât de dragă nouă.

DSC_0898

Lindau, un orașel nemțesc situat pe malul lacului, este de departe cel mai vizitat loc de noi. Nu am nici cea mai mică idee de ce îmi place atât de mult, poate din cauza peisajului, din simplă comoditate pentru că este în apropierea noastră, sau pur și simplu am eu o pasiune pentru orașele micuțe și cochete precum acesta. Aș merge pe ultima variantă. 😀

DSC_0942DSC_0930

Într-o sâmbătă dimineața centrul orașului e plin de localnici, tineri, bătrâni, bebeluși sau patrupezi toți sunt în oraș bucurându-se cât mai mult posibil de timpul liber și vremea bună.

DSC_0934

În Lindau am mâncat cea mai bună mâncare italieneasca ever, în restaurantele unor proprietari italieni, unde nici măcar nu trebuie să mă chinui să vorbesc engleză, cu puțin noroc pot să cer direct în română, în zonă fiind stabiliți mulți români.

DSC_0925

Orașul te cucerește cu atmosfera sa vibrantă si cu senzația aceea că te afli printre localnici, deși mai există și grupuri de turiști. Lindau seamănă mult cu Sibiul sau Sighișoara noastră, așadar dacă te afli prin zonă e un loc pe care nu ar trebui să îl ratezi. 😉

DSC_0941DSC_0955

Iar dacă tot ești în Lindau atunci ar trebui să iei în calcul o plimbare pe lacul Bodensee.

Lacul Bodensee (în germană) sau Constanța este situat între trei țări: Germania, Austria și Elveția, fiind (dacă nu mă înșel) și cel mai mare lac al Germaniei. În oricare parte a lacului te-ai afla ai parte de peisaje superbe, de vis.

DSC_0909DSC_0901DSC_0893

Printre orașele de seama situate pe malul lacului se numără: Lindau în Germania, Bregenz în Austria și Konstanz în Germania și Elveția. Acesta din urmă, este situat atât în partea elvețiană cât și în cea nemțească și este după părerea mea unul dintre cele mai frumoase orașe din zonă.

DSC_0892DSC_0902

Noi am ales să ne îmbarcăm din Lindau și să ne plimbăm timp de o oră jumate cu barca trecând pe lângă Austria, Elveția și înapoi în Germania. Pe întreg parcursul plimbării ni s-au oferit informații despre lac și împrejurimi în limba germană, existând și o variantă scrisă pentru vorbitorii de engleză. Tot pe barcă am mai putut mânca acei covrigi nemtești deliciosi, cârnați de toate felurile, toate acompaniate de o bere pur nemțească.

DSC_0987.JPG

Din Lindau pleacă doar două bărci pe zi, una la 13:00 și o alta la 15:00, prețul unui bilet fiind de 15 euro.

DSC_0919

O plimbare în jurul acestui lac este oricând binevenită, peisajele oferite sunt de vis, iar orașele desprinse parcă din basme au un iz atât de exotic dar în acelasi timp familiar. E chiar plăcut să poposești într-un astfel de oraș într-o sâmbătă dimineața când acesta trăiește în adevăratul sens al cuvântului, fiind animat de localnici a căror relaxare și bună dispoziție pot fi molipsitoare.

DSC_0977.JPG

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *