Cum ajungem de la aeroportul din Lisabona in centrul orasului, ieftin si rapid

Dacă te pregătești să pleci într-o vacanță în Lisabona iată ceea ce ar trebui să știi despre transportul de la și spre aeroport.

Cum ajungem de la aeroport în centrul orașului

Aeroportul este situat la doar câțiva km de Lisabona și îți pune la dispoziție mai multe variante de transfer.

Cea mai ieftină și rapidă variantă este metroul. Stația de metrou se află chiar la ieșirea din aeroport, iar o călătorie până în centru va dura undeva la 15-20 de minute. Prețul unui bilet pentru o călătorie este de 2 euro (actualizat in septembrie 2020).

A doua variantă este cea cu autobusul local. Prețul unei călătorii este 1,90 euro, cu mențiunea că ai voie doar cu un singur bagaj în autobus. În cazul în care ai mai multe bagaje este recomandat să apelezi la liniile de autobus Aerobus 1 și 2 care te vor duce în centrul vechi al orașului și respectiv în centrul financiar al acestuia.

Aerobus – există două rute: 1) pentru centru, la stația Cais do Sodre; 2) pentru districtul financiar – Av. José Malhoa. O călătorie costa 4 euro.

Lisboa Card ofera călătorii nelimitate cu toate mijloacele de transport în comun (Aeroportul este inclus) pe toata perioada de valabilitate a cardului. .

A trei variantă este taxiul. Costul unei curse cu taxi de la aeroport până în centrul orașului începe de la 15 euro. Țin minte că noi am plătit undeva la 25 de euro deoarece am mers pe timp de noapte.

Unul din primele mele articole a fost despre Lisabona, așadar te invit să citești cum ne-am petrecut noi o zi în mult prea călduroasa capitală: O zi in Lisabona.


Citește mai multe despre Lisabona:


Cum ajungem de la aeroportul din Lisabona in centrul orasului, ieftin si rapid