Lisabona: cum ajungem de la aeroport în centrul orașului

De o lună simt numai frig și vad numai zăpadă și îți spun cât se poate de sincer că m-am cam săturat. Încep să mă gândesc din ce în ce mai mult la căldură și soare, la zilele lungi de vară și la nopțile călduroase, la mare și palmieri, iar Lisabona parcă le însumează pe toate. Deși am fost în Lisabona acum un an jumatate, în mijlocul lunii august când a fost poate un pic prea cald ( se pare că nici căldura excesivă nu mă mulțumește), încă mă gândesc cu un pic de nostalgie la străduțele înguste de pe colinele Lisabonei, la Placa do Comercio situată pe malul estuarului sau la minunățiile alea mici și dulci care poartă numele de Pastel do Belem.

Dacă te pregătești să pleci într-o vacanță în Lisabona iată ceea ce ar trebui să știi despre transportul de la și spre aeroport.

Aeroportul este situat la doar câțiva km de Lisabona și îți pune la dispoziție mai multe variante de transfer.

Cea mai ieftină și rapidă variantă este metroul. Stația de metrou se află chiar la ieșirea din aeroport, iar o călătorie până în centru va dura undeva la 15-20 de minute. Prețul unui bilet pentru o călătorie este de 1,40 euro.

A doua variantă este cea cu autobusul. Prețul unei călătorii este 1,90 euro, cu mențiunea că ai voie doar cu un singur bagaj în autobus. În cazul în care ai mai multe bagaje este recomandat să apelezi la liniile de autobus Aerobus 1 și 2 care te vor duce în centrul vechi al orașului și respectiv în centrul financiar al acestuia.

E bine de știut că există un card pe care îl poți folosi pentru orice mijloc de transport în comun, fie el metrou sau autobus. Acesta poate fi achiziționat de la automatele pentru bilete și reîncărcat ori de câte ori este nevoie.

A trei variantă este taxiul. Costul unei curse cu taxi de la aeroport până în centrul orașului începe de la 15 euro. Țin minte că noi am plătit undeva la 25 de euro deoarece am mers pe timp de noapte.

Unul din primele mele articole a fost despre Lisabona, așadar te invit să citești cum ne-am petrecut noi o zi în mult prea călduroasa capitală: O zi in Lisabona.

Comments

  1. Pingback: Cele mai citite articole în 2018 – BORN to TRAVEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *