Portugalia

Lisboa Card – tot ce trebuie să știi despre Lisboa Card – Lisabona

În articolul trecut v-am povestit despre bugetul de călătorie pentru Portugalia, iar printre rânduri v-am spus că Lisabona are foarte multe de oferit – de la muzee și monumente, la catedrale și castele, și că într-un city break de 2-3 zile nu vei avea prea mult timp pentru plictiseală. Noi nu am știut lucru aceasta prima data și spre deosebire de prima vizită ăn Lisabona, atunci când nu am avut foarte mult timp la dispoziție, la a doua noastră călătorie ne-am acordat mai mult timp pentru explorarea orașului.

Ne-am documentat bine, am făcut planuri și liste și ne-am dat seama că avem nevoie de o variantă care să ne ușureze explorarea și să economisim și câțiva bănuți. În acest fel am descoperit Lisboa Card, un card pentru turiști, care îți oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a vizita orașul. Astfel că, în articolul de astăzi trecem în revistă câteva informații utile despre acest card-minune, Lisboa Card.

Lisboa Card – tot ce trebuie să stii despre Lisboa Card

Lisboa Card e un card făcut special pentru turșitii care își doresc să exploreze Lisabona, fără să fie nevoiți să cheltuie un sac de bani pe intrarea la muzee sau pe transport. Astfel că, acest card s-a dovedit a fi varianta perfectă pentru noi, deoarce, în cele 3 zile petrecute acolo, nu doar că ne-am putut plimba liniștiți dintr-o parte în alta a orașului, ci am și explorat orasul și împrejurimile.

În continuare, hai să vedem cum funcționează Lisboa Card, ce valabilitate are, cât costă, de unde îl putem cumpăra și ce beneficii ne oferă:

Transport public în Lisabona + imprejurimi

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui card este faptul că oferă transport în comun gratuit. Cu alte cuvinte, Lisboa Card ne asigură deplasarea cu toate mijloacele de transport în comun (metroul, tramvai, tren și autobus) în Lisabona, pe ruta de aeroport și în împrejurimile capitalei ( Belem, Sintra, Cascais).

Noi am profitat din plin de acest lucru și astfel am făcut o excursie de o zi în Sintra, o alta în Belem, am făcut o plimbare cu funicularul de Bica, am folosit metroul pentru transferul de la aeroport și ne-am luat o cazare mai ieftină și un mai departe de centru (dacă tot aveam transport gratuit).

Lisabona

Avem si cateva vloguri din Lisabona!


Atracții turistice gratuite + reduceri

Lisboa Card oferă intrare gratuită la 35 de muzee și monumente și reduceri de 25-50% pentru alte 38 de atracții turistice. Printre cele mai importante atracții turistice din Lisabona , care sunt acoperite 100% de acest card, se numără: mânăstirile Jeronimos, Torre de Belem, Museu Nacional do Azulejo, Museu Nacional do Coches, Pilar 7 – Bridge Experince, Elevador Santa Justa, Museu Nacional de Arte Antiga, Lisboa Story Center, etc.

Torre de Belem – Lisabona
Manastirile Jeronimos – Lisabona
Liftul Santa Justa

Reduceri de 25-50% (atracții)- Oceanario do Lisboa, Palacio Nacional de Sintra, Palacio Nacional da Pena, Museu do Fado, etc.

Oceanario do Lisboa
Palacio Nacional Sintra

Reduceri de 25-50% (altele) – City Sightseeing Portugal (autobus hop on-hop off), Lisbon River Sights (tururi cu barca pe raul Tagus), El Corte Ingles (10% la cumparaturi) și Lisboa Shop (magazin de suveniruri – 10%)

Sfatul călătorului – Pentru a profita la maxim de acest card, fă o listă cu ceea ce îți dorești să vizitezi, localizează-le pe hartă și planifică-ți zilele în funcție de acea listă. Citește și super ghidul nostru de călătorie pentru Lisabona.

Ce valabilitate are, cât costă și de unde putem cumpăra Lisboa Card

Lisboa Card vine în 3 variante – 24, 48 si 72 ore, iar prețurile sunt după cum urmează:

Adult (+15 ani)Copil (4-15 ani)
24h20 euro13 euro
48h34 euro19 euro
72h42 euro22,50 euro

Poți comanda Lisboa Card înainte de a pleca în vacanță, accesând acest link. Odată ce plata a fost procesată, vei primi pe email un voucher, iar la sosirea în aeroport, îți poti ridica cardul de la biroul de turism din zona Arrivals. Important e să ai voucherul și pașaportul/buletinul la tine. Mai departe, trebuie să validezi cardul, completând data și ora în sectiunea indicată și semnând pe partea celalată. (vezi poza de mai jos)

Iar din acel moment poți să folosești Lisboa Card!

Sfatul călătorului – Te-aș sfătui să îți iei cardul imediat cum ajungi în aeroport, în acest fel vei avea inclus și transportul de la aeroport.

Mai multe info. despre Lisboa Card!

Lisboa Card #visitLisboa

Lisboa Card – tot ce trebuie să știi despre Lisboa Card

În cuida faptului că nu am putut vizita atât de multe atracții ( restricțiile impuse you know what ne-au încetinit un pic), tot am reușit să economisim câțiva bănuți. Oricum, fapul că am avut transportul inclus, ne-a permis să ne plimbăm în voie dintr-o parte în alta a orașului și chiar să economisim bani la cazare (știți și voi că hotelurile aflate în afara centrului sunt mult mai ieftine). De aceea, dacă ai în plan să vizitezi și să cunoști Lisabona un pic mai bine, atunci Lisboa Card e ceea ce ai nevoie.

Vacanță plăcută în Lisabona!

*Acest articol a fost sponsorizat de Turismo de Lisboa

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *