Lugano, unul dintre cele mai frumoase orase din Elvetia

Situat în inima munților și pe malul lacului cu același nume, Lugano este un oras micuț și cochet. Munți, un lac, ambarcațiuni de toate mărimile, arbori de toate felurile, flori și lebede, străduțe pietonale și parcuri, Lugano este de departe unul din cele mai frumoase orașe cu care Elveția se poate mândri.

Cum ajungi in Lugano?

Lugano este situat în apropierea graniței cu Italia, fiind cel mai mare oraș al cantonului Ticino și totodată un important centru financiar și universitar. Orașul se află la aproximativ 1 ora de Milano (80km). Perioada perfectă în care să îl vizitezi este vara, temperaturile ajungând la 25-30 de grade. Noi am fost prima dată în ianuarie și spre surprinderea noastră nu a fost foarte frig, însă în perioada iernii orașul pare destul de pustiu, magazinele se închid mai devreme, etc.

Cazare in Lugano

La fel ca orice alt oraș din Elveția, Lugano nu face abstracție de la prețurile ridicate pentru cazare și mâncare. Prețurile pentru o noapte la un hotel mediu pot începe de la 110 euro și pot ajunge și la 900 de euro pe o singură noapte. Personal consider că o jumătate de zi e suficientă pentru a vizita și a te bucura de peisajele de acolo. Verifica ofertele pentru cazare in Lugano!

Lugano – unul dintre cele mai frumoase orașe din Elveția

DSC_0845
DSC_0839
DSC_0838
DSC_0818
DSC_0817
DSC_0767
DSC_0779

Citeste mai mult: