Siena e unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Italia, având un centru istoric absolut minunat (care a devenit parte din Patrimoniul UNESCO), dar și una dintre cele mai vechi universități din Europa. Orașul se află în inima Toscanei, fiind atât o oprire importantă într-un road trip, cât și o idee excelentă pentru o excursie de o zi din Florența. 

4 locuri de langa Florenta pe care trebuie sa le vizitezi

Cum ajungem in Siena (din Florenta)?

În Siena se ajunge foarte ușor cu trenul. Călătoria cu trenul va dura între 1 și 2 ore și va costă 9,5 euro/sens. În schimb, dacă vei călători cu masina, trebuie să iei în considerare că centrul Sienei este pietonal și că există multe zone cu trafic restricționat. Astfel, va trebui să parchezi mașina în afara zidurilor orașului. Prețul pentru o ora de parcare este de 2 euro (în medie). Găsești aici harta parcărilor ieftine din SienaNoi am parcat in Parcheggio su strada Porta Tufi, înainte de intrarea in centrul vechi al orașului.

Ce poți face și vedea în Siena?

  • Catedrala din Siena – e o bijuterie arhitecturală în stil gotic. Construcția catedralei a început în secolul 12, iar lucruarile pentru fațada să au fost finalizate în 1380. Interiorul catedralei este deschis publicului.
  • Piazza del Campo – e piațeta centrală din oraș și e fără dubiu cel mai frumos loc din Siena. Piazza del Campo e locul de picnic al localnicilor, iar dacă vrei să te amesteci printre ei, trebuie doar să iei un pannino de la o patiserie din apropiere și să te bucuri de clădirile din jur, de soare și de energia locului. În Piazza del Campo se află și Palazzo Publico (Primăria), a cărui turn – Torre di Mangia – oferă priveliști fabuloase.
  • Ia la pas străzile din ”centro storico”. Cel mai bun mod de a te bucura de Siena e să iei la pas orașului, să descoperi străzi încărcate de istorie, să faci o oprire pentru gelato și să ajungi în piațete mici și cochete. 
4 locuri de langa Florenta pe care trebuie sa le vizitezi
4 locuri de langa Florenta pe care trebuie sa le vizitezi
4 locuri de langa Florenta pe care trebuie sa le vizitezi
4 locuri de langa Florenta pe care trebuie sa le vizitezi

Cazare in Siena

Desi Siena e o idee excelenta pentru o excursie de o zi din Florenta, cine isi doreste sa faca un roadtrip prin frumoasa Toscana poate ramane peste noapte in Siena, iar mai apoi sa porneasca la drum spre inima regiunii scaldate in soare, pe drumuri marginite de chiparosi. Cateva recomandari de cazare in Siena:

Mini-ghid de calatorie pentru Siena, Toscana

Siena a fost una dintre cele mai frumoase opriri pe care le-am facut in roadtrip-ul nostru prin Toscana pe care l-am facut primavara trecuta. Cu toate ca aveam asteptari mari, iar in oras am ajuns intr-o perioada destul de incarcata, Siena nu a dezamagit. Orasul e cu adevarat frumos, de aceea iti recomand sa il pui pe lista ta cu destinatii de vizitat in Toscana.

Citeste si: