Muzeul Național al Scoției: cel mai interactiv muzeu vizitat până acum

Muzeul Național al Scoției din Edinburgh este unul dintre cele mai complexe muzee văzute până acum și care poate fi comparat ușor cu celebrul British Museum. Astfel, vizitând acest muzeu vei traversa perioade importante din istoria și evoluția umanității, pornind de la galeria dedicată Big Bang-ului până la cele dedicate evoluției telecomunicațiilor.

Ceea ce îl face un muzeu într-adevăr deosebit, pe lângă diversitatea exponatelor, este modul în care acesta este gândit și organizat. Ajungând acolo îți vei da seama că nu seamănă cu un muzeu clasic în care te plimbi în liniște fără să atingi exponatele și în care mereu cineva îți va supraveghea fiecare pas, din contră e mai mult un muzeu interactiv care te îndeamnă să descoperi mai mult prin joacă și experimente. Bineînțeles, cei mai fericiți erau copii care puteau să vadă cum funcționează un balon cu aer cald,  care puteau vedea lumea prin ochii unui gândac sau să își facă propria bicicletă. Ce-i drept, e și primul muzeu în care am văzut o grămadă de copii care zburdau de colo până colo entuziasmați de ceea ce vedeau.

Acest muzeu este o atracție de top în rândul turiștilor și poate fi vizitat gratuit. Așadar dacă îți planifici o vacanță în Edinburgh nu uita să pui și Muzeul Național al Scoției pe listă.

Așa cum am spus, muzeul deține o gamă largă de exponate din toate domeniile. Acesta cuprinde 16 galerii, fiecare aparținând unui domeniu, toate așezate în ordine cronologică. Astfel, prima galerie este dedicată apariției Universului și a planetei noastre și prezintă numeroase roci, bucăți de meteoriți, constelații și multe alte documentare video pe această temă.

La intrarea în muzeu se alfă replică după ce mai celebră oaie din lume: Dolly. Povestea ei o știm cu toți. 😀

O altă galerie este dedicată animalelor. Acolo întâlnim exponate realizate în mărime naturală, precum și câteva fosile de dinozauri.

Au o întregă expoziție dedicată transporturilor: de la balonul cu aer cald, la motociclete, biciclete, mașini și avioane.

Cea mai interesantă expoziție mi s-a părut cea legată de evoluția telecomunicațiilor.

Muzeul mai deține și o galerie dedicată design-ului și artelor unde puteți admira evoluția peiselor vestimentarea de-a lungul timpului, precum și diverse piese de mobiler, broderie sau porțelanuri.

Fiind Muzeul National al Scotiei, acesta deține o galerie în care este prezentată evoluția poporului scoțian din cele mai vechi timpuri până în secolul 20, dar și inovațiile aduse de aceștia în știință și tehnologie.

Dacă ajungeți la muzeu trebuie să luați și liftul până la terasa de pe acoperiș de unde vă veți putea bucura de o priveliște superbă asupra orașului. Muzeul Național al Scoției rămâne cel mai frmuos și interesant muzeu vizitat de mine până acum.

Hai alături de noi!
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *