O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve

o-saptamana-in-portugalia-din-lisabona-pana-in-algarve

Drumurile noastre ne-au dus din nou prin Portugalia, într-o vacanță de vara memorabila. Am vizitat din nou Lisabona, am mancat pasteis de nata si am facut un mic road-trip din Lisabona pana in Algarve. Portugalia este de altfel una dintre tarile noastre preferate, iar faptul ca am stat o intreaga saptamana ne-a permis cunoastem mai bine aceasta tara minunata. In acest articol iti povestim cum ne-am organizat calatoria din Lisabona in Algarve.

din Lisabona pana in Algarve

O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve

Acum, în timp ce scriu aceste rânduri, îmi aduc aminte că și anul trecut am vrut să facem un roadtrip prin Portugalia. Aveam planificată o săptămână, timp în care ne doream să vizităm nordul și centrul Portugaliei, dar din diverse motive a trebuit să scurtăm vacanța la două zile în Porto. Atunci mi-a părut extrem de rău că nu am putut duce planul la bun sfârșit, și cumva, în mintea mea, am zis că la un moment dat o să revenim în Portugalia și că o să stăm mai mult. Ha! Cum era vorba aia? Ai grijă ce îți dorești, ca s-ar putea să se întâmple? 😀

din Lisabona pana in Algarve

O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve

Până la urmă, ne-am hotărât să mergem în Algarve. Astfel că, am ajuns în Lisabona, ne-am închiriat un Renault Twingo și am pornit spre Algarve.

După a treia călătorie în Portugalia, am ajuns la concluzia că pe cât de mica e această țară, pe atât de multe are de oferit. Iar Algarve e exact la fel. Pentru o regiune din sudul unei țări micuțe precum Portugalia, Algarve are atât de multe de oferit. Are atât de multe locuri frumoase încât cele trei zile nu doar că au fost pline și destul de obositoare, dar ne-au și arătat că poți petrece și 10 zile pe acest tărâm al soarelui, fără să te plictisești prea tare.

Trei zile in Algarve

Ziua 1 – în prima zi am ajuns în Faro, unde am ales să rămânem peste noapte. Faro e capitala regiunii Algarve și locul în care inevitabil ajungi. Poate nu în oraș, dar sigur în aeroport. 😀 Cu o populație de cca. 60.000 locuitori, Faro are o istorie fascinantă în spate. Se spune că primele așezări datează din secolul IV îHr, ulterior orașul fiind cucerit de romani, vizigoți sau chiar mauri. În fapt, domniația maură a avut un impact puternic asupra orașului, așa cum a avut și asupra sudului Spaniei. Dupa 500 de ani de dominație maură și după câteva cruciade, Faro intra sub protectorat portughez, iar datorită poziție sale geografice, Faro capătă mai multă atenție, în special în perioada în care Portugalia stabilea noi rute comerciale și descoperea noi teritorii.

din Lisabona pana in Algarve
din Lisabona pana in Algarve
Faro – Portugalia
din Lisabona pana in Algarve
Portul din Faro
din Lisabona pana in Algarve
Faro – Portugalia

Din punct de vedere turistic, Faro nu are multe de oferit, insa merita o oprire scurta.

Sfatul călătorului – Dacă ajungeți în Algarve și aveți suficient timp, puteți rămâne peste noapte în Faro. Apusul din Faro e tare frumos, atmosfera din port e faină, iar centrul vechi e perfect pentru o plimbare scurtă.


Cazare în Faro

Booking.com

Recomandarea noastră – Hotel Sol Algarve by Kavia – cca. 50 euro/camera dublă


Ziua 2 – Lagos, Praia do Camilo, Ponte da Piedade și Portimao

A doua zi a început în Lagos. Planul nostru inițial era cu totul altul, dar spre surprinderea noastra Algarve a fost destul de aglomerat, iar din această cauză majoritatea plajelor fie nu aveau loc de parcare, fie erau închise. Așadar, am ales să începe dimineața în Lagos, într-un orașel micuț, care pe ici, pe colo ne-a dus cu gândul la Grecia.

Lagos ne-a plăcut mult mai mult decât Faro. Orașelul are acel vibe de stațiune de vacanță, pe care noi chiar îl căutam. În plus, ni s-a părut că e mult mai animat și mai ofertant. Cu toate astea, nu vă recomandăm să veniți în Lagos doar pentru…Lagos, ci și pentru două locuri care ne-au lăsat fără cuvinte.

din Lisabona pana in Algarve
Lagos – Portugalia

La doar câțiva km de centrul orașului Lagos, distanța care se poate parcurge și pe jos dacă aveți un pic de condiție fizică, se află una dintre cele mai frumoase plaje pe care eu le-am văzut de când călătorim. Praia do Camilo m-a făcut să înțeleg de ce regiunea Algarve e atât de renumită pentru plaje si tot ea m-a făcut să denumesc această zonă ”Coasta de Aur a Portugaliei”.

În esență, Praia do Camilo e o plajă micuță, lipsită de sezlonguri sau alte lucruri comerciale, dar care dispune de un cadru natural ce te va lăsa fara cuvinte. Nu vreau să mai bat câmpii aici, ci am de gând să las pozele să vorbească în locul meu.

Sfatul călătorului – La această plajă se ajunge foarte ușor cu mașina. La capătul drumului există o parcare gratuita și un restaurant, iar pentru a ajunge la plajă trebuie să coborâți multe (FOARTE MULTE) trepte.

din Lisabona pana in Algarve
Praia do Camilo – Portugalia

Mai apoi, la nici 800 m de mers de la Praia do Camilo se alfă un alt loc fantastic, cunoscut sub denumirea de Ponta da Piedade. Și vă spun de la bun început că acest loc e de neratat. Ponta da Piedade oferă niște priveliști uimitoare asupra stâncilor de aur, fiind locul ideal în care să faceți poze sau să admirați împrejurimile.

din Lisabona pana in Algarve
Ponta da Piedade – Portugalia

Dupa masă ne-am retras în Portimao, unde singurul nostru plan a fost să ne odihnim, să ne tragem un pic sufletul. Pentru asta, eu am ales să merg la o plaja din apropierea apartamentul pe care l-am inchiriat ( Flor da Rocha), pe plaja dos Tres Castelos. Mai pe seară, am ieșit pe faleză, am făcut o grămadă de poze la apus și am mâncat o friptura super bună la A Casa da Rocha.

Portimao ne-a cucerit cu vibe-ul său de stațiune de vacanță, iar după o zi în care am vizitat atât de multe locuri frumoase, am ajuns la concluzia că Algarve e destinația perfectă de vacanță și că, la un moment dat, vom reveni în zonă și vom sta măcar 5-6 zile.

Praia dos tres castelos (Portimao) – Portugalia

Ziua 3 – Pentru cea de a treia zi în Algarve aveam alte planuri. Ne gândeam să ne trezim super devreme și să prindem apusul pe plaja Benagil. Până la urma, nu am reușit să ne trezim, dar am ajuns la plajă destul de devreme, am admirat împrejurimile și ne-am continuat călătoria spre următoarea destinație. Pentru că am primit recomandări cu privire la acest oraș, am zis că nu putem pleca din Algarve fără o oprire în Albufeira.

Și adevarul e că principalul motiv pentru care am ajuns pe plaja Benagil îl reprezinta peșterile. Am vrut să facem un tur al peșterilor din zonă, dar văzând cât de mici sunt bărcile, ne-am răzgândit imediat. Noi nu știm să înotăm, iar bărcile mici nu ne dau senzația de siguranță.

Sfatul călătorului – Chiar dacă noi nu am ajuns la peșteri, vă recomandăm să vizitați peștera Benagil. Pentru a ajunge la peșteră aveți mai multe variante: 1) închiriați un paddleboard sau un kayak; 2) înotați până acolo :D; 3) tur organizat cu acele bărci mici despre care vă spuneam (prețuri: de la 30 euro/persoană)

Praia Benagil
Albuferia

Patru zile in Lisabona

În Lisabona am fost pentru prima dată acum patru ani, dar am stat o singură zi. A fost o zi perfectă, cu multe plimbări prin centru și prin Barrio Alto, cu pasteis de nata și cu o călătorie până la Torre de Belem. În fapt, prima data în Lisabona a avut ceva special.

Atunci când ne-am luat biletele pentru Lisabona, am spus că aceasta este șansa noastră de a explora orașul mai bine. In loc să împărțim cele 4 zile între mai multe orașe, am hotărât să rămânem în capitală și să ne punem pe modul ”relaxare”. În noul nostru ritm, am dedicat o zi unei excursii la Sintra; în altă zi am pierdut vremea prin Belem; în alta am încercat să vedem Oceanariul și cele două stadioane de fotbal; iar între toate aceste activități am mâncat mult pasteis de nata, am aflat mai multe despre Lisabona la Lisboa Story Center, am pierdut vremea prin Time Out Market și pe malul râului Tejo. Iar de dragul primei călătorii în Lisabona, am urcat cu funicularul da Bica până în Barrio Alto. 😀

Torre de Belem – Portugalia
Podul ”24 Aprilie” – Portugalia
Sintra – Portugalia
Time Out Market – Lisbon
Estadio da Luz – Lisabona
Funicularul da Bica – Lisabona

Acesta a fost itinerariul nostru pentru o săptămână în Portugalia. Probabil puteam facem mult mai multe, dar am vrut să îmbinăm explorarea cu relaxarea. În continuare, îți voi prezenta câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă îți planifici o vacanță în Portugalia.

Sfaturi utile pentru o vacanță în Portugalia

Portugalia e o țară micuță, dar care are foarte multe de oferit. În funcție de ceea ce vrei să vezi și de timpul pe care îl ai la dispoziție, îți poți organiza un roadtrip care să curpindă toata țara (vei avea nevoie de cel puțin 10 zile), fie îți poți alege o parte a țăriiAlgarve, Algarve+Lisabona, Porto și centrul țării, sau poți opta oricând pentru un city break în Porto sau Lisabona. Orice variantă ai alege, sunt convinsă că Portugalia te va cuceri.

 1. Roadtrip in Portugalia – pentru a face un roadtrip în Portugalia, unul de la nord la sud, cel mai bine ar fi să închiriezi o mașină. Din experiența îți recomandam EuropCar. Atunci cand ne-am hotărât să închiriem mașina, am avut câteva bătăi de cap deoarece tot ce găseam pe RentalCars era ori foarte scump, ori era nevoie de o garanție de 1200-1600 euro. În schimb, pe site-ul oficial EuropCar, am găsit varianta de a închiria o mașina cu asigurare full-full, la prețuri de 35 euro pe zi. Și pentru că am optat pentru această variantă, compania de închirieri ne-a blocat doar 350 euro, bani pe care i-am primit înapoi în 3-4 zile.

Sfatul călătorului – Majoritatea companiilor cer card de credit MasterCard. Fără un astfel de card, va fi imposibil să închiriați o mașina de la EuropCar, Avis sau Sixt.

 • Taxele de autostradă – la fel ca în alte țări europene, și Portugalia are un sistem de autostrăzi bine pus la punct, care funcționează pe bază de toll/taxa la km de autostradă. În acest sens, mașina pe care o veți închiria are un dispozitiv micuț montat pe parbriz, numit VIA VERDE. Acel dispozitiv înregistrează toate taxele de autostradă, iar la final compania de la care ați închiriat mașina va trage de pe card suma înregistrată de dispozitivul via verde. Pentru drumurile Lisabona-Faro – Lisabona, dar și pentru cele din Algarve am plătit 52 euro.
 • Pe distanțe mici, trenul este varianta perfectă. Călătoriile cu trenul sunt extraordinar de ieftine, iar dacă vreți să călătoriți pe distanțe mici, atunci puteți apela și la această variantă.
 • Transferul de la aeroportul din Lisabona – Aeroportul este bine contectat cu centrul orașului printr-o linie de metrou. O călătorie durează în jur de 20 minute, iar prețul unui bilet de metrou este de 2 euro.

Sfatul călătorului – Lisboa Card acoperă și călătoriile cu metroul de la și spre aeroport.

 • Câteva locuri care ar trebuie să se regăsească pe lista ta: Lisabona (+ Belem, Sintra și Cascais), Coimbra, Averio, Algarve ( Faro, Lagos, Silves, plajele sin Algarve, Portimao, Albuferia, Cabo de Sao Vicente), Porto și Braga.

Citește și:

Articole recomandate

6 comentarii

 1. […] O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve […]

 2. […] călătoria noastră din Lisabona în Algarve am închiriat o mașină direct din aeroport, de la Europcar. La acea vreme, septembrie 2020, am […]

 3. […] niște bilete de avion super ieftine, ne-am luat cazarea pentru o noapte și am plecat pentru o săptămână în Portugalia. Acolo, am revizitat Lisabona și am descoperit că Algarve are niște plaje […]

 4. […] O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve […]

 5. […] O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve […]

 6. […] O săptămână în Portugalia – din Lisabona până în Algarve […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *