Prima poză din sertarul călătoriilor noastre

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată, că așa se întâmplă și cu primul sărut, cu prima zi de școală sau cu prima serbare de Crăciun. Poți spune că ai uitat vreun moment menționat mai sus? Eu îmi aduc aminte perfect de prima zi de școală, de prima învățătoare, de emoțiile pe care le-am avut atunci când părinții au ieșit din clasă. Nu am uitat nici prima serbare de Crăciun și nici prima revistă de călătorie pe care am primit-o la vârsta de 11 ani. Atunci când un lucru se întâmplă pentru prima dată, putem fi siguri că ne va rămâne întipărit în memorie.

Așa se întâmplă și cu vacanțele. Oare vom putea uita prima vacanță? Prima călătorie cu avionul? Primul city-break petrecut alături de persoana iubită? Prima excursie alături de colegii de clasă? Prima vacanță la mare sau prima drumeție pe munte?

Astăzi am scormonit prin sertarul călătoriilor noastre unde, într-un colț, stătea prima noastră poză de vacanță, și chiar dacă praful s-a pus peste ea, amintirile au rămas la fel de vii. Cu nostalgie vă voi povesti despre prima mea vacanță alături de persoana iubită, despre prima călătorie pe care a trebuit s-o organizăm și care, în toată stângăcia noastră, a fost perfectă. Alături de voi, retrăiesc emoțiile primelor zile petrecute în Londra.

Prima noastră vacanță în cuplu a avut loc acum 3 ani în Londra, atunci când am hotărât că vrem să ne sărbătorim zilele de naștere în locuri în care nu am mai fost și că în aceste zile speciale avem mai mult ca niciodată Dreptul la vacanță.

Două bilete de avion, un bagaj și multe peripeții

Am ajuns în Londra, eram noi doi și un bagaj pe care îl păstrăm chiar dacă nu ne mai putem folosi de el (doar a fost primul nostru bagaj de călătorie), într-o seară ploioasă de iunie. În aerport am fost pierduți, nu știam încotro să mergem, ce tren să luăm, de unde să luam bilete sau la ce stație să coborâm. După o oră și jumătate de așteptat, din cauza unei greve, ne-am urcat în tren și am început să întrebăm în stânga și-n dreapta cum putem ajunge la hotel. Bineînțeles că, nimeni nu a știut unde era hotelul, iar noi nu ne-am dat seama că eram în căutarea acului din carul cu fân.

Peripețiile continuă…

Era trecut de ora 22:00, afară ploua torențial, iar eu eram îmbrăcată de parcă urma să merg pe riviera italiană. Așteptând în stația de autobuz și văzând că niciun autobuz nu oprește, am hotărât să luam un taxi care să ne ducă direct la hotel. Ajungem la hotel și ne punem să dormim.

Ora 02:00 AM

Sună telefonul. Același băiat care ne-a facut check-in-ul ne spune cu o voce tremurândă și extrem de panicat că am greșit hotelul, și că trebuie să eliberăm camera. Și ce credeți? Erau două hoteluri ce aparțineau de același lanț hotelier, pe aceeași stradă, dar care aveau denumiri ușor diferite. Până la urmă am rezolvat problema.

După toate aceste întâmplări, ați spune că a fost o vacanță ratată, dar vă spun că a fost una dintre cele mai fumoase călătorii. A fost prima noastră călătorie și a fost perfectă!

În cele patru zile am reușit să mă îndrăgostesc de Londra, motiv pentru care an de an ne organizăm câte un city-break în orașul de pe Tamisa, an de an alegem să dormim la același hotel, să ne plimbăm o seara prin Piccadilly, pe Reget Street, prin Covent Graden și Chinatown.

Burgeri în Borough Market și plimbări romantice prin ploaie

Fără un plan foarte bine făcut, în prima zi am ajuns în Borough Market, cea mai veche piață a Londrei cu origini în secolul al XIII lea. A fost o adevarată delectare să ne plimbăm printre tarabele cu legume și fructe, street food și alte delicii. La sfârșit nu am zis ”nu” unui burger delicios.

Călătoria noastra culinară a continuat cu servirea unui mic dejun englezesc.

Sunt două lucruri care mereu îmi vor aduce aminte de prima noastră escapadă: luminile din Piccadilly și acea plimbare romantică prin ploaie. Sunt două amintiri pe care nimeni și nimic nu mi le poate lua.

Tot atunci am vrut să ne plimbăm prinn locurile în care s-a infiripat idila dintre Julia Roberts și Hugh Grant în celebrul film ”Notting Hill”, și drept urmare ne-am început dimineața în Notting Hill, unul dintre cele mai colorate cartiere ale Londrei. Ulterior, simțurile ne-au fost inundate de mirosurile și aromele din Chinatown, iar seara ne-am bucurat de același Piccadilly Circus.

Bineînțeles că, în această călătorie nu am ratat nici cele mai de seamă atracții turistice ale orașului. Am bifat un selfie la Big Ben, o vizită la Buckingam Palace, o plimbare prin parcurile Reginei și am traversat celebrul Tower Bridge.

Prima noastră vacanță în Londra va dăinui veșnic în sufletul meu. Nu voi uita niciodată prima călătorie cu metroul, diminețile ploaiase, aglomerația de pe Regent Street, luminile din Piccadilly sau plimbările de-a lungul Tamisei, iar atunci când vreau să retrăiesc aceste momente, ma așez confortabil, închid ochii și las imaginile să îmi zboare prin fața ochilor. Mă simt de parcă totul s-ar fi întâmplat ieri!

De le aceasta primă poză și până în prezent, am reușit să mai adăugăm câteva zeci de fotografii de călătorie, pentru că: ”Avem dreptul la vacanță de ori de câte ori consideram ca e nevoie!

Călătoriile sunt cele mai frumoase lucruri pe care ți le poți cumpăra și care vor rămâne cu tine la nesfârșit. Așadar, nu mai sta pe gânduri și pornește și tu într-o vacanța cu Christian Tour. De ce? Ei bine, Christian Tour susține Drepul la vacanță, cel mai important drept pentru tine și sufletul tău. Exercită-ți acest drept cât mai mult cu putință!

Să nu uiți niciodată că ai dreptul:

 • la o vacanță de câte ori simți că ai nevoie
 • să îți creezi amintiri de neuitat în orice loc din lume
 • să ieși din rutină
 • să faci ceea ce te face fericit

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Hai alături de noi!
0

Comments

 1. Pingback: Proba 1. CHRISTIAN TOUR susține DREPTUL LA VACANȚĂ

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Oana M

  Frumoasa vacanta, chiar daca cu peripetii. Si noua ne-a placut la Londra. Am ajuns in decembrie, dar asta i-a sporit farmecul datorita decoratiunilor si magazinelor pregatite de sarbatoare.

  1. Post
   Author
   Georgiana

   Londra in decembrie e fabuloasa. Si noi am mers anul trecut special pentru targurile de Craciun si pentru luminite 😊 Oricum, Londra era pregatita de sarbatoare inca din octombrie 😁

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Mirela-Carmen

  Ce frumos!!! Mi se par de-a dreptul plictisitoare vacantele in care totul merge „ca uns” si neprevazutul nu isi face simtita prezenta. Cred ca nici macar nu ne amintim de acest gen de vacante. A voastra a fost perfecta!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
   Georgiana

   Eliberatul camerei a fost punctul culminant al vacantei:)) Iti dai seama cum a am primit noi aceasta veste la 2 noaptea:)) Bine ca am rezolvat! Oricum, noit tot timpul mergem sa dorimim la hotelul acela sau mai bine zis la unul dintre cele doua, pentru ca de fiecare data le incurcam sau ajungem sa dormim la celalalt. 😀

   1. Adina

    Ai prezentat foarte frumos! Ai dreptate, prima vacanță nu se uită niciodată. Și acum îmi amintesc prima vacanță fără părinți, când aveam 15 ani, și prima vacanță în afara țării fără părinți la 16 ani, am fost foarte entuziasmată și fericită. 😊

 4. Dream big little girl

  Ce frumos ca prima voastra vacanta a fost la Londra! La cat mai multe impreuna si mult succes in competitie! Va tin pumnii

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 5. Mirela Marin

  Prima mea vacanță a fost la marea noastră și m-am îndrăgostit definitiv și iremediabil 🙂
  Rămâne de neuitat prima vacanță, nu știu cum este pentru cei care spun altceva 🙂
  Să avem succes!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *