Intr-o seara vorbeam cu Sebi despre toate locurile in care am reusit sa ajungem in ultimii aproape opt ani, iar el mi-a lansat provocarea da a alege doar trei cuvinte reprezentative pentru o tara sau pentru vacanta noastra acolo. Asa mi-am dat seama ca in absolut fiecare situatie unul dintre cuvinte fie era un preparat pe care l-am mancat acolo si doar acolo, fie era doar cuvantul ”mancare”, spus la modul general atunci cand nu ma puteam sa ma decid asupra unui singur preparat. Si am ajuns la concluzia ca fiecare calatorie trece prin stomac si ca ”bucataria” e o parte importanta din fiecare vacanta. Indiferent de locul in care ajungem, incercam sa mancam mancare specifica zonei, sa mergem in restaurante in care mananca mai multi localnici decat turisti si sa gustam cat mai multe preparate. Mai apoi, cand ne apuca dorul, intram in bucataria noastra micuta si incercam sa gatim bunatati inspirate de calatoriile noastre prin lume. Ca facem o portocalopita sau naan, green thai curry cu pui si legume sau tacos, incercam sa aducem de fiecare data cate un colt de lume chiar la noi acasa. Si pentru ca iubim sa calatorim, sa mancam si sa gatim, m-am gandit sa incep o noua serie de articole pentru cei gurmanzi si cu dor de duca, asa ca noi.
Retete din jurul lumii – Green Thai Curry cu pui si legume
In weekend am conceput, asa cum fac de fiecare data, un meniu pentru intreaga saptamana, iar ca sa ne aducem aminte de Thailanda si Malaezia, am adaugat in meniu un green thai curry cu pui si legume pentru un pranz thailandez si chicken satay cu sos de alune pentru o cina ca pe strazile din Malaezia. Astfel, in timp ce taiam legumele pentru curry, m-am gandit sa iau notite si sa public prima mea reteta din jurul lumii. Fara sa mai lungim vorba, iata cum am reusit sa fac un green thai curry cu pui si legume atat de bun incat am lins farfuria.
Ingrediente:
- piept de pui (200g)
- ciuperci champignon maro (3 bucati pe care leam taiat in sfert)
- jumatate de ardei rosu
- 1 morcov
- jumătate de dovlecel
- condimente dupa gust: ghimbir, usturoi, ardei iute, lemongrass, sare
- 2 lingurite de pasta de green thai curry
- 200 ml de lapte de cocos
Indicatii:
- Taiem legumele si pieptul de pui.
- Punem pipetul de pui taiat cubulete intr-o oala bine incinsa, cu doua linguri de ulei si cu ghimbir si usturoi dat pe razatoare. Ghimbirul se pune in functie de gust. Daca te deraneza gustul de ghimbir, poti sa pui mai putin sau chiar deloc deoarce pasta de green curry are deja un pic de ghimbir in compozitie.
- Lasam puiul la rumenit pana cand s-a facut o crusta aurie la suprafata.
- Adaugam legumele impreuna cu jumatate de betisor de lemongrass (doar partea alba), pe care le lasam la rumenit 1-2 minute, iar mai apoi adaugam 3 linguri de apa. Imediat acoperim oala cu un capac si lasam totul la gatit pentru alte 2-3 minute.
- Mai apoi, adaugam doua linguri de pasta de green thai curry, laptele de cocos si un pic de sare (atenite insa ca pasta de green curry are un pic de sare) si lasam totul sa se gateasca, la foc mediu, timp de 15 minute.
- Intre timp fierbem niste orez, pentru garnitura.
La final, daca nu e suficient de picant, poti adauga cateva felii de chilli proaspat si cateva frunze de coriandru (daca iti place). Se serveste cald, cu orez.
Retete din jurul lumii – Green Thai Curry cu pui si legume
Rezultatul a fost nemaipomenit, picant cat trebuie si extrem de parfumat de la combinatia de ghimibir, lemongrass si cocos. In graba si entuziasmul pregatirii mancarii, am uitat sa fac poze, de aceea, pozele pe care le postez aici sunt de faptniste stories de pe Instagram. Dar promit ca o sa fac din nou green thai curry cu pui si legume si ca o sa pregatesc mai multe poze.
Draga gurmandule, citeste si urmatoarele articole:
[…] Green Thai Curry cu pui si legume […]