Santorini, vacanta in Grecia

Poate stiați, poate nu (am povestit pe pagina de Facebook), Santorini a fost unul dintre cele mai mari vise ale mele, înca din perioada liceului. Atât de mult îmi doream să ajung în Santorini, încat wallpaper-ul de la computer era faimoasa imagine a morilor de vânt din Oia. Și nu doar că aveam acea imagine pe desktop, ci aveam un întreg folder cu imagini din Santorini, pe care adesea le priveam cu o dorința arzătoare. La vremea aceea, deși nimic nu era in favoarea mea, știam ca voi ajungem pe frumoasa insulă grecească. Știam că mă voi indragosti (eram oricum îndrăgostită) de tot ceea ce voi vedea acolo și că voi face propriile mele fotografii pe care le voi pune „la pastrat”, ca să le pot admira peste ani și ani.

Și cum cele mai râvnite dorințe devin realitate atunci când ne așteptăm cel mai puțin, iata că anul 2020 – cel mai ciudat an ever – ne-a dus direct în Santorini, în locul visurilor mele.

Santorini, insula greceasca care m-a cucerit (in imagini)

Astăzi am scos de la păstrare fotografiile mele preferate din Santorini, care sper să vă aline dorul de Grecia sau să vă inspire să vă planificați vacanța de vară pe acest tărâm sărutat de soare.

Santorini, la fel ca Istanbul și New York, e despre vise care devin realitate și, oricât de clișeic ar suna, despre acele lucruri pe care le atragi în jurul tău, despre toate momentele în care spuneai că: ”intr-o zi o să fiu și eu acolo”. Și ajungi acolo și îți dai seama că e mai frumos decât orice ai visat, decât orice poza pe care ai văzut-o pe internet. Realizezi că e despre sentimente și trăiri, despre briza care îți trece prin păr, despre acordurile de chitară ale unui artisit stradal, despre lumina roșiatică a unui apus de soare, despre pietrele negre care îți masează tălpile.


In curând vom posta mai multe articole depare Santorini, în care vom discuta despre itinerariul nostru, precum și despre costurile pe care le-am avut în cele patru zile petrecute pe una dintre cele mai scumpe (poate cea mai scumpă) insule din Grecia. Așadar, nu uita să te abonezi la blog (găsești formularul de abonare mai jos), să ne dai un follow pe Instagram ți un share la articol.

Citește mai multe: