Somebody feed Phil: un serial pentru călători și gurmanzi

  1. Pentru mine o vacanță se măsoară și în calitatea experiențelor culinare pe care le-am avut de-a lungul acesteia. La general vorbind, eu și mâncarea bună suntem prietene destul de apropiate și tot ce pot să zic e că sunt recunoscătoare că am un metabolism bun, că altfel… Mi-am dat seama că pot rezista fără somn, aș putea să ma plimb ore în șir fără să mă plâng, dar dacă mi-e foame și nu mănânc ceva comestibil, sau dacă așteptările mele nu au fost atinse atunci mă transform într-un uragan 😀

În vacanțele noastre pe tărămuri europene am avut parte de tot felul de experiențe în ceea ce privește mâncarea, unele mai plăcute,  altele care aproape m-au făcut să plâng. Nu o să uit niciodată minunațiile de pastel do Belem mâncate într-o cafenea pe care nu aș fi dat nici doi bani sau gulașul din Slovenia. În Polonia am avut parte de cea mai frumoasă experiență culinară, de tapasurile din Andaluzia m-am îndrăgostit iremediabil, iar cea mai bună mâncare italienască am mâncat-o în resturantele cu specific din Germania. Ador produsele de patiserie din Italia, în special gogoșile umplute cu crema pasticcera, covrigi cu unt nemțești, înghețata italienească, sințelul vienez, platourile cu jamon iberico si un fel de brânză de capră maturată, sangria, eclerele, humusul sau lasagna. Aș putea să o țin așa o zi întreagă:))

Până acum nu am pus piciorul în afara continetului, drept urmare nu am prea experimentat mâncarea tradițională din afara Europei, și nici nu stiu dacă aș avea curaj să mănânc melci, tarantule sau alte viețuitoare, dar poate atunci când voi fi pusă în fața faptului împlinit voi încerca. Who knows?!

În schimb, Sebi a avut parte de câteva experiențe  mai ciudate în China, despre care îl tot rog să scrie un articol. A  trecut un an de atunci și mi-am cam pierdut speranța. :))

Dat fiind faptul că mâncarea are un rol atât de important în viața mea nu puteam să nu mă uit la serialul original Netflix Somebody feed Phil. Serialul îmbină perfect călătoritul cu gastronomia, protagonistul, Philip Rosenthal, făcând o călătorie în 6 dintre cele mai interesante orașe ale lumii și degustând specialități din bucataria locală.

Călătoria lui începe în Bankok și continuă în Saigon, Tel Aviv, Lisabona, New Orleans și se încheie în Mexico City.

Fiecare episod îți prezintă un pic din cultura gastronomică a orașului, te poartă prin restaurante și locații încarcate cu istorie și tradiție, te transpune în peisajele pe care ți le prezintă, te face să îți dorești să fi și tu acolo că să te bucuri de aromele și mirosurile delicateselor. În ceea ce privește protagonistul, pot să zic ca are farmecul lui aparte, te va binedispune prin felul lui de a fi și prin glumele pe care le face. La general vorbind, serialul e foarte pozitiv, plin de energie bună, poftă de mâncare și bunădispoziție.

Pe mine, episodul cu Tel Aviv m-a cucerit!

Netflix abundă în seriale care mai decare mai interesante, iar Somebody feed Phil nu face decât să confirme acest lucru, de aceea îți recomand să îl vizionezi dacă vrei să faci o călătorie în lumea gastronomică din cele șase orașe menționate anterior. Așa cum Phil spune „food is a great connector”.

Hai alături de noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *